Κατσαβάκης: «Για να σωθούμε πρέπει να γίνουν τα… απίστευτα»!

Κατσαβάκης: «Για να σωθούμε πρέπει να γίνουν τα… απίστευτα»!

Ρεαλιστής ο προπονητής της Δόξας Δράμας, Μάκης Κατσαβάκης, δήλωσε ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι απίθανη η σωτηρία.

{textlink02}

Συνέντευξη Τύπου στο Καυτανζόγλειο έδωσε ο Μάκης Κατσαβάκης τη Δευτέρα (12/12), για την επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ.

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: «Μετά από δύο μέρες που είχα επαφές με τον πρόεδρο στην Αθήνα, αποφάσισα να αναλάβω την ομάδα σε μία δύσκολη χρονική στιγμή. Βλέποντας έτσι ευρύτερα, τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδος, έχω την αίσθηση ότι η Δόξα σε λίγο καιρό θα είναι από τις πιο σταθερές ομάδες, αρκεί αυτό το διάστημα να μεθοδεύσουμε όσο γίνεται περισσότερο την ενίσχυση της ομάδας, σε συνδυασμό πάντα με το ότι οι υπόλοιπες με τα χρέη που έχουνε, πιθανώς να βρεθούνε στην συνέχεια στις παρακάτω κατηγορίες. Και όταν λέω «σταθερές ομάδες» μιλάω για μελλοντικά.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό χρέος και αυτό το είδα με τα μάτια μου, με βάση τα χαρτιά που μου έδειξε ο πρόεδρος, δεν θα γίνουν μεταγραφές μεγάλων συμβολαίων. Αυτή είναι η πολιτική και η φιλοσοφία με την οποία συμπλέω και εγώ. Το να κάνεις συμβόλαια και να μην μπορείς να τα πληρώσεις, είναι δώρο άδωρο. Η ομάδα με τα ταλέντα από την Δράμα και την υπόλοιπη Μακεδονία, θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί στην μεγάλη κατηγορία, αν φέτος προλάβει και σώσει την παρτίδα.

Αν όχι θα ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια για αυτή την σταθερότητα που είπα. Όπως είναι σήμερα για να σωθεί η παρτίδα πρέπει να γίνουν απίστευτα πράγματα. Δεν υπάρχει και η πολυτέλεια του χρόνου για να κάνουμε κάτι άλλο, αλλά σίγουρα υπάρχουν τα ποσοστά. Αυτά τα ποσοστά ,τα λίγα, καλούμαστε εγώ και οι παίκτες, να τα παλέψουμε να τα αυξήσουμε και ότι προκύψει».

«Η ομάδα του αύριο»

«Εκεί περίπου επικεντρώσαμε το στόχο, ότι πρέπει η ομάδα να πλαισιωθεί από πιτσιρικάδες, να αξιοποιηθούν και από εκεί και πέρα η ομάδα να ρολάρει και να αρχίσει να βαδίζει. Ο στόχος με τον οποίο έγινε η συμφωνία μας με τον πρόεδρο είναι να χτίσουμε την ομάδα του αύριο. Σε αρκετά σημεία συμπλεύσαμε με τον πρόεδρο. Αρχίζουμε από αυτή την εβδομάδα να μαζεύουμε παιδιά και επαγγελματίες για να αξιολογήσουμε και το υπάρχων δυναμικό όσο μας επιτρέπει η πολυτέλεια του χρόνου μιας εβδομάδας. Και κάποια παιδιά που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της ομάδας, θα πλαισιωθούν από άλλους που σίγουρα θα ευελπιστούν σε πολλά περισσότερα από τους παρόντες».

Όσο για το τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος, ο Κατσαβάκης είπε: «Μία ομάδα η οποία θα παλέψει όλα τα παιχνίδια με το ποσοστό των δυνάμεων της. Και παιχνίδι με το παιχνίδι σίγουρα θα μας νιώθουν οι αντίπαλοι μας. Αυτή την στιγμή υπάρχουν πέντε απόντες. Παιδιά που με βάση το δυναμικό της ομάδας θα μας έδιναν βοήθειες. Φυσικά πάντα προσδοκούμε την ενίσχυση τεσσάρων πέντε επαγγελματιών και κάποιων μικρών οι οποίοι θα μπορούν να σηκώσουν και αυτοί μέσα στην πάροδο του χρόνου την φανέλα της ομάδας».

Σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση επιστροφής φέτος στο γήπεδο της Δόξας, απάντησε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει φέτος. Στο γήπεδο θα αρχίσουν έργα τα οποία δεν προλαβαίνουν να ολοκληρωθούν, οπότε η ομάδα θα βγάλει όλο το πρωτάθλημα εδώ στο Καυτανζόγλειο. Και αυτό βέβαια θα είναι ένα μειονέκτημα. Αν παίζαμε στην Δράμα, η Δράμα μαζεύει και 7 και 8 και 10 χιλιάδες κόσμο, ακόμη και 12!! Βέβαια αυτή τη χρονική στιγμή όλες οι ομάδες έχουν χάσει φιλάθλους από τις τηλεοπτικές μεταδώσεις. Μέσα στην Δράμα θα είχαμε 3 με 4 χιλιάδες κόσμο παρότι η ομάδα είναι σε αυτό το επίπεδο. Και θα ήταν μια πρόσθετη ενίσχυση».

Για τα αδύνατα σημεία που εντόπισε αγωνιστικά:

«Η ατομική τακτική είναι κάτι που σίγουρα βελτιώνεται, αν και εξαρτάται από την δεκτικότητα του παίκτη. Σε συνδυασμό με τον τακτικό προσανατολισμό, δηλαδή να γίνουμε πιο ομάδα. Λειτουργούν μεμονωμένα τα άτομα. Κάτι που θέλει δουλειά, προπονήσεις περισσότερες και χρόνο. Μια πολυτέλεια που δεν τη έχουμε. Θα θέλαμε και περισσότερα τρεξίματα που αντισταθμίζουν τις τεχνικοτακτικές ατέλειες. Η ομάδα μπήκε στο πρωτάθλημα αργά, φτιάχτηκε την τελευταία στιγμή. Έγινε η προσπάθεια από τον προηγούμενο συνάδερφο και από τον Στέλιο τον Πούλο που είναι ο υπεύθυνος για το κομμάτι του τσεκαρίσματος. Έγινε καλή προσπάθεια, στο μέτρο του δυνατού».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ. Αν γυρίσουν τα δύο παιδιά, ο Λίμα θα μας δώσει μια λύση, ο Μπριλάκης δεν γυρίζει, ο Ψυχογιός …ούτε και αυτός, Με τους υπάρχοντες θα προσπαθήσουμε ότι μπορούμε. Ο ΠΑΟΚ όσο αντέχουν τα πόδια μας θα μας νιώσει»!

Για τα μεταγραφικά: «Έχω την αίσθηση ότι αυτά που είπαμε με τον πρόεδρο θα τα κάνουμε. Η ομάδα έχει πολλά νέα παιδιά τα οποία θέλουν μια στήριξη με μεταγραφές. Και συνδυασμό ότι η ομάδα μαθηματικά πάντα ελπίζει αι με δεδομένο ότι με τα νέα μέτρα που θα παρθούνε θα υπάρχουν ομάδες που θα πέσουν κατηγορία. Η Δόξα ελπίζει στην παραμονή και από αυτό. Θα παλέψει, θα μαζέψει όσους βαθμούς γίνεται και θα ελπίζει και σε αυτό».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved