Κωστένογλου: «Δυστυχώς… είμαι απαιτητικός»!

Κωστένογλου: «Δυστυχώς… είμαι απαιτητικός»!

Ο Νίκος Κωστένογλου… μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη νέα νίκη, ωστόσο, έσπευσε να ρίξει τους… τόνους.

{textlink02}

Ο Έλληνας τεχνικός της ΑΕΚ, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο Ολυμπιακό Στάδιο, στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως είναι… απαιτητικός από τους ποδοσφαιριστές του, ενώ αναφερόμενος στον Κώστα Μανωλά, απάντησε πως δεν έχει στόχο να τιμωρήσει τον παίκτη, αλλά να διατηρήσει τις αρχές στα αποδυτήρια.

Αρχικά, ο Νίκος Κωστένογλου, ανέφερε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Θαρρώ πως στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μας δημιουργήσει ευκαιρίες. Πετύχαμε ένα γκολ, είχαμε μια κλασική ευκαιρία για να αυξήσουμε το σκορ, μια φάση που νομίζω πως ήταν πέναλτι και γενικότερα κυριαρχήσαμε».

Και συνέχισε: «Στο δεύτερο ημίχρονο και ιδιαίτερα μετά το 60’ ο αντίπαλος εμφανίστηκε πιο ικανός και ενώ πετύχαμε ένα δεύτερο γκολ, ο αντίπαλος είχε καλύτερη κατοχή. Δεν μας δημιούργησε φάσεις, αλλά ήταν καλύτερος. Χάσαμε τον έλεγχο γιατί δεν είχαμε την κατοχή, πράγμα που είχαμε κάνει στο πρώτο ημίχρονο. Προσπάθησα να κάνω κάποιες αλλαγές, αλλά οι επιλογές ήταν περιορισμένες.

Είχαμε παίκτες με ελάχιστα παιχνίδια στα πόδια τους. Δεχθήκαμε ένα γκολ από στημένη φάση, ρίσκαρε ο αντίπαλος, αλλά κρατήσαμε τη νίκη. Από εμάς έλειπαν 6 ποδοσφαιριστές, παίκτες που ανήκουν στον βασικό κορμό της ομάδας. Όμως είμαι απαιτητικός.

Παρά τις ελλείψεις θα πρέπει οι παίκτες να προσπαθούν για να καλύψουν τα κενά. Είναι σημαντικό που καλύψαμε αυτά τα κενά και πετύχαμε τη νίκη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί έχουμε πολύ δρόμο. Και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο μας και πιστεύω με την προσπάθεια των παικτών θα φέρουμε περισσότερο κόσμο. Συγχαρητήρια σε όλους».

Όσον αφορά στην τιμωρία του Κώστα Μανωλά και αν θα επανέλθει, τόνισε: «Έχω ξεκαθαρίσει στα παιδιά ότι δεν είμαι τιμωρός. Κάθε απόφαση έχει στόχο το καλό της ΑΕΚ, αλλά και του κάθε παίκτη ατομικά. Μέσα από μία τιμωρία, που και εμένα με στενοχωρεί, μπορεί να φέρει θετικά για τον παίκτη. Αυτός είναι ο στόχος της τιμωρίας. Όλοι οι παίκτες είναι ίσιοι και όλοι τους είναι παιδιά μου και φίλοι μου. Σε μια μικρή κοινωνία επιβάλλεται να έχουμε τις αρχές. Συνεχίζουμε όλοι μαζί».

Για το αν η συμμετοχή πολλών Ελλήνων ποδοσφαιριστών αποτελεί ένα από τα μυστικά για την πορεία της Ένωσης, ανέφερε: «Είναι και αυτό ένα από τα μυστικά σίγουρα. Δεν διαχωρίζω Έλληνες και ξένους. Όλοι είναι περιουσία της ΑΕΚ και προσπαθώ να το προσεγγίσω για το καλό της ομάδας».

Αναφορικά με τον Γεωργέα και αν θα καθιερωθεί στη μεσαία γραμμή, απάντησε: «Ας μην κάνουμε σχέδια για το μέλλον. Είναι ένα από τα παραδείγματα της ομάδας. Πρέπει να το βλέπουν κι άλλοι και να το ακολουθήσουν».

Τέλος, για το αν οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Ένωσης μπορούν να αντέξουν το… βάρος του πρωταθλητισμού, ο Έλληνας προπονητής, είπε: «Μία από τις βασικές μου σκέψεις είναι να δώσουμε κίνητρο και ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Αυτό που έχω στόχο είναι να προκαλέσω την εσωτερική παρακίνηση για τον κάθε ποδοσφαιριστή. Να έρχεται νωρίς στην προπόνηση και να φεύγει από τους τελευταίους. Να αισθάνεται πως είναι το δεύτερό του σπίτι. Είμαστε στο στάδιο του ενθουσιασμού. Μπαίνουν οι νέοι, προσφέρουν, αλλά πρέπει να σταθεροποιηθούν. Είμαι ευχαριστημένος, αλλά δυστυχώς είμαι και απαιτητικός. Θα πρέπει να προσέξουν τη ζωή τους για να μην γίνουν αστέρια και κομήτες. Αυτό θέλει σωστή διαχείριση και από εμένα και από εκείνους».

  •  Στην αναμέτρηση «κόπηκαν» 11.673 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 144.265 ευρώ.


Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved