«Ε όχι και ακατάλληλο το γήπεδο του Αστέρα!»

«Ε όχι και ακατάλληλο το γήπεδο του Αστέρα!»

Την καταλληλότητα των γηπέδων ελέγχει η αστυνομία για χάρη των Περιφερειών και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας απέστειλε επιστολή με 11 παρατηρήσεις στον Αστέρα Τρίπολης, για να λάβει απάντηση.

Την ευθύνη για την καταλληλότητα των γηπέδων φέρουν πλέον οι κατά τόπους Περιφέρειες, που με την βοήθεια της αστυνομίας διενεργούν ελέγχους προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες άδειες λειτουργίας.

Αυτό συνέβη και στην Τρίπολη, όπου η αστυνομική διεύθυνση απέστειλε την ΠΑΕ Αστέρας επιστολή με 11 σημεία παρατηρήσεων. Όμως οι Αρκάδες απάντησαν άμεσα, και στις 11 παρατηρήσεις με επιστολή τους, τονίζοντας πως ελάχιστες φορές δημιουργήθηκαν επεισόδια σε αγώνες του Αστέρα και ευθύνη δεν έφερε ούτε το γήπεδο, ούτε καν οι οπαδοί των γηπεδούχων. Εξάλλου, το γήπεδο έχει πάρει άδεια από κλιμάκια της UEFA και έχει φιλοξενήσει αγώνες εθνικών ομάδων και ουδέποτε εκφράστηκε κάποιο παράπονο.

Αναλυτικά η απάντηση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης:

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Αναλυτικά για την κάθε μια διαπίστωση του ελέγχου έχουμε τις παρακάτω απαντήσεις:

1. Η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης έχει φροντίσει ώστε ο περιβάλλοντας χώρος του γηπέδου της να είναι καθαρός από υλικά. Δεν μπορεί όμως να φέρει ευθύνη για υλικά και αντικείμενα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την παρακείμενη σιδηροδρομική γραμμή πλησίον της οδού Τερτσέτη ή έξωθεν της θύρας 4, καθώς τα τμήματα αυτά δεν αποτελούν ιδιοκτησία της. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια έχει καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να είναι ασφαλής η προσέλευση και αποχώρηση του φίλαθλου κοινού από το γήπεδό της.

2. Η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης το τρέχον έτος μερίμνησε για την κατασκευή θύρας 4 αποκλειστικά φιλοξενούμενων 1.700 θέσεων, έτσι ώστε με τον τρόπο αυτό οι υπόλοιπες θύρες του γηπέδου να απευθύνονται αποκλειστικά σε φιλάθλους της ομάδος μας. Να υπενθυμίσουμε ότι τα τελευταία 5 χρόνια που η ομάδα βρίσκεται στη Super League φίλαθλοι της ομάδος μας δεν έχουν εμπλακεί σε επεισόδια. Ειδικότερα στη συγκεκριμένη θύρα, για την οποία απευθύνεστε, δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο. Όσον αφορά τη δυνατότητα διέλευσης των αστυνομικών δυνάμεων η πρόσβαση στη θύρα 3 είναι απρόσκοπτη και μπορεί να επιτευχθεί από 3 διαφορετικές εισόδους. Προς πληροφορία σας, η ύπαρξη των συρματοπλεγμάτων αποσκοπεί μόνο στη φύλαξη των βοηθητικών γηπέδων έξωθεν της αθλητικής εγκατάστασης. Παρόλα αυτά αποτελεί κατά τη γνώμη μας ένα αξεπέραστο εμπόδιο για τους φιλάθλους των φιλοξενούμενων ομάδων που θα επιχειρούσαν να προσελκύσουν το χώρο αυτό.

3. Η αθλητική εγκατάσταση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης διαθέτει φυλασσόμενο παρκινγκ το οποίο σφραγίζεται μια μέρα πριν από την έναρξη του αγώνα και στο οποίο δεν επιτρέπεται η είσοδος σε οχήματα εκτός αυτών στων οποίων αναφέρεστε.

4. Επίσης εντός της αθλητικής μας εγκατάστασης έχει προβλεφθεί η απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος ασθενοφόρου καθώς και πυροσβεστικού οχήματος. Όσον αφορά τα αστυνομικά οχήματα δεν συντρέχει κανένας λόγος, και σε κανένα γήπεδο, να εισέλθουν εντός της αθλητικής εγκατάστασης.

5. Η συγκεκριμένη παρατήρηση δεν αφορά την ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης καθώς δεν μπορεί να παρέμβει στην ρυμοτομία της πόλης. Αξίζει να αναφερθεί ότι η οδός Αμυκλών στην οποία αναφέρεστε κάθε άλλο παρά κοντά βρίσκεται στην Αθλητική εγκατάσταση, και για την ακρίβεια απέχει σχεδόν 1000 μέτρα από αυτήν.

6. Όσον αφορά  την είσοδο θύρας 1 και της θύρας των παραγόντων αξίζει να αναφερθεί ότι μεσολαβεί χρονικό διάστημα άνω των 2 ωρών από τη στιγμή εισόδου των διαιτητών και των παραγόντων έως του ανοίγματος της θύρας για την είσοδο των φιλάθλων. Να υπενθυμίσουμε ότι η ΠΑΕ έχει μεριμνήσει για εναλλακτική απευθείας είσοδο διαιτητών και αντιπάλου ομάδας με θύρα που οδηγεί απευθείας στα αποδυτήρια. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους διαιτητές και παρατηρητές. Όσον αφορά την έξοδό τους, η αποχώρησή τους γίνεται μία ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης και ως εκ τούτου δεν εγκυμονεί κίνδυνους δημιουργίας επεισοδίων, καθώς έχει επέλθει η οριστική αποχώρηση των φιλάθλων από το χώρο αυτό.

7. Σας κάνουμε γνωστό ότι σε κανένα σύγχρονο γήπεδο του κόσμου αλλά και της Ελλάδας δεν υπάρχουν πλέον κιγκλιδώματα που να διαχωρίζουν τον αγωνιστικό χώρο από τις κερκίδες και αναφέρουμε ως παράδειγμα το γήπεδο της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗΣ στο οποίο δεν έχουν δημιουργηθεί ποτέ επεισόδια. Η αφαίρεση των κιγκλιδωμάτων και όχι μέρος αυτών, όπως εμείς κακώς πράξαμε για την ικανοποίηση της Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, μας έχει ζητηθεί επανειλημμένως τόσο από την UEFA όσο και από την εταιρεία διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η ύπαρξη των κιγκλιδωμάτων εν έτος 2012 μας πηγαίνουν πίσω πάρα πολλά χρόνια και μας θυμίζουν άλλες εποχές, και πρέπει επιτέλους η αστυνομία να καταλάβει ότι οι φίλαθλοι δεν είναι ζώα για να τους κλείνουμε σε κλουβιά.

8. Εδώ και τρία χρόνια υπάρχει τριπλός διαχωρισμός με συρματοπλέγματα, ενισχυμένα μεταλλικά κιγκλιδώματα βαρέως τύπου και αγκαθωτά πλέγματα στο τελείωμά τους, και δεν καταλαβαίνουμε γιατί η Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, δεν τα αναφέρει.

9. Εφόσον υπάρχει ξεχωριστή και απομονωμένη κερκίδα για  τους φιλοξενούμενους, ουδεμία ανάγκη δεν υπάρχει για  την τοποθέτηση χωρισμάτων μεταξύ των τμημάτων άνω των 2,5 μέτρων. Τα υφιστάμενα χωρίσματα είναι ήδη αρκετά ψηλά και ικανά για των διαχωρισμό των φιλάθλων, όπως γίνεται και στα υπόλοιπα γήπεδα. Η ύπαρξή τους εκ τω πραγμάτων αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο την στο διαχωρισμό των εισιτηρίων και την καλύτερη κίνηση των φιλάθλων.

10. Στη Δυτική πλευρά της κερκίδας των φιλοξενούμενων(θύρα 4) υπάρχει ήδη, χρόνια τώρα, τοιχίο ύψους περισσότερου από 5 μέτρων το οποίο διαχωρίζει τους φιλάθλους της θύρας 3 από τον πυλώνα φωτισμού και κατ' επέκταση από τους φιλοξενούμενους. Επίσης μεσολαβεί επιπρόσθετα διπλή περίφραξη με συρματόπλεγμα, μεταλλικά κιγκλιδώματα και αγκαθωτό πλέγμα το οποίο διαχωρίζει ήδη τους φιλοξενούμενους από τον πυλώνα φωτισμού, και το οποίο ενισχύθηκε πριν ένα χρόνο περίπου μετά από επιθυμία και συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας. Επίσης να αναφερθεί ότι ο υποσταθμός της ΔΕΗ δεν βρίσκεται στο σημείο αυτό, αλλά στην Βορειοανατολική πλευρά του γηπέδου (Θύρα 2) σε κατάλληλα προστατευμένο χώρο.

Εν κατακλείδι θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι: Το γήπεδό μας πληροί τις προϋποθέσεις της UEFA και έχει επιθεωρηθεί και έχει εγκριθεί για την διεξαγωγή μεγάλων ποδοσφαιρικών συναντήσεων. Όπως είναι γνωστό σε όλους το γήπεδό μας χρησιμοποιεί η Εθνική Ελπίδων σε μόνιμη βάση τα τελευταία χρόνια φιλοξενώντας Εθνικές ομάδες όπως της Αγγλίας, της Ιταλίας και προ μηνός της Γερμανίας καθώς και πολλών άλλων προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών, αποσπώντας τα πλέον κολακευτικά σχόλια σε όλα τα επίπεδα αρχής γενομένης από αυτό της ασφάλειας που διαθέτει. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι πέραν της άδειας UEFA που διαθέτει το γήπεδο έχει επιθεωρηθεί ξεχωριστά από τους υπεύθυνους ασφαλείας των Εθνικών Ομάδων των χωρών που έχουν φιλοξενηθεί.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι στα 10 χρόνια λειτουργίας της εγκατάστασης μόνο τρεις φορές δημιουργήθηκε πρόβλημα όταν οι αστυνομικές αρχές απαγόρευσαν τη διάθεση εισιτηρίων στους φιλοξενούμενους και λογω των λιγοστών αστυνομικών δυνάμεων στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2007-2008 και με τον Ολυμπιακό τις σεζόν 2008-2009 και 2009-2010.

Ουδέποτε άλλοτε παρατηρήθηκε το παραμικρό επεισόδιο.

ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης».



Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved