Ασπιάθου: «Πάντα νίκες και τίτλοι για τον Ολυμπιακό»

Ασπιάθου: «Πάντα νίκες και τίτλοι για τον Ολυμπιακό»

Αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός δεν θα επηρεαστεί από τον αποκλεισμό από το Champions League ενόψει του αγώνα με την Κέρκυρα, εμφανίστηκε ο Γιόν Ασπιάθου.

{textlink02}

Ο συνεργάτης του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό μίλησε στην κάμερα της Nova και τόνισε πως οι παίκτες θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Συγκεκριμένα, ο Γιόν Ασπιάθου τόνισε:

-Πως λειτουργεί στην ψυχολογία της ομάδας το γεγονός πως η νίκη είναι μονόδρομος στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες βαθμολογικές απώλειες;
«Οι παίκτες που παίζουν στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πάντα την ιστορία της ομάδας και τις απαιτήσεις της. Ξέρουν πως πρέπει πάντα να νικάει και να κατακτά τα πρωταθλήματα. Οπότε νομίζω πως είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ομάδας. Επίσης, ο Παναθηναϊκός έχασε το προηγούμενο παιχνίδι, οπότε έχουμε ένα παραπάνω κίνητρο για να νικήσουμε στην Κέρκυρα.

Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα που έχουμε, διότι θεωρητικά οι επόμενοι αντίπαλοί μας είναι εύκολοι για εμάς. Οπότε μπορούμε να τελειώσουμε τη χρονιά στην πρώτη θέση που είναι ο στόχος μας. Βέβαια ερχόμαστε από μία νίκη που δεν μας έδωσε το αποτέλεσμα που θέλαμε στο Champions League. Έπεσε λίγο η ψυχολογία των παικτών. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν οι παίκτες τα θετικά πράγματα από αυτό το παιχνίδι, γιατί έπαιξαν πολύ καλά. Είναι σημαντικό να παίρνουμε τα θετικά στοιχεία απ' το παιχνίδι με την Άρσεναλ».

-Τι εικόνα έχετε για την Κέρκυρα;
«Δεν ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα. Μετά κατόρθωσε να διορθώσει τα προβλήματα της. Τώρα έχουν αλλάξει προπονητή και αυτό είναι πάντα ένα επιπλέον κίνητρο για μία ομάδα. Είναι ο Χάβι Γκαρθία με τον οποίο η Κέρκυρα έπαιξε πολύ καλά εναντίον μεγάλων ομάδων, όπως με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και με την ΑΕΚ. Σίγουρα θα είναι δύσκολο το έργο μας με αντίπαλο μία ομάδα η οποία έχει αλλάξει προπονητή».

-Πώς είναι το κλίμα στα αποδυτήρια έπειτα από το θρίλερ της Τρίτης στο Champions League;
«Οι παίκτες έπαθαν σοκ. Η νίκη της Μαρσέιγ που ήρθε όπως ήρθε στα τελευταία λεπτά δημιούργησε μεγάλη απογοήτευση, γιατί εμείς κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Αλλά έτσι όπως μπήκαν τα δύο γκολ της Μαρσέιγ στα τελευταία λεπτά ήταν όντως πολύ σκληρό για εμάς για να καταλάβουμε τι έγινε.

Αν έμπαιναν τα γκολ στο 50' και στο 70' δεν θα είχαμε στο τέλος τέτοια αγωνία και τόσο άγχος. Έτσι όπως μπήκαν τα γκολ ήταν πολύ σκληρό για εμάς. Οι παίκτες ξέρουν καλά πως στο ποδόσφαιρο τα πράγματα αλλάζουν απ' τη μία στιγμή στην άλλη. Οπότε δεν ήταν και τόσο τραγικό στο τέλος».

-Πάντως, το φετινό Europa League έχει αρκετή απ' τη λάμψη του Champions League, καθώς ανάμεσα σε άλλες μετέχουν οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, η Βαλένθια, η Σάλκε, η Πόρτο και ο Αγιαξ. Ποιά είναι η γνώμη σας;
«Σίγουρα το γεγονός πως έχουν μείνει εκτός Champions League τόσο μεγάλες ομάδες όπως είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Βαλένθια, μας δημιουργεί ένα επιπλέον κίνητρο στο Europa League. Είναι μία πάρα πολύ καλή και ωραία διοργάνωση.

Εμείς είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που θα παίξουμε σε αυτή τη διοργάνωση γιατί και αυτές οι ομάδες όπως και άλλες που είναι στο Europa League έχουν πάρα πολύ μεγάλη ιστορία. Σίγουρα θα είναι μία πολύ καλή διοργάνωση στην οποία ελπίζουμε να κάνουμε μία καλή πορεία».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved