Μοντέστο: «Προέχει το πρωτάθλημα»

Μοντέστο: «Προέχει το πρωτάθλημα»

Ο Φρανσουά Μοντέστο έθεσε ως προτεραιότητα του Ολυμπιακού την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ σχολίασε και την ευρωπαϊκή πορεία των «ερυθρολεύκων» στο Champions League.

«Βασικά θεωρώ πως πρέπει να είμαστε χαρούμενοι. Κερδίσαμε ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Κάναμε μία πολύ ωραία εμφάνιση στο Champions League. Είναι χαρά και για το σώμα μας αυτό. Οπότε τώρα πρέπει λίγο να ξεκουραστούμε για να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με την Κέρκυρα», σχολίασε ο Κορσικανός άσος στην κάμερα της Nova, σχετικά με την πορεία του Ολυμπιακού στο Champions League.

Αλλά δεν είναι μόνο η κόπωση. Υπάρχει και το κομμάτι που αφορά στην ψυχολογία σας. Διότι ο τρόπος με τον οποίο έμεινε ο Ολυμπιακός εκτός Champions League σίγουρα σας στεναχώρησε. Πόσο δύσκολη είναι η επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θα μπορούσαμε και εμείς να ήμασταν οι χαρούμενοι της στιγμής που θα είχαμε προκριθεί στο τελευταίο λεπτό της τελευταίας ημέρας. Τώρα εμείς θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για τα παιχνίδια που κάναμε. Να συγκεντρωθούμε και να έχουμε ανάλογη απόδοση και στο Europa League».

Σας προκαλεί πίεση το γεγονός πως δεν έχετε περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες στο πρωτάθλημα;

«Πάντα ξέρουμε ότι υπάρχει πίεση. Όταν παίζεις σε μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, το ξέρεις από πριν. Κι όταν έρχεσαι να υπογράψεις, επίσης το ξέρεις ότι υπάρχει πίεση, παίζοντας για τον Ολυμπιακό. Αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε, είναι να συνειδητοποιήσουμε πως  πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που απομένουν έως τα Χριστούγεννα».

Για την Κέρκυρα τι γνωρίζεις;

«Ξέρω πως είναι πολύ δύσκολη ομάδα. Πέρυσι αν θυμάμαι καλά, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει εκεί με 2-0. Από 'κει πέρα όταν προερχόμαστε από ένα παιχνίδι Champions League, αυτά τα παιχνίδια μπορεί να αποδειχθούν παγίδες. Πρέπει απ' την αρχή να επιβληθούμε για να μην έχουμε προβλήματα στο ματς».

Με την Άρσεναλ σε είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο να τα πηγαίνεις άριστα στο ρόλο του Φουστέρ, εκεί πίσω απ' τον Τζιμπούρ. Δείχνεις πολύ γρήγορη προσαρμοστικότητα σε όποιο ρόλο κι αν σου αναθέσουν. Συμφωνείς;

«Για εμένα το βασικό είναι να παίζω. Από 'κει και πέρα, σε ποια θέση θα παίζω είναι δευτερεύουσας σημασίας. Εμένα με ενδιαφέρει να έχω έναν ρόλο μέσα στην ομάδα. Αυτό που μου ζητήθηκε ήταν να πρεσάρω λίγο περισσότερο. Αλλά έχει συνηθίσει η ομάδα να παίζει με τρεις χαφ στο κέντρο. Δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Οπότε είμαι ευχαριστημένος που μπορώ να συμμετέχω».

Αν σου ζητούσα να διαλέξεις έναν αντίπαλο στους «32» του Europa League, αυτός ποιος θα ήταν;

«Πρέπει λίγο να δούμε ποιοι θα περάσουν τελικά. Εμείς επειδή προερχόμαστε απ' το Champions League, είμαστε λίγο προστατευμένοι στην κλήρωση. Από 'κει και πέρα δε νομίζω πως μας ενδιαφέρει ο αντίπαλός μας. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του. Να μπαίνει κάθε φορά δυνατά απ' την αρχή. Και με την ποιότητα της ομάδας και των ποδοσφαιριστών που έχει, δε νομίζω πως μπορεί ν' αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα εφόσον είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι».

Το μέλλον σου το βλέπεις ταυτισμένο με τον Ολυμπιακό;

«Η αλήθεια είναι πως είμαι καλά εδώ. Και η οικογένειά μου είναι καλά εδώ. Από 'κει και πέρα είναι λίγο νωρίς να μιλάμε γι' αυτό. Έχω ακόμη έξι μήνες συμβόλαιο. Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα. Πάντα το συμβόλαιό μου ήταν το τελευταίο πράγμα που με ενδιέφερε. Αυτό που προέχει είναι η ομάδα να παίζει καλά, να συνεχίσει τις επιτυχίες και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Όταν θα έρθει η συγκεκριμένη ώρα για να συζητήσω, θα συζητήσω και θα δούμε».



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved