Μοντεστό: «Προτεραιότητα το πρωτάθλημα»

Μοντεστό: «Προτεραιότητα το πρωτάθλημα»

Ως πρώτο στόχο του Ολυμπιακού έθεσε το πρωτάθλημα ο Φρανσουά Μοντεστό με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο μέσος των «ερυθρολεύκων» μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 έθεσε ως προτεραιότητα της ομάδας του την κατάκτηση του εγχώριου τίτλου, ξεκαθάρισε ωστόσο χαριτολογώντας ότι αν ο Ολυμπιακός φτάσει στον τελικό του Europa League δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να προσπαθήσει να το κατακτήσει.

Ο Γάλλος άσος έπλεξε το εγκώμιο του συμπαίκτη του Γιάννη Μανιάτη, για την απόδοσή του ως χαφ στον αγώνα κόντρα στην Αρσεναλ, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση με τον Ολοφ Μέλμπεργκ, ενώ τόνισε πως είναι έτοιμος να αγωνιστεί ακόμα και ως τερματοφύλακας αν παραστεί ανάγκη.

Αναλυτικά ο Μοντεστό δήλωσε:

Για τα συναισθήματα δυο μέρες μετά: «Σίγουρα είμαστε απογοητευμένοι από το ότι δεν πήγαμε στους “16”. Αξίζαμε την πρόκριση και είναι κρίμα γιατί αγωνιστήκαμε καλά σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου. Ξεκινήσαμε με τη Μαρσέιγ χωρίς να έχουμε ματς στα πόδια μας και αυτό κόστισε τελικά. Αν είχαμε καταφέρει να πάρουμε όλους τους πόντους στο γήπεδό μας, θα είχαμε προκριθεί».

Για το πού θα ρίξει το βάρος ο Ολυμπιακός: «Προτεραιότητα του Ολυμπιακού είναι το πρωτάθλημα. Για να ξαναπαίξει στο Champions League πρέπει να κατακτήσει και πάλι τον τίτλο. Οπότε, αυτός είναι ο πρώτος στόχος μας».

Για τη συνέχεια στην Ευρώπη: «Το Europa League, έτσι όπως διαμορφώθηκε, είναι ένα μικρό Champions League. Υπήρχαν ούτως ή άλλως πολλές καλές ομάδες, αλλά προστέθηκαν κι άλλες την Τετάρτη. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ό,τι περνάει από το χέρι μας, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Είναι διαφορετικό να αγωνίζεσαι στους ομίλους και διαφορετικό να παίζεις νοκ-άουτ παιχνίδια».

Για το αν θα εμφανιστεί επηρεασμένη η ομάδα την Κυριακή: «Υπάρχει κούραση, είναι δεδομένο, αλλά είμαστε επαγγελματίες. Θα αποφασίσει ο προπονητής ποιος θα παίξει. Από την Τρίτη μέχρι την Κυριακή υπάρχει απόσταση που επιτρέπει να ξεκουραστούμε κάπως».

Για την απόδοση του Μανιάτη ως χαφ και αν θα γίνει «νέος Μοντεστό»: «Δεν είναι δύσκολο να παίξεις αμυντικό χαφ όταν είσαι αμυντικός, αρκεί να έχεις διάθεση. Ο Γιάννης είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, με πολύ ταλέντο. Είναι καλό στο ποδόσφαιρο να παίζεις σε πολλές θέσεις. Να παίζεις πάνω απ’ όλα για την ομάδα, όχι για τον εαυτό σου -να προσφέρεις και στην άμυνα και στην επίθεση. Ευτυχώς κι εγώ πέρυσι και ο Γιάννης φέτος καταφέραμε να προσαρμοστούμε».

Για την παρεξήγηση που φάνηκε να έχει με τον Μέλμπεργκ στο ματς: «Υπάρχει πάντα το πάθος για τη νίκη. Από ‘κει και πέρα υπάρχει πολύς θόρυβος στο γήπεδο, δεν επιτρέπει να ακούμε ο ένας τον άλλο. Ήταν απλά ένα θέμα τακτικής, πώς θα καλύψουμε ο ένας τον άλλο και τίποτα παραπάνω. Δεν δημιουργήθηκε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα».

Για το αν θα παίξει και τερματοφύλακας: «Αν χρειαστεί, θα παίξω κι εκεί. Εφόσον υπάρξει ανάγκη, μπορεί να το κάνω κι αυτό για κάποια λεπτά (γέλια)».

Για το αν προτιμά πρωτάθλημα ή τελικό στο Europa League: «Δύσκολη ερώτηση. Για να παίξουμε στο Champions League, πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά δεν πας κάθε και χρόνο σε τελικό του Europa. Είναι προτεραιότητα ο τίτλος στην Ελλάδα, αλλά αν πάμε στον τελικό στην Ευρώπη, πρέπει να το πάρουμε (γέλια)».

Για το πώς είδε το 1-7 της Λιόν: «Δεν είναι στον όμιλό μας, δεν μπορούμε να μιλάμε γι’ αυτό. Όλος ο κόσμος το συζητάει σήμερα, το καταλαβαίνω, αλλά εμείς δεν έχουμε σχέση και δεν είναι δικό μας πρόβλημα».



Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved