Έρτσος: «Έτοιμος επενδυτής για το γήπεδο»

Έρτσος: «Έτοιμος επενδυτής για το γήπεδο»

Ο πολιτικός μηχανικός Γεράσιμος Έρτσος, πρώην μέλος του ΔΣ της ΑΕΚ και έφορος του γηπέδου στη διοίκηση του Λουκά Μπάρλου, με επιστολή του στην Ερασιτεχνική Ένωση ανέφερε πως έχει έτοιμο επενδυτικό σχέδιο για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

{textlink02}

Η επιστολή που έστειλε ο Γεράσιμος Έρτσος στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Κιτρινόμαυρη Ώρα» και μεταξύ άλλων αναφέρει πως υπάρχουν μελέτες αλλά και έτοιμο σχέδιο επένδυσης για την κατασκευή του γηπέδου της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Θέμα: Κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριοι Σύμβουλοι του Ερασιτεχνικού Σωματείου,

Είναι γνωστό ότι η ΑΕΚ ήταν ένα από τα λίγα Σωματεία στη χώρα μας που είχε ιδιόκτητο Γήπεδο, σε ιδιόκτητο οικόπεδο. Ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε ο Ολυμπιακός είχαν την τύχη και την ικανότητα να διαθέτουν ιδιόκτητα γήπεδα.

Είναι γνωστό επίσης, ότι ένα προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο με μια Αχαρακτήριστη Απόφαση, γκρέμισε το γήπεδο μας το 2003, χωρίς λόγο και χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει την ανέγερση νέου.

Είναι γνωστό επίσης, ότι από τότε παρότι έχουν περάσει 10 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα το ουσιαστικό προς την κατεύθυνση της ανέγερσης νέου γηπέδου.

Είναι γνωστό επίσης, ότι ανακοινώσεις – λόγια – συνεντεύξεις – συμβούλια – διαβούλια, έβγαιναν κάθε τόσο στον ημερήσιο αθλητικό Τύπο γεμάτα υποσχέσεις, αλλά το Γήπεδο ακόμα δεν έχει γίνει, ενισχύοντας φήμες και καλοθελητές που λένε ότι το Γήπεδο δε θα γίνει ποτέ.

Είναι γνωστό επίσης, ότι κυκλοφορούν πληροφορίες, εκτιμήσεις, απόψεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, δημιουργούν όμως μια αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Κύριε Πρόεδρε – κύριοι Σύμβουλοι του Ερασιτεχνικού Σωματείου,

Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από τον τρόπο που προσπαθεί το Ερασιτεχνικό Σωματείο να βγάλει μια άκρη. Θέτω λοιπόν υπόψη σας κάποια στοιχεία ώστε να απεμπλακείτε από λανθασμένες και στρεβλές εκτιμήσεις που ίσως σας έχουν επηρεάσει.

Στοιχείο πρώτο: Το οικόπεδο που υπάρχει σήμερα στο άκρον του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, είναι ιδιοκτησία του Ερασιτεχνικού Σωματείου.

Στοιχείο δεύτερο: Αρμοδιότητα για την κατασκευή του γηπέδου έχει το Ερασιτεχνικό Σωματείο και μόνο αυτό.

Στοιχείο τρίτο: Η μελέτη που υπάρχει με την πρόταση του Γρανίστα είναι εκτός Συνταγματικών πλαισίων και δεν μπορεί να εφαρμοστεί, ούτε εν μέρει ούτε στο σύνολό της.

Στοιχείο τέταρτο: Η ΑΕΚ οφείλει να συντάξει τη μελέτη εντός των Συνταγματικών ορίων ώστε να μη μπει σε νέες περιπέτειες από τρίτους.

Στοιχείο πέμπτο: Η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη, νομικά και ουσιαστικά καμίας σύμφωνης γνώμης του Δήμου, εφόσον βεβαίως οι προδιαγραφές είναι εντός των Συνταγματικών ορίων.

Στοιχείο έκτο: Εάν η ΠΑΕ ενδιαφέρεται να βοηθήσει οικονομικά το έργο, είναι ευπρόσδεκτη, όπως και κάθε άλλος φορέας ή φυσικό πρόσωπο ενδιαφέρεται να συμμετάσχει οικονομικά.

Στοιχείο έβδομο: Εάν η πολιτεία ενδιαφέρεται να βοηθήσει οικονομικά το έργο, ισχύει το ίδιο και για αυτήν.

Αυτά, ως προς τον τρόπο τοποθέτησης, αντιμετώπισης και σχεδιασμού του θέματος.

Συνεχίζοντας, επιθυμώ να θέσω υπόψη σας τα εξής:

Θέμα πρώτο: Το γραφείο μου έχει συντάξει τρεις προτάσεις – προμελέτες που αφορούν την κατασκευή του έργου στη Νέα Φιλαδέλφεια και μια αφορά στην κατασκευή του έργου εκτός Νέας Φιλαδέλφειας.

Θέμα δεύτερο: Το γραφείο μου έχει συντάξει οικονομοτεχνική μελέτη που αφορά στο έργο (προϋπολογισμός – έσοδα του νέου γηπέδου)

Θέμα τρίτο: Το γραφείο μου έχει έρθει σε επαφή με Αλλοδαπό Χρηματοπιστωτικό Φορέα ο οποίος με κάποιες προϋποθέσεις εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση του έργου

Θέμα τέταρτο: Πίστευα και πιστεύω ότι η κατασκευή του νέου Γηπέδου είναι μία υπόθεση όχι τόσο δύσκολη όσο πιστεύουν πολλοί, αρκεί να τεθεί εξαρχής στη σωστή της βάση, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Θέμα πέμπτο: Θεωρώ ότι δεν πρέπει να αναφέρω την προϊστορία και τη σχέση μου με το παλιό Γήπεδο της ΑΕΚ διότι πιστεύω ότι τα μέλη του ΔΣ είναι ΑΕΚτζήδες και ασφαλώς γνωρίζουν την ιστορία του Συλλόγου.

Τελειώνοντας, θεωρώ ότι η κατασκευή του Γηπέδου έχει φτάσει πλέον σε οριακό σημείο και οφείλουν όλοι οι ΑΕΚτζήδες να βοηθήσουν στο έργο. Θέτω λοιπόν στη διάθεση του ΔΣ την πρόθεσή μου να συμβάλλω ώστε να μπει το έργο το συντομότερο δυνατόν σε πραγματοποιήσιμο πλαίσιο. Τις προϋποθέσεις της συνεργασίας μας θα τις συζητήσουμε από κοντά, εάν και εφόσον το επιθυμείτε.

Με τιμή,

Γεράσιμος Έρτσος,

Πολιτικός Μηχανικός

Πρώην μέλος του ΔΣ της ΑΕΚ

Πρώην έφορος γηπέδου (επί εποχής Λουκά Μπάρλου)».



Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved