Τζόρτζεβιτς: «Μπορεί να πάει μακριά ο Ολυμπιακός»

Τζόρτζεβιτς: «Μπορεί να πάει μακριά ο Ολυμπιακός»

Ως μια μεγάλη διοργάνωση χαρακτήρισε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς το Europa League, το οποίο δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, όπως χαρακτηριστικά είπε, να το υποτιμήσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Για πίκρα έκανε λόγο ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Champions League, ωστόσο χαρακτήρισε ως μεγάλη διοργάνωση το Europa League, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν όλα τα φόντα, εφόσον τύχουν μιας καλής κλήρωσης, να τα πάνε καλά.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM:

«Περίμενα τον Ολυμπιακό τόσο καλό, γιατί ήταν ματς που ήθελε πάρα πολύ και φαινόταν αυτό. Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από το Champions League, όπως έγινε, αφήνει μια πίκρα. Ο Ολυμπιακός είχε δείξει ότι έχει όλες τις δυνατότητες για να τα καταφέρει».

Για την μεταμόρφωση του Ολυμπιακού στα ευρωπαϊκά παιχνίδια σε σχέση με τις εμφανίσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα, είπε: «Είναι και θέμα ψυχολογίας, αλλά και κούρασης. Σίγουρα το Champions League, αν και δεν θα έπρεπε, δίνει μεγαλύτερα κίνητρα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι διαφορετικά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Στο ελληνικό πρωτάθλημα το 90% των ομάδων παίζουν κλειστά και περιμένουν να… κλέψουν το αποτέλεσμα. Στην Ευρώπη, αν είσαι καλός, βρίσκεις χώρους και παίζεις αλλιώς»

{textlink02}

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αγωνίζεται χωρίς κλασικούς ακραίους κυνηγούς, τόνισε: «Έχει αλλάξει λίγο το στήσιμο των ομάδων. Οι περισσότερες ομάδες παίζουν στα άκρα με παίκτες που έχουν αντίθετο πόδι. Υπάρχει και έλλειψη των κλασικών εξτρέμ. Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, αλλά και πολλές άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Κάποιες φορές σε ευνοεί και κάποιες ποιες άλλες όχι. Απέναντι σε κλειστές άμυνες, για παράδειγμα, χρειάζονται ακραίοι επιθετικοί για να ανοίξει το παιχνίδι. Άλλες, πάλι, φορές, χρειάζεται να παίξεις με κάθετες πάσες για να διασπάσεις μια άμυνα».

Για τις τελευταίες εμφανίσεις των Μοντέστο και Μανιάτη, οι οποίοι χρειάστηκε ν’ αλλάξουν θέσεις, υπογράμμισε: «Ήταν οι καλύτεροι του χθεσινού αγώνα (σ.σ. κόντρα στην Άρσεναλ). Ο Μοντέστο είχε δείξει από πέρυσι τα καλά του στοιχεία. Είχε παίξει και πέρυσι ως αμυντικό χαφ. Έδωσε πολλές λύσεις. Σε ότι αφορά στον Μανιάτη, είναι εξαιρετικός στη θέση του αμυντικού χαφ. Είναι ένα παιδί που έχει πολύ καλό μέλλον. Είναι και έλληνας. Έχει παίξει εκεί και στον Πανιώνιο, αν και πρέπει να σημειώσουμε ότι δίπλα του έχει ανάλογους συμπαίκτες».

Για το μέλλον του Ολυμπιακού στο Europa League, δήλωσε: «Χρειάζεται και τύχη στην κλήρωση. Δεν πρέπει να το δει σε καμία περίπτωση υποτιμητικά. Είναι μια μεγάλη διοργάνωση. Αν ευνοηθεί στην κλήρωση και τα πάει και αγωνιστικά καλά, τότε μπορεί να πάει μακριά».

Για το ενδεχόμενο τα ευρωπαϊκά παιχνίδια να επηρεάσουν την απόδοση των «ερυθρολεύκων» στο ελληνικό πρωτάθλημα, είπε: «Είναι υποχρεωμένος να τα πάει καλά και στις δύο διοργάνωσης. Οι μεγάλες ομάδες είναι υποχρεωμένες να παίζουν σε μεγάλες διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει προβλήματα από την αρχή της χρονιάς προβλήματα και με την έλλειψη παικτών και με τους τραυματισμούς. Δεν μπορεί να το δει, όμως, διαφορετικά. Υπάρχει δρόμος και για τις δύο διοργανώσεις».



Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved