Βιώσιμος... ως τον Φεβρουάριο ο Παναθηναϊκός

Βιώσιμος... ως τον Φεβρουάριο ο Παναθηναϊκός

Μειώθηκε 40% το έλλειμμα του Παναθηναϊκού σύμφωνα με τον Δημήτρη Γόντικα που τόνισε ότι το Φεβρουάριο θα γίνει άνοιγμα προς τους μετόχους για την οικονομική ενίσχυση της ΠΑΕ καθώς τότε θα σταματήσει η οικονομική ρευστότητα της εταιρείας και θα μεγιστοποιηθεί το πρόβλημα.

{textlink02}

Σύμφωνα με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί στον Παναθηναϊκό από το καλοκαίρι, η οικονομική αυτονομία της ΠΑΕ είχε χρονικό ορίζοντα ως τον Δεκέμβριο του 2011. Μάλιστα δεν είναι πολύ μακριά ο καιρός που οι «πράσινοι» υποστηρίζονταν πως θα σταματήσουν τις πληρωμές από αυτό το μήνα επειδή δε θα υπάρχει ρευστότητα και χρήματα στα ταμεία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Μείωση 40% στο «πράσινο» έλλειμμα

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Γόντικας κατά τη διάρκεια του χθεσινού (06/12) ΔΣ της ΠΑΕ το έλλειμμα μειώθηκε κατά 40%, κάτι που σημαίνει χοντρικά πως το άνοιγμα στα ταμεία του «τριφυλλιού» είναι περίπου 14 εκατ. ευρώ, με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να μπορεί να πορευθεί χωρίς πρόβλημα ως το Φεβρουάριο χωρίς να υπάρξει εισροή χρημάτων στην εταιρεία.

«Μετά θα δούμε τι θα κάνουμε, είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά θα προσπαθήσουμε να βρούμε άκρη. Από εκεί και πέρα θα στείλουμε επιστολή στους μετόχους για να βοηθήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γόντικας στη χθεσινή συνεδρίαση των μελών του ΔΣ. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως στο χθεσινό συμβούλιο τέθηκε και ζήτημα για παράταση της προθεσμίας της ΑΜΚ και για μείωση της τιμής της μετοχής.

Την πρόταση κατέθεσε στο ΔΣ η Μαίρη Λομβάρδου, λέγοντας πως η τιμή της μετοχής πρέπει να πέσει στα 0,33 λεπτά καθώς με την τιμή της στα 1,12 ευρώ υποστήριξε ότι κανείς επενδυτής δε θα ενδιαφερθεί. Η διοικούσα επιτροπή του Παναθηναϊκού θα εξετάσει τη συγκεκριμένη πρόταση αν και για να μειωθεί η τιμή της μετοχής θα πρέπει να συγκληθεί νέο ΔΣ και στη συνέχει θα κληθεί να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα οριστεί.

«Οι εξελίξεις αφορούν το μεγαλομέτοχο»

Από ‘κει και πέρα ο Δημήτρης Γόντικας στο Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε τα μέλη για τις εξελίξεις τόσο στο θέμα της Arboris όσο και στο θέμα του πρίγκιπα. Το έγγραφο που είχε στα χέρια του ο πρόεδρος της ΠΑΕ από την αραβική εταιρεία, που ενημέρωνε για την απόσυρσή της, αλλά και οι καθυστερήσεις στο θέμα του Σουλτάν Αλ Σαούντ δεν μπορούσαν να μη συζητηθούν.

«Υπήρχαν κάποιοι όροι που δεν έχουν υλοποιηθεί. Εμείς προχωράμε τη λειτουργία του συλλόγου, χωρίς να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας τις εξελίξεις σε αυτή την υπόθεση. Αυτό το θέμα αφορά τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ και είναι δική του αρμοδιότητα», είπε χαρακτηριστικά για το θέμα του πρίγκιπα ο κ. Γόντικας. Όσο για την Arboris, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ενημέρωσε τα μέλη πως η εταιρεία από το Αμπού Ντάμπι βρήκε άλλο σύλλογο από το εξωτερικό για να επενδύσει και άφησε το πρότζεκτ των «πράσινων».

Μεταγραφές με λογική καλοκαιριού

Στο ΔΣ έγινε συζήτηση και για το θέμα των μεταγραφών, ενόψει και της περιόδου του Ιανουαρίου αλλά και των σεναρίων που ήδη κυκλοφορούν για ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν τον Παναθηναϊκό. Τα δεδομένα στο «τριφύλλι» είναι γνωστά, κάτι που σημαίνει πως οι «πράσινοι» δε μπορούν να προχωρήσουν σε προσθήκες ποδοσφαιριστών αν δε φύγουν κάποιοι από το ρόστερ έτσι ώστε να υπάρξει χρηματική διευκόλυνση.

Ο Δημήτρης Γόντικας άλλωστε ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη πως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει δώσει ήδη λίστα με ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζει για τη συνέχεια της σεζόν και τόνισε πως θα γίνει προσπάθεια να πουληθεί ή να παραχωρηθεί δανεικός κάποιος από αυτούς τον Ιανουάριο.



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved