Σάμιος: «Η Δόξα δεν χρωστάει πουθενά»

Σάμιος: «Η Δόξα δεν χρωστάει πουθενά»

Για όλα τα… καυτά ζητήματα που απασχολούν τη Δόξα Δράμας μίλησε ο Θανάσης Σάμιος, λίγες μόλις ημέρες αφού βρέθηκε για πρώτη φορά στο στόχαστρο των φίλων της ομάδας (στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος με την Ξάνθη).

Ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος των «μαυραετών», έλυσε τη σιωπή του σε αθλητική εκπομπή καναλιού της Δράμας, όπου αναφέρθηκε στην κάκιστη εικόνα της ομάδας, στην… προσφυγιά του Καυτανζογλείου, στις σχέσεις του με τους οργανωμένους και μη φιλάθλους, αλλά και στην οικονομική βιωσιμότητα της Δόξας, τονίζοντας πως δεν χρωστάει πουθενά!

Παράλληλα, ο Σάμιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μεταγραφική ενίσχυση, στην έκκληση που έκανε σε Δραμινούς παράγοντες και στο φημολογούμενο ραντεβού του την Τετάρτη στον ΟΠΑΠ μαζί με τον πρώην υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης Χρήστο Αηδόνη για το θέμα του ποσού που θα εγκρίνει ο οργανισμός, ξεκαθαρίζοντας ότι για να βάλει το  30% που απαιτείται για τη βελτίωση του γηπέδου, θα πρέπει να ξεπεραστούν πρώτα κάποια εμπόδια.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θανάση Σάμιου:

Σε ποιο σημείο είναι το θέμα του γηπέδου;

«Είπα στον κ. Παπασταφίδα όπως λέω και εσάς, αν το γήπεδο δεν είναι νόμιμο με άδειες δεν μπορώ να επενδύσω μόλο δε μάλλον δεν πρόκειται να πληρωθεί τίποτα ούτε από τον ΟΠΑΠ ούτε και από τη Super League διότι αυτό είναι και ένας από τους πολλούς όρους για να γίνουν τα έργα να πιστοποιηθούν και να πληρωθούν τα έργα. Αυτό νομίζω λοιπόν είναι κάτι που θα έλεγε οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης. Άλλωστε η σχέση μου με τον κ. Παπασταφίδα είναι άψογη, δεν έχω να μοιράσω κάτι μαζί του. Είναι ένας πολύ ήπιος άνθρωπος και κρατάει ισορροπίες και επίσης γνωρίζει τι γίνεται  στην ομάδα, γνωρίζει τι πληρώνεται στην ομάδα και πέρα από όσα μπορεί να ακούγονται και να γράφονται στα σάιτ κι αυτός είναι υπερήφανος που αυτή η ομάδα είναι μία πεντακάθαρη ομάδα, όταν κολοσσοί του ελληνικού πρωταθλήματος έχουν να πληρώσουν 12 μήνες, εμάς οι παίκτες έχουν να πληρωθούν ένα και ξέρετε από το Μάιο και μετά δεν έχουν καθόλου έσοδα. Η ομάδα παίζει χωρίς σπόνσορες, δεν υπάρχει καμία διαμαρτυρία γι’ αυτό ωστόσο κάναμε έναν άθλο, βρεθήκαμε ξαφνικά στις αρχές Νοεμβρίου στη Σούπερ λίγκα. Δεν ήμασταν έτοιμοι γι’ αυτό. Ούτε εγώ ήρθε και εξήγγειλα ότι σε ένα χρόνο θα φτιάξω ομάδα. Εγώ είπα θα χτίσω ομάδα. Ομάδα χωρίς υποδομές, χωρίς γήπεδο και μ’ αυτή την κρίση δεν με αφήνει και μένα ανεπηρέαστο, όπως δεν αφήνει τη Δράμα. Είναι ακόμη πιο σκληρή στη Δράμα η κρίση. Ούτε όπως ξέρετε καλά και γνωρίζεται ευοδώθηκαν εκείνες οι εξαγγελίες ότι θα είναι όλοι κοντά μου. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Και δεν αναφέρομαι σε προθέσεις. Αναφέρομαι στη σκληρή αλήθεια ότι η χώρα μας και το ποδόσφαιρο γενικότερα μαστίζονται από μία τεράστια κρίση. Το δε ποδόσφαιρο και από κρίση αξιοπιστίας. Άρα μέσα σ’ αυτή την κατάσταση και τον κυκεώνα που βρεθήκαμε ξαφνικά στη Super League, όπως επαναλαμβάνω θα πάμε να πάρουμε ότι θετικότερο αποκομίσουμε, η μεγάλη πρόκληση είναι το γηπεδικό».

Πότε προβλέπεται να δοθεί λύση στο γήπεδο;

«Εγώ αυτό που ξέρω είναι το εξής: ότι όταν υπάρχει καλή θέληση και καλή πίστη όλα γίνονται και στο θέμα του γηπέδου νομίζω ότι όλη η Δράμα είναι ενωμένη και ξέρει ότι πρέπει να γίνει οτιδήποτε είναι δυνατόν για να γίνει γρήγορα. Ελπίζω να επικρατήσει η λογική. Επίσης ελπίζω να επικρατήσει θέμα συνέργιας και ταχύτητας και επειδή γνωρίζω ποιος προΐσταται αυτής της προσπάθειας, σας είπαν ποιος προΐστανται το έχει πάρει προσωπικά το θέμα αυτό και είναι ο κ. Αηδόνης. Όλοι οι φορείς της Δράμας είναι θετικοί σ’ αυτό. Δεν υπάρχει κανείς Δραμινός που να μην θέλει ή κανείς Έλληνας το γήπεδο στη Δράμα. Τα γήπεδα είναι για τα παιδιά».

Τι έφταιξε στο παρελθόν και δεν έγινε το γήπεδο;

«Στα προηγούμενα χρόνια η Δράμα για πολλούς λόγους θα έπρεπε να έχει ένα πολύ καλό γήπεδο. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Τώρα γιατί δεν ανήκει στο παρελθόν. Όσον αφορά τη δική μου θητεία στην ομάδα, πέρα από τις δυσμενέστατες οικονομικές συνθήκες θα σας πω το εξής, ότι χωρίς τη διαδικασία της επιδοτήσεως σε συλλόγους που συμμετέχουν στη Super League που προβλέπει ο ΟΠΑΠ και παιδιά σας μιλάω με ειλικρίνεια εγώ το έχω θέσει στον Πατρίκ Κομνηνό και ο άνθρωπος το έθεσε ως θέμα στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της λίγκας, αλλά είναι από τους σκοπέλους που πρέπει να περάσουμε, δηλαδή να πείσουμε τη Super League να μας βοηθήσει να χρηματοδοτήσουμε το γήπεδο μας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος ισχύων τα δύο τουλάχιστον τελευταία χρόνια μία ομάδα να μπορεί να φτιάξει διαφορετικά το γήπεδο της. Εκτός και αν έπρεπε να κάνουμε την επένδυση που έκανε ο κύριος Πηλαδάκης και το άνοιγμα της Λάρισας είναι στα 80.000.000 για το γήπεδο  της. Αντιλαμβάνεστε τα νούμερα στη σημερινή εποχή και βγάζετε τα συμπεράσματα σας».

Για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί:

«Κάτι αντίστοιχο να με κατηγορούν ενδεχομένως ότι δεν έκανα και με παίκτες ξέροντας ότι θα παίξουμε τρία παιχνίδια τη εβδομάδα, ξέροντας ότι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δεν αντέχουν σε αυτούς τους ρυθμούς στο ελληνικό πρωτάθλημα ότι δεν χρέωσα την ομάδα έτσι και εμείς του χρόνου να είμαστε στην μοίρα του Ηρακλή, του Εθνικού και του Ιωνικού και πόσο άλλον ομάδων που είναι σε διοικήσεις πρωτοδικείου και δεν έχουν να πληρώσουν. Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε ότι καλύτερο γίνεται».

Θα προχωρήσει στην ενίσχυση του ρόστερ;

«Πως θα μπορούσαμε όταν μπήκαμε στο παιχνίδι στις 20 Νοεμβρίου και όταν τα πρωταθλήματα όλα τελείωσαν Μάιο να έχουμε έτοιμους παίκτες; Απαντήστε μου αυτό για να σας πω καταρχήν να μπορούσαμε να έχουμε παίκτες όταν μπήκαμε έτοιμους παίκτες στο πρωτάθλημα. Και εν πάση περιπτώσει ο Λεβαδειακός που μπήκε μαζί μας μία νίκη εναντίον μας έχει. Ας δούμε και την πορεία. Εδώ βλέπουμε τους κολοσσούς, τον ΠΑΟΚ πήγε κέρδισε την Τότεναμ και τον Ολυμπιακό και δεν μπορούν να παίξουν Κυριακή – Τετάρτη. Εμείς ξαναλέω ήρθαμε στη Super League ξαφνικά. Το μάθαμε 2 Νοεμβρίου και μέχρι τις 19 Νοεμβρίου που είχε το διοικητικό εφετείο στο Βόλο δεν ξέραμε ειλικρινά αν θα παίξουμε στη Super League. Κάναμε ιδιωτικό συμφωνητικό στις 14 ή 15 Νοεμβρίου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν είπαμε ότι ερχόμαστε στη Σούπερ λίγκα με στόχο να χτυπάμε όλα τα παιχνίδια. Είπαμε να πάρουμε εμπειρίες, να χτυπήσουμε παιχνίδια που μπορούμε να χτυπήσουμε με ένα ρόστερ που ενδεχομένως έχουν γίνει λάθη. Σαφώς δεν είναι ένα ρόστερ που θα θέλαμε. Ποιος δεν θα ήθελε να έχουμε πολύ καλύτερους παίκτες, πολύ ποιο έμπειρους. Ποιος δεν θα ήθελε να ξέρουμε από το Μάιο ή τον Ιούνιο να ξέρουμε όπως και οι άλλες ομάδες ότι θα ανέβουμε. Ποιος δεν θα ήθελε όλα αυτά και ποιος δεν θέλει την ομάδα να κερδίζει. Σαφέστατα θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις και πάντα θα γίνονται. Η ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Χτίζεται. Εδώ αυτό που πρέπει να μείνει είναι άλλα πράγματα. Πρέπει να μείνει ότι σ’ αυτό το τελευταίο ενάμιση χρόνο η ομάδα δεν χρωστάει πουθενά. Ούτε οι παίκτες είναι επτά μήνες απλήρωτοι. Πεντακόσιες τόσες χιλιάδες ήταν τα χρέη προς το δημόσιο και κάθε λίγο αυξάνονταν. Αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ Δόξα Δράμας είναι από τις ελάχιστες ομάδες που δεν χρωστάει στο ΙΚΑ και στο ελληνικό δημόσιο και στην εφορία. Είναι από τις ΠΑΕ που πληρώνουν τους παίκτες τους και προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε και είμαστε η μόνη ΠΑΕ μαζί με το Λεβαδειακό που έχουμε πάρει μία μικρή δόση από τη Super League, όταν οι άλλες ΠΑΕ έχουν πάρει χρήματα από τον ΟΠΑ εμείς καν δεν έχουμε υπογράψει φανέλα. Όσο για αυτά τα φοβερά που ακούμε για κερδοφορίες, θα πάρουμε λεφτά να φύγουμε νομίζω ότι αν πείτε στους ειδήμονες θα διαφωτίσετε για τον αθλητικού νόμου τι συμβαίνει και όλα τα άλλα. Πέραν δε τούτου από πού να πάρουμε τα λεφτά από μία ΠΑΕ που είναι ζημιογόνα, από μία ΠΑΕ που δεν έχει καθόλου έσοδα, από πού; Άρα λοιπόν για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα ρεαλιστικά εδώ μας έπεσε ένα τεράστιο λαχείο και από το λαχείο αυτό θα πάρουμε ότι το καλύτερο μπορούμε. Είναι απίστευτα δύσκολη εποχή. Θα πάρουμε εμπειρίες, θα χτίσουμε σ’ αυτή τη φιλοσοφία που από την αρχή έχουμε ξεκινήσει με νέα παιδιά και κυρίως ελληνόπουλα. Ετοιμάζονται μία ολόκληρη ομάδα Δραμινών παιδιών για να ανέβει στους μεγάλους. Η ομάδα χτίζεται και χτίζεται πάνω σε συγκεκριμένα πλάνα. Εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε κινήσεις εντυπωσιασμού ούτε να χρεωθεί μία ομάδα με μεγάλα συμβόλαια όταν οι κολοσσοί αδυνατούν να τηρήσουν τα δικά τους συμβόλαια».

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

«Συγνώμη αυτό που βλέπω δεν μου αρέσει γενικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι ελάχιστα τα καλά παιχνίδια που έχουμε δει. Είδα ένα παιχνίδι της Νιούκαστλ με την Τσέλσι και ήταν καταπληκτικό παιχνίδι. Με δοκάρια με τη μπάλα πάνω κάτω. Εδώ στην Ελλάδα τα γκολ μπαίνουν από στημένες φάσεις από πέναλτι. Πολλά από αυτά τα είδατε κι εσείς δεν θέλω να σχολιάζω διαιτησίες. Βλέπετε τι γίνεται, δεν μιλάμε αυτή τη στιγμή για ποιότητα. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για βιωσιμότητα. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Πρέπει να δούμε την αλήθεια. Πρέπει να ξεφύγουμε από το οπαδικό και να δούμε τα πράγματα όχι τεχνοκρατικά, αλλά ειλικρινά».

Για τις σχέσεις με τους οργανωμένους;

«Δεν βλέπεται ότι χτίζεται μία ομάδα. Είναι δυνατόν πέντε, δέκα ή είκοσι άνθρωποι που έχουν διαφορετική  άποψη να μπορούν να επηρεάζουν τόσο πολύ και στο κάτω κάτω ας πάρουμε τα πράγματα απλά. Εγώ ήρθα εκεί για να προσφέρω στη Δράμα, αγαπάω το ποδόσφαιρο, αγαπάω την ομάδα, τη σεβάστηκα πολύ, τη σέβομαι πολύ. Έχω κάνει και πέντε φίλους εκεί επάνω. Εγώ και το ποδόσφαιρο να κόψω στη Δράμα θα έρχομαι. Μόνο καλά έχω να θυμηθώ. Τώρα από κει και πέρα τα πράγματα είναι απλά. Όλοι αυτοί οι δυσαρεστημένοι αντί να κάνουν κακό στην ομάδα να αποδοκιμάζουν τα παιδιά που αγωνίζονται να λένε ότι λένε θα κονομήσουμε θα κάνουμε θα ράνουμε γιατί δεν βρίσκουν κάποιον άνθρωπο αφού τα κέρδη είναι τόσο μεγάλα να μου δώσουν τα μισά από αυτά που έχω βάλει και κρατάνε τα υπόλοιπα, κρατάνε την κερδοφορία και χτίζουν και το γήπεδο και κάνουν ότι θέλουν. Εγώ τους προσκαλώ, αλλά επειδή δεν πρόκειται να το κάνουν είτε έως ότου να τον κάνουν ας αφήσουν την ομάδα να βρει το δρόμο της. Αυτή η ομάδα έχει συγκεκριμένες δυνατότητες αυτή τη στιγμή, όπως συγκεκριμένες δυνατότητες υπάρχουν και από εμένα και από την πόλη. Έχω κάνει ότι καλύτερο μπορώ αν μπορεί κάποιος να το ανταποδείξει εδώ είναι να του ζητήσω συγνώμη, αλλά δεν μπορούμε έναν άνθρωπο που έχει βάλει όλα αυτά τα λεφτά και τόση αγάπη, αφήνει την οικογένεια του, αφήνει τα παιδιά του, ανεβαίνει να τον θέλουμε εκεί απίκο να απαντάει σε χαζομάρες των σάιτ. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Αυτά είναι παρωχημένες και απάνθρωπες αντιλήψεις. Δεν μπορώ εγώ να έρθω εκεί το ξέρατε από την αρχή. Όταν αυτοί οι άνθρωποι άναβαν του πυρσούς έπρεπε να ξέρουν ότι εγώ δεν θα είμαι μόνιμα εκεί και δεν μπορώ να ασχολούμαι με τις μπάλες και με πράγματα που θέλουν να ασχολούμαι. Εγώ πρέπει με άλλα πράγματα να ασχοληθώ. Πως θα χτίσουμε ομάδα; Πως αυτή ομάδα θα είναι βιώσιμη στο μέλλον; Πως τα παιδιά της Δράμας θα μπορέσουν να έχουν ένα γήπεδο και να παίξουν σ’ αυτή την ομάδα. Μην κοιτάτε που δεν μιλάω. Θα μπορούσα και εγώ να βγω και να πω πολλά, αλλά δεν ήρθα εγώ εκεί για να ανοίξω διάλογο με κάποιους ανθρώπους. Να σταθώ απέναντι τους. Ξέρω ότι έχουν τα προβλήματα τους, ξέρω ότι οι οπαδοί όλοι του κόσμου θέλουν την ομάδα να κερδίζει. Και εγώ λυπάμαι που η ομάδα δεν πάει τόσο καλά. Από την άλλη δεν μπορώ να σταθώ στο αποτέλεσμα. Δηλαδή αν η ομάδα έπαιρνε, θεωρητικά σας το λέω, αν η ομάδα έκανε τρεις νίκες και μετά αυτά τα παιδιά δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους. Αυτό που λέμε «καμένα» από την προετοιμασία τι θα άλλαζε; Αυτά τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Χτίζουμε. Η ομάδα θέλει υπομονή. Θέλει χρόνο, θέλει μπάτζετ, θέλει οργάνωση, θέλει δημοκρατική βάση, θέλει πολλά πράγματα και αυτά ξέρετε ότι δεν υπήρχαν. Όχι ότι τώρα υπάρχουν, αλλά χτίζονται».

Πρέπει να καλυφθεί το κενό από Δραμινούς παράγοντες;

«Καταρχήν ο κ. Κασδοβασίλης έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο και δεν μπορεί να πάρει άλλους γιατί τρέχει πάρα πολύ. Ο κ. Πούλος πέρα από προσωπικός φίλος και γνώστης γιατί ο άνθρωπος έχει κάνει σπουδές πάνω σ’ αυτό το πράγμα πέρα ότι παρακολουθεί τους παίκτες εργομετρικά γιατί αυτό που έχουμε να βγάλουμε μπροστά μας είναι το πρόγραμμα δεν έχει ξαναγίνει σε άλλο πρωτάθλημα. Ελέγξετε το να δείτε αν υπάρχει άλλη ομάδα στον κόσμο με τέτοια παιχνίδια και με κύπελλα. Δεν έχει ξαναγίνει. Αυτοί οι οργανισμοί, αυτά τα παιδιά κάνουμε τεράστια προσπάθεια. Ήδη έχουν κουραστεί από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν είχαν επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους. Μπήκαν μέσα σε ένα πρωτάθλημα που έχει διανυθεί το 1/3 του και γιατί δεν κοιτάμε πρώτα αυτό. Γιατί τους αμφισβητούμε. Γιατί βλέπουμε τη μία πλευρά του νομίσματος, την κακή, τη μίζερη και δεν παίρνουμε τη θετική, ότι αυτά τα παιδιά είναι για να μπούνε στο γκίνες. Και να σας πω και κάτι ναι έχουν γίνει λάθη γιατί που δεν γίνονται λάθη. Τι διεκδικήσαμε ότι είμαστε ο Ρεχάνγκελ. Για όνομα της Παναγίας. Βεβαίως έχουν γίνει λάθη και η ανάγκη να μπορέσουμε να βγάλουμε αυτό το απάνθρωπο πρόγραμμα μας ανάγκασε να πάρουμε πολύ νέα παιδιά τα οποία στερούνται εμπειριών και βλέπουμε στην πράξη ότι κάποια παιδιά δεν την έχουν την κατηγορία. Το βλέπουν και τα παιδιά αυτό, το βλέπετε και εσείς. Η ομάδα πάει να χριστεί, αλλά για να χτιστεί σωστά η Δόξα θα πρέπει να ενισχυθεί το τοπικό στοιχείο. Ξέρετε καλύτερα από εμένα ότι υπάρχει κάποιο έλλειμμα και θέλουμε χρόνο».

Τι γίνεται με το προπονητικό κέντρο;

«Εγώ τη δυνατότητα να φτιάξω και προπονητικό κέντρο σε αυτή την εποχή μόνος μου δεν την έχω. Με ακούει όλος ο κόσμος για τα μέλη που θα πρέπει να με επανδρώσουν. Την έκκληση την κάνω δημόσια. Εμείς κάναμε ένα διοικητικό συμβούλιο που έκανε ότι μπορούσε, τους ευχαριστώ όλους. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Δημήτρη Καραγιαννίδη έχει βοηθήσει πολύ σε δύσκολες ημέρες με την παρουσία του και ξέρετε ότι στις 30 Δεκεμβρίου στη γενική συνέλευση πρέπει να εκλέξει διοικητικό συμβούλιο. Εγώ προσκαλώ οποιοδήποτε θέλει να υποβάλει δημόσια την υποψηφιότητα του από κει και πέρα μην μου ξανά θέσετε το θέμα εάν δεν υπάρχουν κάποιοι γιατί ξέρετε ότι μπορώ να κάνω ότι ανθρώπινα γίνεται, αλλά το να βάλω κάποιον χωρίς τι θέληση του δεν γίνεται. Όπως δεν γίνεται να πείσω κάποιους ανθρώπους ότι οτιδήποτε βάζουν στην πεντακάθαρη ομάδα που κόβει τιμολόγια για τα ελάχιστα διαρκείας που δίνει. Δίνει αποδείξεις για τα πάντα. Ακόμη και για τα χαρτζιλίκια στο Καυτανζόγλειο κόβουμε απόδειξη. Και δεν βοηθάει εμένα και ούτε αν δεν δώσει. Την ομάδα στερεί. Τώρα από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί τα πράγματα να τα βλέπει όπως θέλει. Όλοι έχουμε απογοήτευση από την κατάσταση που επικρατεί και θυμό ενδεχομένως. Και εγώ έχω θυμό και εγώ είμαι στεναχωρημένος με την κρίση και εγώ έχω χάσει χρήματα και θα μπορούσα ενδεχομένως να πάω στο σύνταγμα να τα σπάσω όλα και τελικά τι; Σ’ αυτή τη χώρα που δεν έχει να πληρώσει να δημιουργήσω και ζημιές παραπάνω. Δεν το κάνω γιατί δεν είναι λογικό. Από κει και πέρα έχω βάλει πολύ αγάπη σ’ αυτή την ομάδα, πολύ σεβασμό το επαναλαμβάνω και θέλω όταν θα φύγω γιατί όλοι μας είμαστε περαστικοί από το ποδόσφαιρο να μείνει κάτι θετικό εδώ και εγώ πιστεύω ότι θα μείνουν πολλά θετικά. Πιστεύω ότι ο περισσότερος κόσμος εκτιμάει αυτό που κάνω. Ξέρει ότι προσπαθούμε για την ομάδα και ξέρει ότι αυτό γίνεται σε πολύ δύσκολους καιρούς».

Πότε θα υπάρξει επαφή με τον ΟΠΑΠ;

«Την Τετάρτη έχει ραντεβού στον ΟΠΑΠ και ελπίζω να μας δεχθεί. Θα πάμε με τον κ. Αηδόνη και την Πέμπτη ξέρω ότι ο ΟΠΑΠ έχει διοικητικό συμβούλιο. Είναι το ένα κομμάτι και το άλλο είναι η Super League. Από κει και πέρα έχουμε πολύ δουλειά. Μελέτες, πολεοδομίες, ΔΕΗ, αδειοδοτήσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Γίνεται μαραθώνιος. Ρωτήστε τον Πιταράκη πόσες φορές τον έχουν πάρει τηλέφωνο και έχει στείλει σχέδια. Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά γιατί πάνε κατευθείαν στην εταιρεία που τα μελετά, αλλά έχουν πάρει προσφορές οι άνθρωποι έχουν δουλέψει πάρα πολύ και δουλεύουν πολύ. Ίσως παραπάνω από τις δυνάμεις μας και παραπάνω από το χρόνο που θα απαιτούσε για να μελετηθεί ένα τέτοιο έργο. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, όπως κάνω από την πρώτη στιγμή. Αυτή είναι η αλήθεια. Ότι τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θα θέλαμε. Ούτε κοροϊδέψαμε κανέναν, ούτε φέραμε ονόματα που δεν τα ήξερε κανένας να τα πλασάρουμε. Είπαμε προσπαθούμε. Είναι νέα παιδιά κάποια από αυτά έχουν συμβόλαιο και του χρόνου. Έχουμε παιδιά στις δεύτερες και τις τρίτες ομάδες που τα πιστεύουμε πάρα πολύ και από εκεί και πέρα σ’ αυτό το δύσκολο ελληνικό ποδόσφαιρο προσπαθούμε να πλαισιώσουν την ομάδα νέα κυρίως ελληνόπουλα για να χτίσουμε ομάδα που θα μείνει όχι ομάδα που θα ανεβαίνει και θα κατεβαίνει κατηγορίες ανάλογα με την τύχη ή με το τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

   Να γεφυρωθεί το χάσμα με τους οργανωμένους;

«Εγώ έχω βάλει πολύ νερό στο κρασί μου. Όταν κάποιος έρχεται και ανάβει βεγγαλικά μέσα στο γήπεδο και η ομάδα τρώει χρηματική τιμωρία. Πανηγυρικά, ξεπανηγυρικά δεν υπάρχουν. Τώρα να σοβαρευτούμε.  Άμα θέλετε να χτίσουμε ομάδα πρέπει να ξεκινήσουμε χωρίς δικαιολογίες, να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του. Και εδώ υπάρχουν πολλές άλλες ευθύνες που δεν θα ήθελα απόψε να συζητήσουμε».



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved