«Τρέχουν» για λύση στην ΑΕΚ πριν το νέο έτος

«Τρέχουν» για λύση στην ΑΕΚ πριν το νέο έτος

Η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ θα γίνει στις 28 Δεκεμβρίου για να εγκριθεί η ΑΜΚ, όπως έκανε γνωστό η Ένωση, και να προχωρήσει έτσι πιο εύκολα ο κάθε ενδιαφερόμενος επενδυτής σε προσπάθεια λύσης των προβλημάτων του «δικεφάλου».

{textlink02}

Η προκήρυξη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης στις 28 Δεκεμβρίου και η πραγματοποίηση της ΑΜΚ της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά 20 εκατ. ευρώ με τιμή μετοχής, το ελάχιστο νόμιμο ποσό, τα 0,30 ευρώ φανερώνει τη μυ ύπαρξη χρονικού περιθωρίου για την ανεύρεση βιώσιμης λύσης για την ΑΕΚ. Έτσι, οι διοικούντες το «δικέφαλο» προχωρούν τις διαδικασίες για να ανοίξουν το δρόμο σε κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή και να βελτιωθεί άμεσα η κατάσταση στα ταμεία της Ένωσης.

Τα θέματα που θα τεθούν προς έγκριση στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ

-Υποβολή και έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων της 31ης Εταιρικής Χρήσης, από την 1η Ιουλίου 2010, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2011, μαζί με την Έκθεση Διαχειρίσεως του Διοικητικού Συμβουλίου και το πιστοποιητικό ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή

-Απαλλαγή των μελών του ΔΣ και του Ορκωτού Ελεγκτή-Λογιστή, καθώς και των λογιστών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου 2011

-Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή, για τη χρήση από 1η Ιουλίου 2011, μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2012 και καθορισμός της αμοιβής τους.

-Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με μείωση της ονομαστικής μετοχής στα 0,30 ευρώ έκαστη, δηλαδή στην ελάχιστη ονομαστική μετοχή που προβλέπει ο νόμος.

-Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20.000.000 ευρώ, με την έκδοση νέων ονομαστικών μετοχών, που θα διατεθούν με δημόσια εγγραφή και τιμή εκδόσεως 0,30 ευρώ, που αντιστοιχεί στην ονομαστική τους αξία, εφόσον εγκριθεί η υπό θέμα 4 μείωσης της ονομαστικής τους αξίας, δηλαδή 0,30 ευρώ, ή σε τιμή εκδόσεως 1,20 ευρώ, που αντιστοιχεί στην τρέχουσα ονομαστική τους αξία, προσαυξημένη σε κάθε περίπτωση με ποσοστό 10%, για τις μετοχές που αντιστοιχούν στο αθλητικό σωματείο ΑΕΚ.

-Περιορισμός ή κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων κατά την ως άνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και καθορισμός όρων εγγραφής και αναλήψεως των νέων μετόχων.

-Παροχή εξουσιοδοτήσεων στο ΔΣ της εταιρείας, προκειμένου αυτό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ενώπιον τον αρμόδιων αρχών και οργάνων , για την υολοποίηση της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου, με δημόσια εγγραφή.

-Τροποποίηση του Καταστατικού, έτσι ώστε: α) να διασφαλισθεί ο έλεγχος και η διαφάνεια της διαχειρίσεως της εταιρείας και β) να καθιερωθεί η εφαρμογή της απλής αναλογικής κατά την εκλογή των οργάνων της

-Εναρμόνιση του Καταστατικού της Εταιρείας προς τις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης (ν.3205/2002) και κωδικοποίηση αυτού

-Κωδικοποίηση του Καταστατικού σε ενιαίο κείμενο

-Ενημέρωση επί τρεχόντων και επίκαιρων θεμάτων της εταιρείας και λήψη αποφάσεων. Διάφορα θέματα, ανακοινώσεις-εξουσιοδοτήσεις.



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved