Βλάχος: «Γήπεδο, νίκες και πρωταθλήματα!»

Βλάχος: «Γήπεδο, νίκες και πρωταθλήματα!»

Τους στόχους του υποψηφίου επενδυτή της ΑΕΚ αποκάλυψε ο εκπρόσωπός του, Γιάννης Βλάχος τονίζοντας πως το γήπεδο είναι η «καρδιά» της επενδυτικής πρότασης, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τη βεβαιότητά του πως τα χρέη της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ - εφόσον δεν διαγνωστεί νέα «τρύπα» - δεν πρόκειται να αποτελέσουν εμπόδιο.

Παράλληλα, ο Βλάχος, μιλώντας στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», αποκάλυψε πως έχει δοθεί ήδη εντολή από τον Σταύρο Αδαμίδη να τους παραχωρηθούν τα βιβλία και να αρχίσει ο οικονομικός έλεγχος, έθεσε ως προτεραιότητα την ανέγερση γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά αναφέρθηκε και στον υποψήφιο επενδυτή της Ένωσης, το όνομα του οποίου δεν έχει ακουστεί ξανά στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Βλάχος:

«Το ότι δεν έχει ολοκληρωθεί μια διαπραγμάτευση δεν σημαίνει κάτι. Σοβαρές κινήσεις δεν γίνονται σε επιπόλαια βήματα. Η εχεμύθεια σε τόσο σοβαρές προτάσεις είναι το Α και το Ω», τόνισε αρχικά ο εκπρόσωπος του υποψήφιου επενδυτή της Ένωσης, για να αποκαλύψει: «Προέχει ο διαχειριστικός έλεγχος. Σήμερα πήρα διαβεβαιώσεις από τον πρόεδρο της ΑΕΚ ότι έδωσε εντολή στο λογιστήριο να μας δοθούν όλα τα απαραίτητα βιβλία ώστε να αρχίσει ο οικονομικός έλεγχος».

Για την αγωνία του κόσμου της ΑΕΚ που δικαιολογημένα έχει πολλά ερωτηματικά  και για το αν υπάρξει εκπρόσωπος του επενδυτή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΚ, ήταν σαφής: «Είπαμε από την αρχή συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να μην τραβήξουν τα σενάρια και υπάρχει ανησυχία στον κόσμο. Αποκλείεται να υπάρξει εκπρόσωπος μας στο διοικητικό συμβούλιο εκτός και αν υπάρξουν υπογραφές σε μια πρώτη συμφωνία. Αν πέσουν οι πρώτες υπογραφές θα είναι πλέον στο χέρι του νέου ιδιοκτήτη ποιος θα τον εκπροσωπήσει στην ΠΑΕ».

Για τους στόχους του επενδυτή, υπογράμμισε: «Να λυθεί άμεσα το ταμειακό πρόβλημα της ΑΕΚ και εν συνεχεία να μπουν νέες οικονομικές βάσεις, με σωστή και σφιχτή οικονομική πολιτική. Στόχος είναι οι νίκες, νίκες, νίκες και το πρωτάθλημα, πρωτάθλημα, πρωτάθλημα».

Για τα σενάρια που ήθελαν τον επενδυτή να κατάγεται από την Τουρκία, υποστήριξε: «Η ιστορία αυτού του προσφυγικού συλλόγου δεν επιτρέπει τέτοιες κινήσεις. Ο επενδυτής δεν είναι Τούρκος και σας δίνω τον λόγο μου».

Για τους λόγους που ο πελάτης του θα ήθελε να επενδύσει στην Ελλάδα και σε μία ομάδα ποδοσφαίρου: «Η ΑΕΚ είναι μία επενδυτική πρόταση που αν συνδυαστεί με την προοπτική του γηπέδου μπορεί να αποφέρει τα κέρδη που θέλει ο κάθε επενδυτής», ενώ για το γήπεδο σχολίασε: «Προτεραιότητα αποτελεί η Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά όλοι γνωρίζουμε τα χωροταξικά προβλήματα. Το γήπεδο είναι η καρδιά της επενδυτικής πρότασης».

Αφού δε κατέστησε σαφές πως τα χρέη (για τα οποία έχουν ενημερωθεί επίσημα πως ανέρχονται σε 34 περίπου εκατομμύρια ευρώ) δεν πρόκειται να αποτελέσουν εμπόδιο, ενώ η πρόταση τους έγινε αρκετές ημέρες - και όχι 24 ώρες - πριν το Δ.Σ. της ΑΕΚ, τονίζοντας πως: «Αν στην πορεία βρεθούν μαύρες τρύπες ή πρωτόγνωρα οικονομικά στοιχεία, κάθε επενδυτής θέλει να το δει και μετά να το εξετάσει. Δεν έχει βάλει κάποιο πλαφόν ο επενδυτής. Αν τα χρέη είναι στα 34 εκατ. ευρώ που μας έχει πει ο κ Αδαμίδης, τότε νομίζω ότι θα προχωρήσουμε κανονικά και δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα πρέπει βεβαίως να δούμε και τους διακανονισμούς που έχουν γίνει και αυτούς που θα μπορούν να γίνουν», συμπλήρωσε σχετικά με τον υποψήφιο επενδυτή: «Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δραστηριοποιείται διεθνώς και όχι στην Ελλάδα. Είναι όμως γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και της ΑΕΚ λόγω στενής σχέσης του με την Ελλάδα. Είναι πλήρως ενήμερος. Το όνομά του δεν θα προκαλέσει έκπληξη και δεν έχει ακουστεί, ούτε έχει παίξει ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Καταλήγοντας, ο Βλάχος σχολίασε: «Απαιτείται υπομονή, σοβαρότητα και ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να υπάρξει μια τόσο μεγάλη συμφωνία».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved