Οι «τελικοί» του Παναθηναϊκού…

Οι «τελικοί» του Παναθηναϊκού…

Ο Παναθηναϊκός έκανε τη χειρότερή του εμφάνιση φέτος στο πρωτάθλημα και γνώρισε την ήττα από τον Άρη, μετατρέποντας τα επόμενα παιχνίδια του σε «τελικούς». Το Onsports αναλύει το γιατί οι «πράσινοι» πρέπει να επανέλθουν στα φετινά στάνταρ απόδοσης για να διατηρήσουν το «πάνω χέρι» στην υπόθεση τίτλος.

{textlink02}

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Άρη παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενόμενου, έχοντας αριθμούς που ήταν – σχεδόν όλοι – χειρότεροι από τους φετινούς μέσους όρους του στο πρωτάθλημα και όπως παραδέχονται και στο «πράσινο» στρατόπεδο γνώρισε φυσιολογικά την ήττα.

Το «τριφύλλι» έκανε λιγότερες τελικές προσπάθειες από όσες συνηθίζει, σκόραρε συνεπώς λιγότερο, δεν ήταν το ίδιο μαχητικό όπως μαρτυρούν τα φάουλ που έκανε στη Θεσσαλονίκη ενώ επέτρεψε στον αντίπαλο να κάνει περισσότερες εύστοχες πάσες και τελικές προσπάθειες, με αποτέλεσμα να… πέσει από την κορυφή και να κάνει τα επόμενα παιχνίδια του… τελικούς.

Το σταυροδρόμι της Νέας Σμύρνης…

Αρχής γενομένης από το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας, ο Παναθηναϊκός καλείται να πάρει τη νίκη και να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών αν δε θέλει να έρθει η «κοιλιά» που πολλοί υποστήριζαν πως θα κάνει η ομάδα του Φερέιρα από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» ως τώρα στη φετινή Super League δεν έχουν παρουσιάσει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και ενδεχόμενη αποτυχία κόντρα στον Πανιώνιο θα φέρει δεδομένα και ψυχολογική πίεση στην ομάδα.

Εκτός αυτού, ένα δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα θα αφαιρέσει και μέρος του πλεονέκτηματος που έχει ο Παναθηναϊκός και δεν είναι άλλο από τα εξ αναβολής παιχνίδια με Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό που θα γίνουν αμφότερα στα μέσα Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ και υπολογίζονται ως βατά παιχνίδια από το «τριφύλλι» που μπορούν να φέρουν την ομάδα ξανά στην κορυφή.

Ο επικίνδυνος Αστέρας και η έξοδος στη τελευταία... στροφή

Το ματς με τον Πανιώνιο ακολουθεί η κόντρα με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, μια ομάδα που παραδοσιακά προβληματίζει τον Παναθηναϊκό και που δείχνει να έχει γενικότερα καλή παρουσία απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Οι Αρκάδες έδειξαν μέρος της ποιότητάς τους κόντρα στον Ολυμπιακό, έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για βαθμούς μετά την ήττα από τον ΟΦΗ και σίγουρα δε θα πάνε στην «μάχη» με το «τριφύλλι» για… τουρισμό.

Τέλος, στο φινάλε του πρώτου γύρου – ημερολογιακά τουλάχιστον – ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Μια ομάδα που έχει δείξει ότι δεν είναι εύκολος αντίπαλος και που σίγουρα θα θέλει να τελειώσει καλά απέναντι στους μεγάλους παίρνοντας έστω κι ένα βαθμό, αφού ως τώρα για πολλούς και διάφορους λόγους δεν τα έχει καταφέρει στις τρεις προηγούμενες προσπάθειές της, με αποκορύφωμα το ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο όπου σίγουρα μπορεί να αισθάνεται αδικημένη.

Μπορεί να πάρει κεφάλι...

Στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν πως το έργο τους δεν είναι εύκολο. Φάνηκε άλλωστε αυτό τόσο από τις δηλώσεις του Φερέιρα, που μίλησε για μάθημα το οποίο πρέπει να πάρουν οι ποδοσφαιριστές και για την ανάγκη να μην επαναληφθεί εμφάνιση σαν αυτή απέναντι στον Άρη, όσο και από τα όσα είπαν οι παίκτες που κοίταξαν μπροστά και μίλησαν για την άμεση ανασύνταξη και βελτίωση του «τριφυλλιού».

Αν οι «πράσινοι» έχουν συγκεντρώσει εννέα βαθμούς στις τρεις αναμετρήσεις που έχουν να δώσουν στο τέλος του πρώτου γύρου, θα μπουν στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος έχοντας να δώσουν εντός έδρας αναμετρήσεις με Κέρκυρα, Ατρόμητο, Δόξα, Λεβαδειακό και Ξάνθη, ενώ ενδιάμεσα θα πάνε στα Γιάννινα, στη Θεσσαλονίκη για το ματς με τους Δραμινούς και στη Λιβαδειά, πριν κάνουν την επόμενη επικίνδυνη έξοδο, που είναι αυτή για το ματς με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο.

Με απόδοση όπως αυτή του πρώτου γύρου, στον Παναθηναϊκό είναι βέβαιο πως πιστεύουν στην ομάδα και στις ικανότητές της, το «τριφύλλι» θα είναι ξανά σε θέση οδηγού στο πρωτάθλημα και θα έχει αποδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι η ήττα με «κάτω τα χέρια» στο «Βικελίδης» ήταν απλά μια κακή παρένθεση στην πορεία της ομάδας προς τον τίτλο…



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved