Πρόμπιερζ: «Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης»

Πρόμπιερζ: «Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης»

Εμφανώς ευχαριστημένος από την εμφάνιση και τη νίκη της ομάδας του επί του Παναθηναϊκού, εμφανίστηκε ο Μίχαλ Πρόμπιερζ στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Πολωνός τεχνικός τόνισε ότι η αποψινή εμφάνιση της ομάδας του, είναι αυτή που θέλει να βλέπει.

«Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και καλά στοιχεία οργανωτικά. Στην καρδιά μου υπάρχει ακόμα η ήττα από τον Πανιώνιο. Από τη μία χαίρομαι για τη νίκη αλλά θέλω να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε με τον Πανιώνιο, τώρα που θα πάμε στην Τρίπολη. Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι αυτά που είπαμε τα μεταφέραμε στον αγώνα. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την μπάλα, να την κυκλοφορήσουμε και να παίξουμε επιθετικά. Γνωρίζαμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία καλή ομάδα αλά πιστεύαμε ότι  μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτό που είδα επιτέλους είναι ότι παίξαμε πιο επιθετικά και όταν ήρθα τον πρώτο καιρό είπα ότι βήμα-βήμα θα σημειώσουμε πρόοδο. Το γεγονός ότι κερδίσαμε δεν σημαίνει ότι την επόμενη εβδομάδα θα δουλέψουμε λιγότερα. Κερδίσαμε καθαρά και από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό ήμασταν  η καλύτερη ομάδα».

Για το αν έχει εντοπίσει πρόβλημα κακής νοοτροπίας, όταν μιλάει για σκαμπανεβάσματα στην απόδοση από παιχνίδι σε παιχνίδι: «Δεν μπορώ να γνωρίζω που ακριβώς είναι η αιτία γιατί δεν γνωρίζω πώς προπονούνταν οι παίκτες πριν έρθω εγώ. Ζητούμενο για την ομάδα είναι να έχουμε μία σειρά επιτυχημένων αποτελεσμάτων από εδώ και στο εξής. Αυτό που είπαμε με τους παίκτες είναι ότι όποιος δουλεύει στην προπόνηση θα πάρει και την ανάλογη ανταμοιβή. Το βασικό είναι να παρουσιαζόμαστε σαν ομάδα. Να βγάζουμε την εικόνα ομάδας και να προσπαθούμε να παίξουμε καλύτερα σε κάθε αγώνα. Πιστεύω ότι αυτή την εβδομάδα θα ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στον επόμενο αγώνα».

Για το ό,τι ο Αρης δέχτηκε γκολ πάλι από στημένη φάση: «Αυτό πάντα ενοχλεί έναν προπονητή, ειδικά όταν δουλεύουμε στις στημένες φάσεις και δεχόμαστε γκολ με αυτό τον τρόπο. Παίξαμε όμως με μία ομάδα που έχει βάλει πολλά γκολ με αυτό τον τρόπο. Δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα από τη μία μέρα στην άλλη. Μπορεί να είμαστε ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό σήμερα γιατί έδειξε χαρακτήρα, παρόλο που μόλις δεχτήκαμε την ισοφάριση για ένα μικρό διάστημα χάσαμε για λίγο το ρυθμό μας. Το γεγονός είναι ότι με στημένη φάση βάλαμε κι εμείς ένα γκολ».

Για το αν μπορεί να προσδιορίσει το στόχο της ομάδας: «Συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Χρεώνομαι κι εγώ την ήττα από τον Ολυμπιακό. Στόχος μας είναι πάλι η δουλειά. Εγώ κατέβηκα από το αεροπλάνο και πήγα κατευθείαν στον πάγκο. Από το αεροπλάνο είδα κάποιο φως το οποίο η ομάδα βγάζει σιγά-σιγά προς τα έξω».

Για το διάλογο με τον Λέτο: «Απλά του είπα πόσο καλός παίκτης είναι και ότι μου αρέσει ο τρόπος του παιχνιδιού του. Αυτό είπαμε, όχι κάτι άλλο».

Για το αν έχει κατασταλάξει στην εικόνα του για όλους τους παίκτες: «Το βασικό είναι το τι βλέπει ο κόσμος μέσα στο γήπεδο. Εγώ δεν είμαι ένας προπονητής που αρέσκεται στα πολλά λόγια. Προσπαθώ να έχω την ομάδα μου έτοιμη μέσα στο γήπεδο αλλά στη συνέχεια η πράξη έδειξε ότι μπορούμε και να κερδίζουμε τους αγώνες. Θα πρέπει όμως να δουλεύουμε όπως λειτουργήσαμε και σήμερα σαν ομάδα, στην οργάνωση, την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Όσον αφορά ένα σκέλος της ερώτησης ήδη  μειώσαμε λίγο το ρόστερ της ομάδας και δεν είναι ότι κάνοντας αυτό τον διαχωρισμό στο ένα γκρουπ είναι οι καλοί και στο άλλο οι λιγότερο καλοί. Απλά μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα έχοντας λιγότερους παίκτες. Όλοι οι παίκτες διαπίστωσαν ότι αν δουλεύουν σωστά σε κάποια στιγμή θα τους δοθεί η ευκαιρία να δείξουν την αξία τους».

Για το αν η επιθετική επίδοση της ομάδας είναι αυτό που θέλει ο ίδιος: «Γεγονός είναι ότι η ομάδα κέρδισε σήμερα πρώτη φορά στην έδρα της. Εμείς ούτως ή άλλως παρακολουθούμε τον αντίπαλο το λιγότερο μία εβδομάδα νωρίτερα και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα αδύνατα στοιχεία του. Σημασία έχει να παίζουμε κάθε φορά με τον τρόπο που θα μας φέρει τα νίκη».



Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved