Χαβίτο: «Υψηλού επιπέδου ομάδα ο Ολυμπιακός»

Χαβίτο: «Υψηλού επιπέδου ομάδα ο Ολυμπιακός»

Ο Φρανθίσκο Χαβίτο παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα Stadio by Metro, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την μέχρι τώρα παρουσία του στους πρωταθλητές Ελλάδας, ενώ τόνισε πως στον Ολυμπιακό έχει βελτιωθεί ως ποδοσφαιριστής.

Ο Ισπανός άσος, μίλησε ακόμη για την πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στην Ελλάδα από τον Αστέρα Τρίπολης, για το παιχνίδι με την Δόξα Δράμας και το καταπληκτικό γκολ που σημείωσε αλλά και για το αποψινό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Χαβίτο:

Έχεις λίγους μήνες στον Ολυμπιακό. Ποια είναι η γνώμη σου για αυτή την ομάδα;

«Κατά τη γνώμη μου είναι μια πολύ καλή ομάδα, η οποία αρέσκεται να παίζει με την μπάλα στα πόδια. Έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και ρόστερ αρκετά δυνατό για να ανταπεξέλθει σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχομε. Ίσως μας έχει λείψει λίγο η τύχη σε κάποιες δεδομένες στιγμές, αλλά σε γενικές γραμμές πρόκειται για μία ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου». 

Τι σου έχει προσφέρει αυτός ο σύλλογος περισσότερο από τους άλλους στους οποίους έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα;

«Με έχει βοηθήσει να βελτιωθώ σαν ποδοσφαιριστής και να ανεβάσω το επίπεδό μου. Αυτός ο σύλλογος, επίσης, δίνει τη δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές του να αγωνιστούν σε διοργανώσεις στις οποίες με άλλες ομάδες δεν θα μπορούσαν». 

Στο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας έκανες μία καλή εμφάνιση και πέτυχες και ένα πολύ όμορφο γκολ. Αρχίζεις να αισθάνεσαι περισσότερη αυτοπεποίθηση στην ομάδα;

«Εννοείται. Οι ποδοσφαιριστές μου συνήθως όσο περισσότερο παίζουν τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχουν και άρα μπορούν πιο εύκολα να σκοράρουν. Το σημαντικό, όμως, είναι να παίζεις σε όλο το παιχνίδι. Με τη Δόξα έπαιξα ενενήντα λεπτά και ήταν πολύ σημαντικό για μένα αυτό, γιατί εδώ και μερικούς μήνες δεν είχα παίξει ολόκληρο αγώνα. Αυτό σου δίνει και ρυθμό εκτός από αυτοπεποίθηση. Το ίδιο ισχύει και για το γκολ». 

Τι πιστεύεις ότι πήγε στραβά στο παιχνίδι με τον Αστέρα;

«Ήταν μία πολύ περίεργη ημέρα. Σπάνια. Ίσως λίγο το ότι ερχόμασταν από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι και μία νίκη απέναντι στη Μαρσέιγ, οπότε είχαμε αλλάξει νοοτροπία παιχνιδιού, λίγο το ότι έκανε πολύ κρύο, λίγο το ότι εκείνοι είχαν περισσότερα κίνητρα από εμάς. Νομίζω ότι είναι ένας συνδυασμός όλων αυτών που οδήγησε στην ήττα». 

Αναφέρθηκες στον αγώνα της ομάδας στη Μασσαλία. Μετά από αυτή τη νίκη, πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός θα προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League; Αυτός είναι ο στόχος σας;

«Ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη, γιατί αυτή η ομάδα είναι πολύ δύσκολη, ειδικά όταν αγωνίζεται στην έδρα της. Δεύτερον, αυτή η νίκη μας αύξησε τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League, που είναι εξίσου σημαντικό, αλλά και δύσκολο. Αυτό ανεβάζει το ηθικό της ομάδας και οι ποδοσφαιριστές αποκτούν ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να νικήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Για μένα στόχος είναι η πρόκριση στο Champions League. Είναι μια διοργάνωση διαφορετική από το Europa League και είναι πολύ όμορφο για τους παίκτες να συμμετέχουν σε αυτή. 

Έχω αγωνιστεί κι εγώ στο παρελθόν μια φορά και ήταν κάτι το φοβερό. Θεωρώ ότι και σε ομαδικό επίπεδο είναι καλύτερο για την ομάδα να συνεχίσει σε αυτή τη διοργάνωση. Όχι ότι και στο Europa δεν θα είναι όμορφα. Το σημαντικό, άλλωστε, είναι να συνεχίσουμε στην Ευρώπη, γιατί βοηθάει και αγωνιστικά, αλλά και οικονομικά. Προβάλλει την ομάδα στο εξωτερικό και ουσιαστικά την ανεβάζει επίπεδο. Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα στο Champions League και θα ήταν καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα στο σύνολό του να συνεχίσει να υπάρχει μία στη διοργάνωση». 

Απόψε παίζουμε με τον Παναιτωλικό. Τι γνωρίζεις για την ομάδα και ποιο θα είναι για τον Ολυμπιακό το κλειδί της νίκης;

«Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζω κάποιους ποδοσφαιριστές τους. Έχω ακούσει και κάποια πράγματα για την ομάδα τα προηγούμενα έτη που ήμουν εδώ, όταν εκείνοι έπαιζαν ακόμα σε άλλη κατηγορία. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω πολλά. Έχω δει για παράδειγμα τον Χαριστέα, έναν επιθετικό που ξέρει όλος ο κόσμος και που έχει σημειώσει πολλά γκολ ή τον Καμαρά που είναι πολύ γρήγορος και τον γνωρίζω από τότε που έπαιζε στον Ατρόμητο. Έχουν πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Το κλειδί για τη νίκη είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι και να διατηρήσουμε το ίδιο υψηλό επίπεδο, όπως στους περισσότερους αγώνες μας. Πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας». 

Το να παίζεις για τον Άρη τι διαφορές έχει από το παίζεις για τον Ολυμπιακό;

«Παίζοντας για τον Άρη, δεν έχεις τόσο μεγάλη πίεση. Εδώ είσαι υποχρεωμένος να κερδίζεις κάθε παιχνίδι και να παίζεις καλά. Η αποτυχία δεν είναι αποδεκτή. Τις χρονιές που εγώ έπαιζα για τον Άρη πάντως είχαμε καλή ομάδα. Ήμασταν πάντα μέσα στις τέσσερις πρώτες, πήγαμε στο UEFA, παίξαμε στον τελικό του Κυπέλλου… 

Ήμασταν ανταγωνιστική ομάδα και δημιουργήσαμε πολλά προβλήματα στους αντιπάλους μας. Παρόλα αυτά, δεν είχαμε την τύχη να κερδίσουμε κανένα τρόπαιο. Η παρουσία μας στην Ευρώπη ήταν κάτι πολύ καλό, γιατί έτσι έρχονται και άλλοι ποδοσφαιριστές και αυτό βοηθάει. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, έχει ήδη πολλούς καλούς και διεθνείς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο εδώ και χρόνια, και αυτό φαίνεται στο γήπεδο».

Ποιος σου αρέσει περισσότερο από τους συμπαίκτες σου;

«Υπάρχουν κάποιοι που τους γνώριζα από πριν, από το ισπανικό πρωτάθλημα, όπως ο Ιμπαγάσα, για παράδειγμα. Είναι φοβερός παίκτης. Επίσης, μου αρέσει πολύ ο Κέβιν (Μιραλάς), γιατί κάνει πολύ όμορφα πράγματα μέσα στο γήπεδο και είναι πολύ γρήγορος. Έχει εύκολο και το γκολ».



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved