Μαχλάς: «Λύθηκε ένα σημαντικό ζήτημα»

Μαχλάς: «Λύθηκε ένα σημαντικό ζήτημα»

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς αναφέρθηκε στην υπογραφή του συμφωνητικού με τους αδερφούς Βατσινά.

{textlink02}

Ο Μαχλάς παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κρήτη Σπορ FM 87,6» και τοποθετήθηκε για τα «καυτά» ζητήματα που απασχολούν την ομάδα του Ηρακλείου, όπως το οικονομικό, τις αποχωρήσεις τριών μελών από το ΔΣ, τους «ψιθύρους» σχετικά με την έλευση νέων επενδυτών και την πορεία στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά ο πρόεδρος του ΟΦΗ δήλωσε:

Για την συμφωνία με τους αδερφούς Βατσινά :

«Ήταν ένα σημαντικό κομμάτι αυτό με τους αδερφούς Βατσινά που ταλαιπωρούσε την ομάδα . Ήταν ένα σημαντικό αγκάθι στο οικονομικό στο οποίο καταφέραμε και βρήκαμε την λύση για να μην επιβαρύνεται η ομάδα κατά την διάρκεια του 2012 εκτός από τους δύο πρώτους μήνες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Φανούρη Βατσινά γιατί μας βοήθησε αρκετά το τελευταίο διάστημα για να βρεθεί μια λύση και κατάλαβε νομίζω ότι και ο ίδιος ότι αν δεν λυνόταν αυτό το θέμα ήταν δύσκολο να προχωρήσει η ομάδα. Από εδώ και πέρα νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουνε οι όποιες κόντρες υπήρχαν για το καλό όλων και κυρίως για το καλό της ομάδας. . Για εμένα ήτανε ευχάριστο που τελείωσε με αυτό τον τρόπο το συγκεκριμένο ζήτημα. Το σημαντικό είναι ότι μπορούν πλέον να ξεμπλοκαριστούν κάποια χρήματα που θα βοηθήσουνε έτσι ώστε να πληρώσουμε ένα μέρος του χρέους προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας αλλά και προς τρίτους (ΙΚΑ, Εφορία, προσφυγές παικτών)».

Για το άνοιγμα που υπάρχει στην ομάδα και που διογκώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια όπου η ομάδα βρέθηκε στη Β΄ Εθνική :

«Είναι αλήθεια ότι διαχειριζόμαστε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Υπήρχε ένα άνοιγμα όταν έπεσε η ομάδα στη Β΄ Εθνική και στα δύο χρόνια που ήμασταν σε αυτή την κατηγορία μεγάλωσε γιατί είχαμε βάλει τον στόχο για την άμεση επάνοδο μας στην Σούπερ Λίγκα και έπρεπε να κάνουμε ένα υψηλό μπάτζετ αφού θέσαμε αυτό τον στόχο. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο και πλέον έχουμε μάθει να ζούμε με αυτά τα προβλήματα».

Για το κατά πόσο η νέα συμφωνία με τους αδερφούς Βατσινά θα δώσει και μια ώθηση στην ομάδα για το θέμα της αδειοδότησης και τι χρειάζεται για να μην αντιμετωπίσει ο ΟΦΗ ανάλογα προβλήματα με τα περσινά στο συγκεκριμένο ζήτημα :

«Όλα αυτά τα πράγματα είναι μια αλυσίδα και αν τακτοποιηθούν κυρίως τα θέματα των προσφυγών τότε η αδειοδότηση θα είναι παιχνιδάκι για εμάς. Το «καμπανάκι» στο συγκεκριμένο ζήτημα έχει χτυπήσει από πέρυσι και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από όλους πάνω σε αυτό σημαντικό θέμα. Το 1,5 εκ. ευρώ που ψάχνουμε είναι τα απαιτητά χρήματα μέχρι τον Μάρτιο αλλά παρόλα αυτά και τα χρήματα αυτά να τα βρούμε θα επιχειρήσουμε να κάνουμε ένα «κούρεμα» της τάξεως του 20 με 30% σε αυτούς που οφείλουμε χρήματα για να αποπληρώσουμε το χρέος μας σε μεταγενέστερο χρόνο και να μπορέσει η ομάδα να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα».

Για τις παραιτήσεις τριών μελών από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ :

«Εγώ είμαι άνθρωπος που δεν μπορώ να πιέσω κανέναν να μείνει στο συμβούλιο. Τα άτομα που είναι στο συμβούλιο γνωρίζουν τα προβλήματα. Παρόλα αυτά εγώ μένω εδώ και δεν έχω φύγει. Όποιος δεν μπορεί να αντέξει την πίεση και το βάρος της κατάστασης που υπάρχει μπορεί να φύγει. Εγώ όμως δεν θα τα παρατήσω».

Για το γεγονός ότι φαίνεται να μην υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιους ανθρώπους για να πλαισιώσουν τις κενές θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο:

«Όλοι φοβούνται και τους έχει πιάσει πανικός. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί τρελοί σαν εμένα. Τρελός σαν και εμένα δεν θα ξαναβρεθεί στο Ηράκλειο να παραμένει στη θέση του με τόσα προβλήματα. Αυτή την στιγμή δεν βλέπω να μπορεί να έρθει κάποιος στην ομάδα εκτός και αν έχει την ανάλογη οικονομική επιφάνεια. Καταφέραμε και βγάλαμε την ομάδα μου ζητήθηκε να παραμείνω πάρα το γεγονός ότι μπορούσα να φύγω μετά από ένα μήνα και να μην έχω καμία ευθύνη. Δεν το έκανα όμως. Είμαι εδώ για να παλέψω μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου με τα προβλήματα μας».

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιους επιχειρηματίες για να επενδύσουν στον ΟΦΗ και να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα :

«Όσοι αγαπούν την ομάδα δεν πρέπει να μιλάνε τόσο πολύ όταν δεν γνωρίζουν τα προβλήματα εκ των έσω. Στις γενικές συνελεύσεις το έζησα αυτό δύο φορές . Κάποιοι που κάνουν κριτική στην υπάρχουσα διοίκηση πρέπει να καταλάβουν και πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Τα χρέη της ομάδας αυτή την στιγμή ανέρχονται σε 6,5 εκατομμύρια ευρώ και ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που μπορεί να ξεφύγει εύκολα από τα χρέη της. Αν βρεθούν αυτά τα χρήματα που θεωρώ ότι δεν είναι ένα εξωπραγματικό ποσό η ομάδα μπορεί να αρχίζει να χτίζεται από την αρχή και να μεγαλουργήσει όπως παλιά. Είναι καλό να το καταλάβουν αυτό κάποιοι επιχειρηματίες γιατί ο ΟΦΗ είναι μια πάρα πολύ ελκυστική ομάδα.

Προσωπικά δεν μου έχει εκδηλώσει κάποιος επιχειρηματίας από την Κρήτη είτε από την υπόλοιπη Ελλάδα για να βοηθήσει τον ΟΦΗ οικονομικά και δεν μπορώ να προσελκύσω αόρατους επενδυτές. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για την ομάδα και το ποδόσφαιρο έρχεται να βοηθήσει έμπρακτα. Εγώ έχω μείνει μόνος μου μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της ομάδας αλλά αυτό δεν φτάνει. Μπήκαμε σαν διοίκηση για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της ομάδας και όποτε χρειάστηκε συγκεκριμένοι άνθρωποι στο Ηράκλειο μας βοήθησαν και ένας από αυτούς είναι ο Δήμαρχος ο Γιάννης Κουράκης. Αυτό που μου δίνει κουράγιο και παραμένω στην ομάδα είναι η προσπάθεια των παιδιών στο αγωνιστικό κομμάτι και η αγάπη του κόσμου».

Αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι και την πολύ καλή πορεία της ομάδας που μπορεί να έχει συνέχεια βάση του βατού προγράμματος που ακολουθεί :

«Προσωπικά δεν πιστεύω στο βατό πρόγραμμα μιας ομάδας γιατί θεωρώ ότι κάθε αγώνας κρύβει παγίδες. Το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο και όμορφο συνάμα. Βλέπεται ότι δυνατές ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχασαν βαθμούς από εμάς. Έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ και πιστεύω ότι η καλή πορεία μας στο πρωτάθλημα θα έχει και συνέχεια».

Για την καλή χημεία που υπάρχει ανάμεσα στον ίδιο και τον προπονητή της ομάδας τον Νίκο Αναστόπουλο :

«Κάθε ομάδα που έχει καλή πορεία σημαίνει ότι έχει και καλό καπετάνιο στο τιμόνι της. Το καλό είναι ότι και οι δύο είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε ένα δυνατό σύνολο».



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved