«Να διαχειριστούμε σωστά τη νίκη επί του Ολυμπιακού»

«Να διαχειριστούμε σωστά τη νίκη επί του Ολυμπιακού»

Την άποψή του πως ο Αστέρας Τρίπολης θα πρέπει να διαχειριστεί σωστά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, εξέφρασε ο Θανάσης Κωστούλας.

{textlink02}

Ο αμυντικός των Αρκάδων, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Super League, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια της ομάδας στο πρωτάθλημα, χαρακτήρισε τον Σάκη Τσιώλη ως έναν από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες προπονητές, ο οποίος θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός καλού συνόλου στον Αστέρα, ενώ τόνισε πως θα ήθελε να «κλείσει» την καριέρα του σε μία ομάδα με την οργάνωση και την υποδομή που διαθέτει το «συγκρότημα» της Τρίπολης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θανάση Κωστούλα:

Πιστεύεις ότι ο Σάκης Τσιώλης θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα καλό σύνολο στον Αστέρα Τρίπολης;

«Θεωρώ όπως και οι περισσότεροι για τον κ. Τσιώλη, πώς είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες προπονητές. Η εμπειρία του και η γνώση του στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι κάποια από τα πλεονεκτήματα, που προσωπικά πιστεύω, θα βοηθήσουν τα μέγιστα στο να καταφέρει να δημιουργηθεί ένα καλό σύνολο στον Αστέρα».

Θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στην ομάδα του Αστέρα;

«Από την πλευρά μου κάνω προσπάθεια να αγωνίζομαι για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται και σίγουρα το που θα κλείσει η καριέρα μου δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Θα ήταν καλό για μένα να βρίσκομαι και για το υπόλοιπο της καριέρας μου σε μία ομάδα με την οργάνωση και την υποδομή που διαθέτει ο Αστέρας».

Ποια είναι η γνώμη σου για το φίλαθλο κόσμο της πόλης;

«Θεωρώ ότι ο φίλαθλος κόσμος της Τρίπολης έχει μεγάλο μερίδιο στην πορεία της ομάδας. Έχει συμβάλλει τα μέγιστα, αλλά χρειάζεται η συμβολή αυτή να συνεχίσει να υπάρχει και γιατί όχι να είναι ακόμα μεγαλύτερη».

Πιστεύεις ότι μπορεί ο Αστέρας να κάνει το «βήμα» παραπάνω και να διεκδικήσει κάτι καλό τη φετινή περίοδο;

«Αν και μετά από μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, που την κάνει ακόμα μεγαλύτερη η εμφάνιση του Ολυμπιακού στη Γαλλία λίγες μέρες νωρίτερα, άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να διαχειριστούμε σωστά αυτή τη νίκη και να την αντιμετωπίσουμε ως μία νίκη που σου δίνει τρεις βαθμούς και να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι βλέποντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αν και μετά το όχι και τόσο καλό ξεκίνημά μας, θέλω να πιστεύω πώς το «ταμείο» στο τέλος θα μας βρει όλους αρκετά ικανοποιημένους».

Πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

«Κατά κύριο λόγο με την οικογένεια μου, παίζοντας με τα δύο παιδιά μου και παρέα με φίλους, συζητώντας για τα καθημερινά δρώμενα».

Αν μπορούσες να γυρίσεις το χρόνο πίσω, θα άλλαζες κάτι στην ποδοσφαιρική σου καριέρα;

«Είμαι από τους ανθρώπους που δεν μετανιώνουν για τις επιλογές τους. Έχω περάσει καλά σε όλες τις ομάδες που έχω συνεργαστεί και θεωρώ ότι όλες οι ομάδες μου παρείχαν τα εχέγγυα εκείνα που επιθυμεί κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Αυτή τη στιγμή δε βλέπω κάτι που ίσως θα ήθελα να αλλάξω στην καριέρα μου».

Εντός έδρας έχετε καταφέρει να παραμείνετε αήττητοι για πέντε αγώνες (2-3-0), ενώ έχετε κερδίσει και δύο δυνατούς αντιπάλους. Τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Πιστεύεις ότι η έδρα σας θα παίξει σημαντικό ρόλο στην συνέχεια του πρωταθλήματος; Την ίδια στιγμή εκτός έδρας μετράτε τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Θεωρείς ότι η ομάδα χάνει αρκετή από τη «δύναμή της» όταν αγωνίζεται μακριά από την Τρίπολη;

«Σε αντίθεση με πέρσι, μέχρι στιγμής συμβαίνει το αντίθετο. Η ομάδα κερδίζει βαθμούς στην έδρα της και νομίζω πώς αυτό θα είναι σημαντικό στην τελική συγκομιδή. Πιστεύω ότι ξεκινώντας με τη νίκη επί του Ολυμπιακού, η ομάδα θα παρουσιάζει ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο τόσο εντός έδρας, όσο και εκτός έδρας. Άλλωστε για να κάνουμε καλό «ταμείο» στο τέλος του πρωταθλήματος, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε αναμέτρηση με τον ίδιο τρόπο και την ίδια φιλοσοφία επιζητώντας κάθε φορά ότι καλύτερο μπορούμε να πάρουμε από κάθε αγώνα».

Μαζί με τον Παναθηναϊκό είστε οι δύο ομάδες που έχετε δεχθεί τα λιγότερα γκολ (9 σε εννέα αγώνες). Πιστεύεις ότι η πορεία σας στο φετινό πρωτάθλημα θα στηριχθεί κατά κύριο λόγο στην άμυνα;

«Με τον ερχομό του κ. Τσιώλη, άλλωστε φάνηκε αυτό, η ομάδα προσπαθεί να παίζει επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν αμύνεται το ίδιο καλά. Πιστεύω πώς η άμυνα είναι η βάση για να κτιστεί κάτι καλό σε κάθε ομάδα. Σε αυτό θεωρώ πώς συνεισφέρει όλη η ομάδα και όχι μόνο η αμυντική γραμμή».

Ποιο επάγγελμα θα ήθελες να ακολουθήσεις αν δεν γινόσουν ποδοσφαιριστής;

«Κάποιο που θα είχε άμεση επαφή με κόσμο. Δε ξέρω τι ακριβώς θα ήταν αυτό, αλλά μου αρέσει το συναίσθημα να συνεργάζομαι και να δίνω χαρά στον κόσμο».

Τι μουσική ακούς;

«Κατά κύριο λόγο ελληνική λαϊκή, αλλά και ποπ και παραδοσιακή. Ότι έχει σχέση με την ελληνική μουσική μου αρέσει και την παρακολουθώ».



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved