«Δε σκεφτόμαστε τον υποβιβασμό»

«Δε σκεφτόμαστε τον υποβιβασμό»

Χείμαρρος ήταν ο Παύλος Δερμιτζάκης στη συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, μιλώντας για θετικό αποτέλεσμα με Ηρακλή, αλλά και πως κίνητρο για τη σωτηρία αποτελεί η αξιοπρέπεια και όχι ένα πριμ.

Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης ξεκαθάρισε πως κανένας στην ομάδα δεν σκέφτεται τη Β’ Εθνική, ενώ για το θέμα που έχει προκύψει με τα ξενύχτια παικτών, τόνισε πως αν πέσει κάτι στην αντίληψή του θα επιβάλλει πρόστιμα.

Ο προπονητής του Αστέρα Παύλος Δερμιτζάκης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή. Τα βασικότερα σημεία της σημερινής του συνέντευξης έχουν ως εξής:

Για τη Λάρισα: «Για ένα ακόμα παιχνίδι δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, που από ότι φαίνεται είναι η αχίλλειος πτέρνα στο φετινό πρωτάθλημα. Προσπαθήσαμε, αλλά δεν μπορέσαμε να κάμψουμε την αντίσταση του αντιπάλου. Ότι αλλαγές προσπαθήσαμε να κάνουμε από πλευράς προσώπων και τακτικής ήταν με ελεγχόμενο ρίσκο για ευνόητους λόγους. Γνωρίζουμε πώς αν δεν μπορείς να κερδίσεις στην έδρα σου, τα πράγματα δυσκολεύουν. Η έδρα παίζει σημαντικό ρόλο στους στόχους που βάζει κάθε ομάδα. Δουλεύουμε πάρα πολύ σε θέματα τακτικής και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια, με Ατρόμητο και Λάρισα, δημιουργήσαμε δώδεκα ευκαιρίες (6+6) για γκολ, πετύχαμε ένα. Είναι ένα πολύ καλό στατιστικό κομμάτι δημιουργίας, αλλά δεν είναι καλό στατιστικό κομμάτι από πλευράς στόχων. Θα ήμουνα πολύ προβληματισμένος αν η ομάδα δεν έκανε φάσεις. Αντίθετα ο αντίπαλος δημιούργησε (3+3) ευκαιρίες και πέτυχε ένα γκολ.

Η αμυντική λειτουργία της ομάδας είναι πάρα πολύ καλή, με εξαίρεση κάποιων νεκρών σημείων όπως ήταν και το γκολ που δεχτήκαμε από τη Λάρισα. Δουλεύουμε και προσπαθούμε πολύ για να έρθουν τα αποτελέσματα και πιστεύω θα έρθουν άμεσα, σε αυτή την κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος».

Για τον Ηρακλή: «Είναι ένα δύσκολο, παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, αφού έχουμε τον ίδιο στόχο. Στόχος μας είναι το θετικό αποτέλεσμα και δουλεύουμε καθημερινά πάνω σε αυτό και θα δουλεύουμε μέχρι να φύγουμε για Θεσσαλονίκη σε θέματα τακτικής παιχνιδιού. Το είπα και μετά το παιχνίδι με τη Λάρισα, ότι βαθμούς που χάνονται στην έδρα σου, πρέπει να τους αναπληρώσεις εκτός έδρας».

Για τη συμμετοχή του Φορτούνη: «Ο Φορτούνης είναι ένα ταλέντο και δεν είναι τυχαίο πώς αγωνίζεται στην εθνική ελπίδων και ότι δείχνουν ενδιαφέρον μεγάλες ομάδες. Είναι πραγματικά τιμή για τον ίδιο που αγωνίζεται στον Αστέρα, αλλά και για τον Αστέρα που έχει στο ρόστερ του έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή. Με τον Κώστα κάναμε μία κουβέντα, όπως προσπαθώ να κάνω με όλα τα παιδιά και ειδικά με όσα δεν αγωνίζονται. Είπαμε πώς έχουμε θετικά στοιχεία, αλλά είπαμε πώς υπάρχουν και αρνητικά. Γνωρίζουμε όλοι τα θετικά. Εγώ του μίλησα και για τα αρνητικά. Δεν μπορεί να είμαστε μόνο επίθεση. Πρέπει να κάνουμε και άμυνα. Μέχρι τώρα, το πρωτάθλημα ήταν έτσι που έδινε τη δυνατότητα σε πολλούς παίκτες να αγωνίζονται, χωρίς το αποτέλεσμα να παίζει τόσο σημαντικό ρόλο.

Πλέον υπάρχει μία καυτή πατάτα που την έχουμε. Το αποτέλεσμα παίζει άμεση σχέση για το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Εγώ το μόνο που του είπα είναι ότι αγωνίζεται σε θέση ή και θέσεις που ο αντίπαλος πιέζει. Δεν μπορεί να πιέζει ασφυκτικά και να μην έχουμε μία αλλαγή συμπεριφοράς, που έχει να κάνει με το κομμάτι της άμυνας. Αν ο αντίπαλος έχει παίκτες ποιοτικούς που πιέζουν, πιθανό να έχουμε πρόβλημα. Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο δεν αγωνίστηκε και για αυτό το λόγο το συζήτησα. Το πλεονέκτημα του Ατρόμητου είναι το τρίγωνο στο κέντρο. Εμείς το περιορίσαμε γιατί είχαμε πολλά τρεξίματα και κάναμε καλή άμυνα. Δεν μπορούσα να ρισκάρω με τον Ατρόμητο. Η Λάρισα είχε δύο αμυντικά χαφ, τον Αμπουμπακάρι και τον Ρομέου,  και ήθελα οτιδήποτε ρίσκο πάρω, να το πάρω σε χρόνο που ο αντίπαλος θα κλειστεί στην άμυνα. Το ζητούμενο ήταν να κερδίσουμε, γιατί η ισοπαλία είναι αρνητικό αποτέλεσμα και η ήττα θα ήταν καταστροφή. Η ισοπαλία που είναι αρνητικό αποτέλεσμα, δεν το συζητάω, κρατάμε τη διαφορά από τη Λάρισα και σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερούμε, ενώ ήρθαν και καλά αποτελέσματα στα παιχνίδια των αντιπάλων μας. Αν τελείωνε το πρωτάθλημα θα είχαμε σωθεί. Κοιτάμε να έχουμε ελεγχόμενο ρίσκο. Σίγουρα είναι μερικά παιδιά που δεν τα ξέρουμε 100%. Ο Φορτούνης μπήκε να παίξει πίσω από τον φορ, αλλά οι ανάγκες του παιχνιδιού τον έφεραν αριστερά. Αλλάξανε με τον Αρσενίεβιτς και είδαμε πραγματικά πώς μπορεί να προσφέρει από εκείνη την πλευρά. Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω αν ο Φορτούνης είχε αγωνιστεί πάλι από την αριστερή πλευρά. Είδα ωστόσο, ότι πραγματικά μπορεί να προσφέρει και σας λέω ότι ο Φορτούνης θα μπορούσε να παίξει και αριστερά παίρνοντας περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Αρκεί να προσπαθήσει και ο ίδιος, γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο επίθεση. Για να λέγομαι καλός ποδοσφαιριστής και να ξεχωρίζω πραγματικά και να κινώ το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων πρέπει να παίζω και άμυνα. Δεν φτάνει να με ζητάνε μεγάλες ομάδες, πρέπει να είμαι έτοιμος για να πάω και να παίξω. Όλοι οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές μαρκάρουν. Έτσι είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο»

Για τους βαθμούς που εξασφαλίζουν παραμονή: «Λέμε πώς το μάξιμουμ είναι στους 35 βαθμούς, αλλά επειδή νομίζω πώς όσο περνάνε οι αγωνιστικές θα υπάρξουν απώλειες από όλες τις ομάδες, πιστεύω πώς το όριο θα πέσει στους 31-32 βαθμούς. Αυτά διαμορφώνονται κάθε Κυριακή, από αγωνιστική σε αγωνιστική».

Για την ικανότητα των παικτών: «Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών, θεωρώ ότι έχουν την ικανότητα να πετύχουν το στόχο που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Πιστεύω πώς και οι ίδιοι, μέσα από τις συζητήσεις που κάνουν, αλλά και επειδή βλέπω τον προβληματισμό που έχουν. Μετά τη Λάρισα τα παιδιά ήταν προβληματισμένα και στενοχωρημένα. Αυτό δείχνει ότι έχουν καταλάβει τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η ομάδα και όλοι θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο. Δεν είναι μόνο η ομάδα, αλλά και οι παίκτες. Το συμφέρον τους είναι να μείνει η ομάδα στην κατηγορία.

Για πριμ σε περίπτωση νίκης: «Οικονομικά προβλήματα δεν υπήρχαν ποτέ στην ομάδα από την ημέρα που ανέλαβαν οι δύο μεγαλοεπενδυτές. Στη φάση που βρίσκεται η ομάδα, δεν παίζει κανένα ρόλο. Εγώ σαν προπονητής δεν περιμένω να μου δώσει η διοίκηση πριμ για να αποδώσω καλύτερα. Αν ήμουνα σήμερα ποδοσφαιριστής δεν θα έπαιζε κανένα ρόλο. Μερικές φορές είναι και αρνητικό.

Πολλές φορές υπάρχει πριμ, αλλά το λένε μετά το αποτέλεσμα. Πιστεύω πώς κανένας ποδοσφαιριστής αυτή τη χρονική στιγμή δεν θα δώσει κάτι παραπάνω, γιατί θα μοιραστεί κάποιο ποσό. Παίζω για την αξιοπρέπεια του εαυτού μου, για την αξιοπρέπεια της ομάδας και στόχος μου είναι να σώσω την ομάδα, γιατί από εκεί παίζεται το μέλλον μου για ένα καλό συμβόλαιο. Μέχρι σήμερα πάντως έχουν δοθεί πολλά λεφτά σε πριμ παικτών, προπονητών».

Για τη μείωση του ρόστερ της ομάδας: «Όταν υπάρχει ένα ρόστερ 35 παικτών, δεν υπάρχει περίπτωση να τους δείτε όλους να αγωνίζονται. Πρέπει κάθε εβδομάδα να αλλάζει η μισή ομάδα. Ένας προπονητής έχει όλους αυτούς τους παίκτες στην προετοιμασία, τους βλέπει στα φιλικά που δεν υπάρχει άγχος και στο πρωτάθλημα τους δίνει ανάλογο χρόνο συμμετοχής. Αν θες να παράγεις έργο, κανένας προπονητής δεν μπορεί να δουλέψει με 35 παίκτες. Έφυγαν κάποια παιδιά με μορφή δανεισμού, για να πάρουν χρόνο συμμετοχής σε χαμηλότερη κατηγορία, να τους παρακολουθήσουμε και να επιστρέψουν στην ομάδα».

Για τον Παπάζογλου: «Χωρίς να έχει προσαρμοστεί ακόμα και με το λίγο χρόνο που έχει στην Τρίπολη, πιστεύω πώς πήγε πάρα πολύ καλά. Έβγαλε έναν καλό ρυθμό 90 λεπτά, ήταν μέσα στις φάσεις και ήταν από τους δημιουργούς στο γκολ που πετύχαμε. Πιστεύω πώς παιχνίδι με παιχνίδι θα είναι καλύτερος. Οι βοήθειες του στην έδρα θα είναι μεγάλες».

Για το ενδεχόμενο υποβιβασμού: «Η ομάδα δεν κάνει σχεδιασμό για τη Β’ Εθνική! Δε θέλουμε καν να το σκεφτόμαστε. Παλεύουμε μέχρι το τέλος! Καμία ομάδα της κατηγορίας, δεν πείθει φέτος. Εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις…».

Για τα ξενύχτια: «Ειλικρινά, δε γνωρίζω να κάποιοι παίκτες ξενυχτάνε. Προσωπικά, όσο βρίσκομαι εδώ, δεν έχω βγει. Δεν είναι ότι δε θέλω, όμως δεν έχω την ψυχολογία. Ίσως μετά από κάποιες νίκες… Προτιμώ να μένω με τη γυναίκα και τα παιδιά μου. Θα ήταν χαζό, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, να ξενυχτάνε οι παίκτες. Αμέσως θα τους πιάσουν. Αν αντιληφθώ κάτι τέτοιο, θα τους τιμωρήσω. Δεν το θέλω, δε μου αρέσει, δε βοηθάει την προσπάθειά μας. Αν το διαπιστώσω, θα βάλω πρόστιμα. Εκεί πονάνε όλοι οι παίκτες σε όλες τις ομάδες! Στα χρήματα!».



Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved