Βασιλακάκης: «Στο τέλος ο απολογισμός για την Ξάνθη»

Βασιλακάκης: «Στο τέλος ο απολογισμός για την Ξάνθη»

Καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο είναι ο στόχος της Ξάνθης, όπως τονίζει ο Θοδωρής Βασιλακάκης, ο οποίος υποστήριξε πως ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος.

{textlink02}

Ο Θοδωρής Βασιλακάκης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Μetrosport»:

- Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήσουν ο κορυφαίος, ενώ πέτυχες και ένα όμορφο γκολ με το κεφάλι. Πώς νιώθεις για αυτό;
«Το σημαντικό για μένα είναι ότι κέρδισε η ομάδα μου και μάλιστα έναν δύσκολο αντίπαλο, όπως είναι ο Ατρόμητος. Ήμασταν αποφασισμένοι να κερδίσουμε, πιστέψαμε στους εαυτούς μας και τελικά δικαιωθήκαμε. Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στους φιλάθλους μας που είναι συνεχώς στο πλευρό μας. Είμαστε όλοι χαρούμενοι που έχουμε τρεις συνεχόμενες νίκες χωρίς να δεχτούμε γκολ. Θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό».

-Πιστεύεις, δηλαδή, ότι οι επιτυχίες για την ομάδα σου θα έχουν και συνέχεια;
«Μέχρι τώρα παίζαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν κερδίζαμε τους ανάλογους βαθμούς. Πλέον, πέρα από το καλό ποδόσφαιρο, συγκεντρώνουμε συνεχώς βαθμούς. Νομίζω ότι αυτό που μας βοήθησε ήταν η προετοιμασία που κάνουμε από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα, αλλά πολύ περισσότερο το γεγονός ότι αποβάλαμε το άγχος ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε. Ακόμη, οι τρεις συνεχόμενες νίκες σίγουρα είναι ένα ισχυρό κίνητρο, ώστε να συνεχίσουμε την καλή πορεία στο πρωτάθλημα».

-Εσύ προσωπικά πίστευες ότι η ανάκαμψη της ομάδας σου θα γινόταν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;
«Για να είμαι ειλικρινής, δεν πίστεψα ποτέ ότι βρεθήκαμε σε πολύ δεινή θέση. Απλά σε ορισμένους αγώνες δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θα θέλαμε. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαμε ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα στην αρχή του γύρου, αφού αντιμετωπίζαμε τη μια μετά την άλλη τις λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες. Καθώς, όμως, άρχισαν τα πιο βατά για εμάς παιχνίδια το τοπίο άρχισε να αλλάζει. Με δεδομένο μάλιστα το καλό πρόγραμμα που έχουμε στη συνέχεια, πιστεύω ότι μπορούμε να τα πάμε ακόμη καλύτερα».

- Θεωρείς ότι η Ξάνθη παίζει ποιοτικότερο ποδόσφαιρο συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια;
«Νομίζω ότι φέτος από την αρχή της προετοιμασίας είμαστε πιο οργανωμένοι και «δουλεμένοι». Ακόμη, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, έχουμε τον ίδιο προπονητή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο σε συνδυασμό με την εξαιρετική δουλειά που κάνει ο κ. Ουζουνίδης. Βέβαια, στο τέλος θα φανεί το έργο που έχουμε κάνει όλοι ως ομάδα τους τελευταίους μήνες».

-Μεταξύ των φιλάθλων της ομάδας γίνονται συζητήσεις περί Ευρώπης; Εσύ τι έχεις να πεις για αυτό;
«Σίγουρα είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο, αφού δεν έχουμε φτάσει ούτε καν στα μισά του πρωταθλήματος. Ειδικά αν σκεφτούμε την ιδιαιτερότητα του φετινού πρωταθλήματος με κάποιες ομάδες να έχουν παίξει 11 παιχνίδια, άλλες 9 και άλλες πάλι να έχουν ξεκινήσει μόλις πριν από 3 αγωνιστικές δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να κάνουμε προβλέψεις. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας τη δεδομένη στιγμή είναι να παίζουμε ποιοτικό ποδόσφαιρο, να πετυχαίνουμε πολλά τέρματα, ώστε να ευχαριστιέται και ο κόσμος κι έτσι σιγά- σιγά θα έρχονται και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο απολογισμός της χρονιάς θα γίνει στο τέλος. Το μόνο που μπορώ με σιγουριά να πω τώρα είναι ότι όλα τα μέλη της ομάδας θέλουμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω από μια καλή πορεία και παραμονή στην κατηγορία. Γιατί το αξίζουμε...»

-Για το φετινό πρωτάθλημα της Super League που αν και «κουτσουρεμένο» άρχισε σταδιακά να βρίσκει το δρόμο του, πώς τα βλέπεις τα πράγματα;
«Νομίζω πως ήρθε επιτέλους η ώρα να υπάρχει κανονική ροή στο πρωτάθλημα. Άργησε, βέβαια, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Θεωρώ, πάντως, ότι και φέτος μπορούμε να κάνουμε λόγο για πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, καθώς, όπως όλα δείχνουν, ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός θα ξεφύγουν από τις υπόλοιπες ομάδες. Αναφορικά με τον υποβιβασμό, τα πράγματα δε θα είναι τόσο απλά. Ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας αν και έχουν ένα σχετικό μειονέκτημα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες δε θα εγκαταλείψουν εύκολα το ζήτημα της σωτηρίας τους και θα το παλέψουν μέχρι τέλους. Σε καμία περίπτωση δε θα είναι εύκολη λεία για τις υπόλοιπες ομάδες. Άλλωστε, πολλά παιδιά αγωνίζονται για πρώτη φορά σε τέτοιο επίπεδο και θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν να πρωταγωνιστούν».

-Πιστεύεις πως το γεγονός ότι ομάδες που πρωταγωνιστούσαν σε προηγούμενα πρωταθλήματα φέτος δε συμμετέχουν, όπως ο Ηρακλής, η Καβάλα, ο Ολυμπιακός Βόλου επηρεάζει την περιφέρεια;
«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε και κατέληξαν έτσι τα πράγματα, αλλά θεωρώ πως και οι 3 αυτοί σύλλογοι είναι αξιόλογοι και με αξιοπρόσεκτη δυναμική. Συγκεκριμένα, ο Ηρακλής είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας και συγκαταλέγεται παραδοσιακά στους «μεγάλους». Δεν μπορώ να κρίνω αν είναι δίκαιη ή άδικη η μη συμμετοχή τους στο φετινό πρωτάθλημα. Ο χρόνος θα δείξει τι ήταν καλύτερο να γίνει στην δεδομένη περίπτωση».

Παράλληλα, ο Βασιλακάκης μίλησε και για τον εαυτό του: «Σε κάθε αναμέτρηση ο κάθε ποδοσφαιριστής προσπαθεί να ακολουθεί τις οδηγίες του προπονητή του, να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, να βελτιώνεται ο ίδιος, αλλά παράλληλα να βοηθάει την ομάδα του. Θεωρώ, ότι κανένας ποδοσφαιριστής δεν έχει φτάσει ούτε θα φτάσει ποτέ το 100% των δυνατοτήτων του. Πάντα θα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση. Όπως κάθε ποδοσφαιριστής, έτσι κι εγώ νιώθω ότι επιβραβεύονται οι κόποι και οι προσπάθειές μου».

- Στο παρελθόν υπήρξες ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελπίδων. Πώς βλέπεις την επιλογή του ομοσπονδιακού προπονητή, Φερνάντο Σάντος, να χρησιμοποιεί πολλούς νεαρούς;
«Από την πρώτη στιγμή που ο κ. Σάντος ανέλαβε τα ηνία της εθνικής μας ομάδας προσπαθεί να μην αδικεί κανέναν και καλεί κάθε φορά τους παίκτες που είναι πιο φορμαρισμένοι. Πιστεύω πως για κάθε έναν από εμάς είναι όνειρο να αγωνιστεί στην εθνική. Έτσι, οι νέοι ποδοσφαιριστές έχουν ένα κίνητρο να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε παιχνίδι».

-Η άποψή σου για τους φιλάθλους της Ξάνθης ποια είναι;
«Η αλήθεια είναι ότι στεναχωρηθήκαμε πολύ όταν μάθαμε ότι στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι στα Γιάννενα οι φίλαθλοί μας που μας ακολούθησαν αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω και δεν μπόρεσαν ούτε καν στην τηλεόραση να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Όμως, ξέρουμε ότι τους έχουμε δίπλα μας, μας αγαπούν και θα μας στηρίζουν. Αυτό εξάλλου φαίνεται κάθε φορά που η ομάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, που υπάρχει μεγάλη συσπείρωση».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved