Πουρλιοτόπουλος: «Δεν έχω καμία σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ»

Πουρλιοτόπουλος: «Δεν έχω καμία σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ»

Για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και τη σχέση του με τον Θοδωρή Ζαγοράκη μίλησε ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος αποκαλύπτοντας πως η ιστορία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε αυτόν και τον Άγγελο Αναστασιάδη είναι μύθος.

Ο Γενικός Διευθυντής των τμημάτων υποδομής και παλαίμαχος πορτιέρο του «Δικέφαλου» φιλοξενήθηκε στον αέρα του «Libero 107,4», όπου μεταξύ άλλων δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον σημερινό αγώνα του ΠΑΟΚ με την Τότεναμ για το Europa League, αλλά και στους νεαρούς άσους των Θεσσαλονικιών.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος:

«Είναι πολύ ευχάριστο να υπάρχουν τα τμήματα υποδομής και να βγαίνουν νέα παιδιά που θα βοηθάνε την πρώτη ομάδα. Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια και να μην σταματήσει. Χρειάζεται όμως χρόνο για να γίνει κάτι καλό. Αυτό είναι το παρόν και το μέλλον σε μια ομάδα. Ο ΠΑΟΚ το ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και βλέποντας τον Σταφυλίδη καταλαβαίνει κανείς πως κάνουμε καλή δουλειά.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε μια νεκρή περίοδο που δεν έβγαινε κανένας παίκτης, καμία φουρνιά νέων ποδοσφαιριστών. Από το 2008 άλλαξαν αυτά και ξεκίνησαν και οι ομάδες και τα πρωταθλήματα με τους Κ17 κτλ. Το κάναμε και εμείς εδώ στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα έχουν αναπτύξει και το τμήμα σκάουτινγκ για την ανεύρεση νεαρών ποδοσφαιριστών που θα «ψηθούν» για να παίξουν στην Ά ομάδα. Εδώ να πω πως βοηθάει πολύ και το προπονητικό κέντρο καθώς οι νεαροί παίκτες προπονούνται δίπλα στους άνδρες και είναι κάτι καλό. Εμείς ετοιμάζουμε τους νεαρούς έτσι ώστε να τους δει η Ά ομάδα και να κρίνει ανάλογα με τις ανάγκες της να χρησιμοποιήσει κάποιον ή κάποιους».

Για το πόσο καιρό βρίσκεται σε αυτή τη θέση: «Είμαι εδώ τους τελευταίους 15 μήνες».

Στη συνέχεια τόνισε: «Παρακολουθώ τα τμήματα υποδομής από το 2007. Έβλεπα τους νεαρούς. Οι προπονητές της ομάδας είναι εξαιρετικοί και δουλεύουν πάρα πολύ. Εμείς προσπαθούμε να δούμε τα λάθη μας και από αυτά να γίνουμε καλύτεροι. Θέλουμε να δουλέψουμε τα παιδιά και έτσι να τα ετοιμάσουμε και να τα κάνουμε όσο το δυνατό καλύτερους για την πρώτη ομάδα.

Φέτος μας ήρθε και ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης που βοηθάει πολύ στην ατομικότητα των παιδιών. Έτσι θα μπορέσουμε να τους ετοιμάσουμε πιο γρήγορα για την μεγάλη ομάδα».

Για το που χρειάζονται βελτίωση κυρίως τα παιδιά των υποδομών: «Δεν υπάρχει κάτι στάνταρ. Υπάρχουν πολύ παράγοντες που διαμορφώνουν το σωματότυπο και την δυναμική του παιδιού. Εμείς κάνουμε τα πάντα για να είναι σε όλους τους τομείς καλοί. Επίσης ψάχνουμε να βρούμε και τους καλύτερους νεαρούς ποδοσφαιριστές χρησιμοποιώντας τον τμήμα σκάουτινγκ.

Βλέποντας τις ελλείψεις μας ξεκινήσαμε την σχολή ποδοσφαίρου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κοιτάμε τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι αξίζουν να ανέβουν. Μάλιστα στις ηλικίες 11-12 ξεκινάνε και πιο πολλές προπονήσεις έτσι ώστε να μπαίνουν σιγά σιγά στο νόημα. Ελπίζουμε σύντομα να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να εκπληρώσουν το όνειρό τους και να παίξουν στην πρώτη ομάδα».

Για τον Σταφυλίδη: «Από πέρσι ο Σταφυλίδης βρίσκεται στην πρώτη ομάδα. Έχει δηλαδή παραστάσεις από προπονήσεις. Ένας τραυματισμός τους όμως το καλοκαίρι δεν του επέτρεψε να βρεθεί στην προετοιμασία. Είναι μέλος της εθνικής νέων και βρίσκεται από τα 13 του στον ΠΑΟΚ. Παράλληλα υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές νεαροί που βρίσκονται στην πρώτη ομάδα όπως π.χ. ο Αποστολόπουλος που πέρσι αναδείχθηκε ως ο καλύτερος μπακ της κατηγορίας του. Από κει και πέρα όλοι οι μικροί της πρώτης ομάδας κάνουν προπόνηση και βοηθάνε με αποτέλεσμα όταν θα είναι έτοιμοι θα παίξουν στην ομάδα».

Για το αν υπάρχουν νεαροί επιθετικοί και κεντρικοί: «Έχουμε πολύ καλούς παίκτες και σε επίθεση και σε κέντρο όπως πχ ο Παναγιωτούδης που σε ένα φιλικό παιχνίδι ξεχώρισε. Βέβαια η θέση στην οποία αγωνίζεται είναι αρκετά δύσκολη αναφορικά με τον χρόνο συμμετοχής του στην πρώτη ομάδα και αυτό γιατί υπάρχει πληθώρα κεντρικών στον ΠΑΟΚ».

Για τον Νίκο Κολομπούρδα: «Με τον Νίκο Κολομπούρδα γίνεται πολύ καλή δουλειά. Κάνει καλή προπόνηση και είναι ότι πρέπει για την ομάδα».

Από νεαρό τερματοφύλακα: «Έχουμε και σε αυτή την θέση καλούς παίκτες όπως είναι ο Νίκος Μελίσας της Κ20 που παίζει στην εθνική ελπίδων αλλά και ο Τρέζος της Κ17 που αγωνίζεται με την εθνική νέων. Υπάρχουν βέβαια και σε άλλες κατηγορίες αλλά καλύτερα να μην μιλήσουμε ακόμα για αυτούς».

Αναφορικά με τους δανεικούς νεαρούς που χάνονται ο κ. Πουρλιοτόπουλος τόνισε: «Καταρχάς και ο Αθανασιάδης δόθηκε δανεικός και τώρα είναι βασικός στην πρώτη ομάδα. Δυστυχώς στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει πρόβλημα με την μεταβατικότητα των παικτών και για αυτό θέλοντας να βοηθήσουμε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να ανέβουν στην πρώτη ομάδα τους δίνουμε δανεικούς για να «ψηθούν» και μετά ξαναέρχονται. Αυτό δεν είναι κακό άλλωστε το κάνουν όλες οι ομάδες στον κόσμο».

Για το αν υπάρχουν άτομα (για σκάουτινγκ) στην επαρχία: «Ο ΠΑΟΚ έχει 27 συνεργαζόμενες ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα αλλά κυρίως στην Βόρεια. Μάλιστα φέτος συνεργαζόμαστε και με την πρώην ακαδημία Ρότσα στην Αθήνα με αποτέλεσμα από κει να μην κοιτάμε την εμπορικότητα του ΠΑΟΚ αλλά τους νεαρούς παίκτες που θα ξεχωρίσουν καθώς θα έχουμε τον πρώτο λόγο στην απόκτησή τους. Επίσης στο τμήμα σκάουτινγκ έχουμε και τον Κώστα Λαγωνίδη που κάνει σπουδαία δουλειά και έχει σε κάθε νομό 2 με 3 ανθρώπους ως συνεργάτες για να τον ενημερώνουν για το κάθε παιδί».

Για το μπάτζετ: «Η ομάδα μας δίνει κάθε χρόνο ένα ποσό και εμείς πορευόμαστε με αυτό. Δυστυχώς φέτος πέσαμε καθώς από 800.000 που πήραμε πέρσι φέτος είχαμε μείωση της τάξεως των 40% με την οποία ναι μεν ζοριστήκαμε αλλά κοιτάξαμε να αξιοποιήσουμε κατάλληλα τα χρήματα».

Για το αν υπήρξαν προτάσεις για νεαρούς από ξένες ομάδες: «Είχαμε προτάσεις από έξω και μάλιστα αρκετές, για τις οποίες ενημερώθηκε η ΠΑΕ».

Ένα σχόλιο για την πρώτη ομάδα: «Η ομάδα φέτος στο ξεκίνημά της πέτυχε τον πρώτο της στόχο και αυτός ήταν η είσοδος στους ομίλους του Europa League. Από πέρσι όμως έχουμε ένα πρόβλημα και αυτό είναι πως όταν παίζουμε και στην Ευρώπη δεν μπορούμε να τα πάμε καλά στο πρωτάθλημα. Αυτό όμως πρέπει να σταματήσει. Αύριο έχει ένα μεγάλο παιχνίδι με την Τότεναμ και θέλει θετικό αποτέλεσμα όπως επίσης και στο επόμενο με την Ρούμπιν έτσι ώστε να προκριθεί στην επόμενη φάση. Ευχή όλων μας να κερδίσει η ομάδα και να προκριθεί. Άλλωστε εμάς μας συμφέρει να πηγαίνει καλά η μεγάλη ομάδα γιατί έτσι θα αφομοιώσει περισσότερα νέα παιδιά»

Για το ότι θεωρείται ο βασικός σύμβουλος του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θόδωρου Ζαγοράκη: «Αυτό είναι ένας μύθος. Όσον αφορά την πρώτη ομάδα εγώ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτήν. Δεν έχω κανέναν ρόλο στην πρώτη ομάδα. Υπάρχουν άτομα εκεί που είναι αρμόδια εκεί. Εγώ ήμουν δίπλα στον Ζαγοράκη από τότε που ξεκίνησε την προεδρική του καριέρα. Όταν όμως μπήκε ο Ζήσης Βρύζας ως τεχνικός διευθυντής εγώ σταμάτησα».

Για την ιστορία που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε αυτόν και τον Άγγελο Αναστασιάδη: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα. Είναι φαντασία κάποιων ανθρώπων. Είναι απλά ένας μύθος αυτό που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε εμένα και τον κ. Αναστασιάδη».



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved