Καραγεωργίου: «Νιώθω κομμάτι του Εργοτέλη»

Καραγεωργίου: «Νιώθω κομμάτι του Εργοτέλη»

Ο Νίκος Καραγεωργίου με δηλώσεις του υπογράμμισε πως νιώθει τον εαυτό του κομμάτι της ιστορίας του Εργοτέλη και τόνισε ότι ακόμα και αν κάποτε φύγει από την ομάδα θα χαίρεται στις χαρές και θα λυπάται στις άσχημες στιγμές της. Τι είπε για τα μεταγραφικά και για την φετινή πορεία της ομάδας.

{textlink02}

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Athletic Radio» μίλησε ο προπονητής του Εργοτέλη, Νίκος Καραγεωργίου, και αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα. Ο έμπειρος προπονητής μίλησε για την διαφορετική σχέση που έχει πλέον, μετά από επτά χρόνια παραμονής στην ομάδα, με την διοίκηση του συλλόγου ενώ μίλησε και για τα μεταγραφικά σενάρια που υπάρχουν για τον Εργοτέλη αναφορικά με τον Σερζ Ντιέ αλλά και άλλους ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Καραγεωργίου

Για την μέχρι τώρα πορεία του Εργοτέλη…

«Έχει καλές και κακές μέχρι στιγμής η ομάδα. Θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερες καλές όμως πολύ εξωγενές παράγοντες δεν μας έχουν επιτρέψει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο»

Για το αν η ομάδα άφησε πίσω της την κρίση που την ταλαιπώρησε…

«Όχι ακόμη. Όλες οι ομάδες θα περάσουν και δύσκολες στιγμές σε ένα μαραθώνιο όπως είναι το πρωτάθλημα. Εμείς, οι περισσότεροι που βρισκόμαστε στην ομάδα, ξέρουμε ο ένας τον άλλο αρκετά χρόνια. Είμαι σίγουρος πως αν είμαστε υγιείς στην συνέχεια πως θα ανέβουμε πιο ψηλά. Έχουμε δυσκολίες γιατί οι ποδοσφαιριστές αξίας, που τραβάνε το καράβι είχαν κάποιους τραυματισμούς και δεν έχουν επανέλθει ακόμα. Και ο Μπουντιμίρ και ο Λεάλ είναι ανέτοιμοι ακόμα, όμως αναγκαζόμαστε να τους βάζουμε. Υπάρχουν προβλήματα και οι παίκτες αυτοί δεν μπορούν να κάνουν πολλές προπονήσεις, δεν τους έχουμε μαζί μας σε όλες τις προπονήσεις που κάνουμε στην εβδομάδα, όμως τους έχουμε ανάγκη και αναγκαζόμαστε να τους βάζουμε στα παιχνίδια. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη. Ξεκινήσαμε καλά  της σεζόν χωρίς τραυματισμούς.  Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο Ολίσε και ο Λεάλ τραυματίστηκαν και δεν επανήλθαν ουσιαστικά ακόμα. Ο Ολίσε είναι μεγάλη αξία και δεν το έχει δείξει. Ο Μπουντιμίρ, ο Ρομάνο  που χάνει για όλη την σαιζόν, δημιουργήθηκαν και κάποια πειθαρχικά προβλήματα και αναγκαστήκαμε για κάποια ματς να παίξουμε χωρίς 4-5 βασικά στελέχη. Ο Λεάλ με τα Γιάννενα ένοιωσε και πάλι ενοχλήσεις σε ένα σούτ και αποφασίσαμε ότι αν δεν γίνει απολύτως καλά  δεν θα παίξει. Αποφασίσαμε να μην παίξει στο προσεχές παιχνίδι και αν δεν είναι απόλυτα έτοιμος, ούτε στο επόμενο».

Για τα μεταγραφικά ζητήματα του Εργοτέλη και αν ο Ντιέ είναι ο πρώτος στόχος:

«Είναι μέσα στις επιλογές μας όμως δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο. Ο Τζούνιορ και Μπέτο θέλουν βοήθεια λόγω ηλικίας. Παράλληλα με την αποχώρηση του Ρομάνο θέλουμε ένα παραπάνω παίκτη . Εμεις θα κάνουμε μια κίνηση το Γενάρη. Αν είναι τελικά ο Ντιέ, θα τον πάρουμε μέχρι το καλοκαίρι για να μας βοηθήσει».

Για το αν θα γίνει μόνο μια μεταγραφή:

«Aυτή τη στιγμή συζητάμε για μια μεταγραφή γιατί είναι περιορισμένες οι οικονομικές δυνατότητες. Αν αποχωρήσει κάποιος ίσως γίνει κάτι ακόμη, όμως για να το ξεκαθαρίσω δεν έχω κάτι τέτοιο στο μυαλό μου. Ο Ντιέ δεν είναι ο αντι Ρομάνο. Υπάρχει ένα πρόβλημα στο κέντρο, καθώς οι Τζούνιο και Μπέτο είναι μεγάλοι σε ηλικία, ενώ ο Ολίσε έχει προβλήματα τραυματισμών. Θα πώ και κάτι άλλο με τον Ολίσε. Πριν το παιχνίδι  με τα Γιάννενα μίλησα με τον Ολίσε. Του είπα ότι  τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια θα είναι κριτήριο για τον ίδιο για το αν θα συνεχίσει να είναι στον Εργοτέλη Είναι ένας καλός παίκτης αλλά πρέπει να καταλάβει ότι χρειαζόμαστε περισσότερα από αυτόν. Είναι από τα υψηλά μας συμβόλαιο και στις πρώτες 11 αγωνιστικές δεν μας έχει δώσει αυτά που θέλουμε»

Για τα μεταγραφικά ταξίδια που έχει κάνει και αν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που δεν γίνει η μεταγραφή του Ντιέ:

«Όχι δεν έχουμε κάτι άλλο. Μόνο κάποια DVD χωρίς να έχουμε δει κάποιους παίκτες. Παρακολουθούμε κάποιους παίκτες για να έχουμε εικόνα. Πήγα  στην Βουλγαρία και είδα έναν νέο παίκτη, όμως δεν θα προχωρήσουμε άμεσα γιατί χρειαζόμαστε ένα πιο έτοιμο παίκτη. Ίσως το καλοκαίρι».

Για το αν έγινε δέκτης πίεσης από την διοίκηση της ομάδας, όταν ήρθαν μαζεμένα τα αρνητικά αποτελέσματα:

«Ο πρόεδρος μπορεί να πει οτιδήποτε και για τον οποιοδήποτε εργαζόμενο. Ακόμα και για τον προπονητή. Εγώ δεν κάνω τέτοιες σκέψεις γιατί δεν μου έχει δείξει ο πρόεδρος κάτι τέτοιο. Είναι η έβδομη σαιζόν μου στο Ηράκλειο. Έχει μπει σε μια άλλη βάση η σχέση μας. Εγώ όταν φύγω από το Ηράκλειο, όταν ο Εργοτέλης θα χάνει θα στεναχωριέμαι και όταν κερδίζει θα είμαι χαρούμενος. Δεν ήμουν Εργοτελίτης, όμως έχω γίνει ένα κομμάτι της ομάδας. Η οικογένεια μου όταν κερδίζει ο Εργοτέλης είναι χαρούμενη και όταν χάνει υπάρχει στεναχώρια. Οτιδήποτε θέμα προκύψει θα το λύσω εγώ με τον πρόεδρο. Δεν έχει τεθεί όμως ποτέ τίποτα. Συζητάμε πολύ για θέματα της ομάδας και διατυπώνουμε τις ανησυχίες μας ή το αντίθετο».

Για τις αποφάσεις που ελήφθησαν με τα πειθαρχικά παραπτώματα των ποδοσφαιριστών στο παιχνίδι με τον Παναθηναικό:

«Στον Εργοτέλη δεν έχουμε κάνει ποτέ πίσω. Εμάς είναι η δύναμη μας το οικογενειακό κλίμα. Οι παίκτες που τιμωρήθηκαν ίσως ξέχασαν κάποια πράγματα. Έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια όμως παίκτες όπως ο Χιμπλιγκερ και ο Φραγκουλάκης για την ομάδα. Ίσως  ήταν παρασυρόμενοι και έπρεπε να  γίνει κάτι όπως και έγινε».

Για την ανάδειξη του Καβουσάκη και του Σαρρή μέσα από αυτήν την διαδικάσία:

«O Kαβουσάκης είναι 4 χρόνια μαζί μας και  προετοιμάζεται με σκυμμένο κεφάλι . Χθες τον ξαναείδα στην τηλεόραση. Έδινε συνέντευξη και τον έπιασα και του μίλησα. Δεν είναι κακό  να δίνει συνεντεύξεις, αλλά αυτό μπορεί να τον βγάλει από τον προγραμματισμό του. Στο τελευταίο παιχνίδι έκανε τα λαθάκια του  και του φώναξα. Θα πρέπει να συνεχίσει με χαμηλούς τόνους. Όπως το έκανε μέχρι σήμερα. Και ο Σαρρής έκανε τα λαθάκια του αλλά δεν γίνεται να μην γίνουν και αυτά. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα λαθών και τους  στηρίζουμε. Πρέπει ακόμη να πούμε ότι στην ενδεκάδα  του Εργοτέλη στο παιχνίδι με  τα Γιάννενα έπαιζαν 4 παιδιά που ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά στην Κρήτη. Τρία από το  Ηράκλειο και ένα από τα Χανιά ο Κατσικοκέρης. Είναι σημαντικό αυτό.»

Για την στασιμότητα που δείχνουν κάποιοι άλλοι νεαροί παίκτες όπως ο Καρέλης και ο Χρυσοφάκης:

« Υπάρχει μια στασιμότητα και πιστεύω ότι  για τον Καρέλη ευθύνεται το γεγονός ότι στα προηγούμενα δυο χρόνια τον απορροφούσε η εθνική παίδων και Νέων που συμμετείχε. Τον έβλεπα τρεις φορές το μήνα. Έφευγε με την Εθνική και έχανε προπονήσεις. Φέτος είναι στην Ελπίδων και θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Αντί  για πρόοδο είχε πτώση ο Καρέλης λόγω της Εθνικής. Ο Καρέλης από εδώ και πέρα πρέπει να βάλει τις βάζεις για να παίξει. Για το Χρυσοφάκη δεν ισχύει το ίδιο. Τα περιθώρια έχουν στενέψει πολύ. Το έχω εξηγήσει και στα παιδιά γατί έρχεται η επόμενη φουρνιά. Πρέπει να δώσουν περισσότερα, γιατί αν δεν το κάνουν έρχονται παιδιά από πίσω. Είναι και κάτι άλλο ακόμη που με έχει βασανίσει  στα χρόνια που είμαι στην Κρήτη. Τα παιδιά τα ντόπια επειδή έχουν μια  οικονομική δυνατότητα, δεν αντιδρούν σωστά στην πίεση.  Στην Βόρεια Ελλάδα τα παιδιά προσπαθούν να γλυτώσουν μέσα από το ποδόσφαιρο. Το ταλέντο στην Κρήτη  είναι πολύ περισσότερο από την Βόρεια Ελλάδα  όμως η οικονομική ευρωστία έχει δώσει μια άλλη επιλογή στον νέο. Έχουμε μια σοβαρή ακαδημία και θα πάρουν τις ευκαιρίες και άλλα παιδιά που έρχονται».

Για το που μπορεί να φτάσει φέτος ο Εργοτέλης:

«Όταν επανέλθουν οι παίκτες που έχουν προβλήματα θα  μπορούμε να χτυπήσουμε τον στόχο που έχουμε θέσει.  Αν λυθούν τα προβλήματα και μπούμε σε ένα πρόγραμμα ,να επιστρέψουν οι  Λεάλ, Χίμπλιγκερ, Ολίσε  και με μια βοήθεια στις μεταγραφές, μπορούμε να φτάσουμε στον αρχικό μας στόχο. Μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι. Εγώ δεν μίλησα για πλέι οφ. Πέρσι τερματίσαμε στην όγδοη θέση. Φέτος  να πάμε λίγο παραπάνω. Αν δεν το καταφέρουμε δεν είναι αποτυχία αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Δεν έχει αξιολογηθεί σωστά το γεγονός πως ο Εργοτέλης έχει σταθερή  παρουσία στην Α΄Εθνική, όλα αυτά τα χρόνια. Αν συνεχίσει ο Παπουτσάκης θα γίνει κάτι μεγαλύτερο και θα είναι σταθερό. Αυτό το πιστεύω. Το ζητούμενο δεν είναι να βγούμε πέμπτοι  και του χρόνου να πέσουμε. Θέλουμε να έχουμε μια βάση και να γράψει η ομάδα την δική της ιστορία».

Για το αν η ανάληψη της προεδρίας της Σούπερ Λίγκ από τον Απόστολο Παπουτσάκη, τον έχει επηρεάσει στην ενασχόληση του με τον Εργοτέλη :

«Δεν έχει αλλάξει κάτι, πάντα είναι στο γήπεδο για να βοηθήσει με τον τρόπο του. Είναι στις επάλξεις. Στηρίζει τις αποφάσεις μας».

Για το φετινό πρωτάθλημα:

«Δεν είναι δύο ταχυτήτων. Υπάρχουν και άλλες καλές ομάδες και ας μην πηγαίνουν για τίτλο. Για παράδειγμα ο Παναιτωλικός, μια καλή ομάδα  με γεμάτο γήπεδο. Η  ΑΕΚ και ο  ΠΑΟΚ μείωσαν το μπάτζετ και προσπαθούν. Ο Άρης, ας μην  τον ξεγράφουμε . Όπως και η Ξάνθη που ανεβαίνει..Ο ΟΦΗ από την πρώτη μέρα το έχει δείξει . Όλα αυτά συμβάλουν για καλό πρωτάθλημα και έχουμε δει και καλό ποδόσφαιρο»

Για την μάχη του τίτλου:

«Θα κριθεί μεταξύ Ολυμπιακού Και Παναθηναϊκού. Ο ΠΑΟ δεν είναι πρωταθλητής από τώρα επειδή είναι στο +5. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε μέχρι τώρα τα προβλήματα τραυματισμών που είχε ο Ολυμπιακός. Είναι ικανή ομάδα θα την δούμε όταν έρθουν τα προβλήματα».

Για την μάχη της σωτηρίας:

«Ήδη ο Λεβαδειακός σε 2 αγώνες  έχει 4 βαθμούς  Όλοι θα παλέψουμε και όσο πιο γρήγορα ξεφύγουμε κάποιοι θα είναι το ιδανικό. Για να σωθεί μια ομάδα  θα χρειαστεί πάνω  από 30 βαθμούς».

Για τον ΟΦΗ και την καλή συνεργασία που υπάρχει με το Νίκο Αναστόπουλο:

«Αγωνιστικά είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί. Oύτε ο πιο αισιόδοξος δεν περίμενε αυτήν την πορεία του ΟΦΗ. Έχει μια πολύ καλή ομάδα, με ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Έχει μεγάλη συμβολή ο προπονητής στο αγωνιστικό μέρος.  Πρέπει να πέσει το βάρος στα οικονομικά γιατί στο αγωνιστικό έχει λυθεί όπως φαίνεται, Είναι ένα προνόμιο για την πόλη να έχει δύο ομάδες στην Α΄ Εθνική. Υπάρχουν πόλεις που δεν έχουν ομάδες στην Α΄ Εθνική και το ζηλεύουν. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχουμε δυο ομάδες στην μεγάλη κατηγορία και πρέπει να το διαφυλάξουμε αυτό».



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved