Τσιώλης: «Για εμάς μετράνε μόνο οι βαθμοί»

Τσιώλης: «Για εμάς μετράνε μόνο οι βαθμοί»

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Σάκης Τσιώλης, υποστήριξε πως για την ομάδα του δεν έχει σημασία ότι νίκησε τον Ολυμπιακό αλλά το ότι νίκησε και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς.

{textlink02}

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra», ο Σάκης Τσιώλης υποστήριξε πως ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει την… πολυτέλεια να εξετάζει το όνομα και τη φανέλα του αντιπάλου είτε αυτός είναι ο Ολυμπιακός είτε ο οποιοσδήποτε άλλος, καθώς έχει τεράστια ανάγκη από βαθμούς. Όσο για την νίκη επί των Πειραιωτών, ανέλυσε τακτικά τις κινήσεις που τον οδήγησαν στο τρίποντο.

«Είναι πολύ καλύτερα απέναντι στις μεγάλες ομάδες να μην μένεις πίσω, γιατί αργά ή γρήγορα έρχεται το μοιραίο. Αν κάνεις πρώτος το γκολ μπορείς να το διαχειριστείς καλύτερα. Βέβαια πρέπει να έχεις και τους κατάλληλους παίκτες. Ο Ολυμπιακός και οι άλλες μεγάλες ομάδες, βγαίνουν ψηλά απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες και εμείς προσπαθήσαμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό», είπε αρχικά ο έμπειρος προπονητής.

Όσο για το αν είδε τον Ολυμπιακό να είναι… μπλαζέ ή αν είναι κουρασμένος, σχολίασε: «Υπήρχε σε μικρό βαθμό, το είδαμε σε κάποιες περιπτώσεις να είναι και μπλαζέ. Αυτό που είπα στους παίκτες μου είναι ότι δεν υπάρχει σωματική κούραση μετά από 48 ώρες με την αποκατάσταση που κάνουν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός. Υπάρχει πνευματική κούραση. Είπα στα παιδιά πως αν παίξουμε σωστά και πιέσουμε, θα τους βγει πιο γρήγορα αυτή η κούραση».

Για το αν περίμενε αλλαγές από τον Ολυμπιακό, τόνισε: «Εκτιμούσα πως θα ξεκινήσει ο Φετφατζίδης και ο Πάντελιτς για να ξεκουραστεί ο Τζεμπούρ ένα ημίχρονο τουλάχιστον. Ήταν ο περισσότερο πνευματικά κουρασμένος από όλους, φάνηκε αυτό, γιατί ήταν και ο πρωταγωνιστής σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού».

Για τις συνθήκες που βρήκε στον Αστέρα Τρίπολης, υπογράμμισε: «Αυτό που μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση, είναι ότι υπάρχει πειθαρχία στην ομάδα. Παρά τη χαμηλή θέση και το γεγονός ότι το ρόστερ είναι μεγάλο, όλα είναι τακτοποιημένα στην ομάδα και όλοι εφαρμόζουν τους κανόνες σαν επαγγελματίες που είναι. Αυτό βοήθησε πολύ στο να μπω κι εγώ στη διαδικασία και να αποκτήσουμε τη χημεία που θέλουμε σαν ομάδα».

Ενώ για τους παίκτες που γνώριζε σχολίασε: «Γνώριζα τους ποδοσφαιριστές και ξέρω πως είναι σε αυτές τις περιπτώσεις. Είχα στο μυαλό μου το πώς θα μπορεί να παίζει ο Αστέρας Τρίπολης. Υπάρχουν και τρία-τέσσερα παιδιά, όπως οι Περόνε, Μπρέσκα, Άλβαρεζ που έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν. Ήμουν αρκετά τυχερός γιατί η ομάδα ήταν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και εφαρμόσαμε γρήγορα αυτά που ήθελα».

Για τη σημασία της νίκης επί του Ολυμπιακού, επισήμανε: «Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό που πήραμε αυτή τη νίκη, και για την ψυχολογία μας, αλλά είπα στα παιδιά ότι δεν πρέπει να κοιτάνε όνομα και φανέλα του αντιπάλου, γιατί πρέπει να πάρουμε βαθμούς. Αυτό είναι το σημαντικό για εμάς, να παίρνουμε τους βαθμούς γιατί τους χρειαζόμαστε πάρα πολύ».

Όσο για την τακτική που ακολούθησε, σχολίασε: «Ήταν σημαντικό ότι βοήθησαν πολύ τα παιδιά μπροστά, οι Περόνε και Ροτζέριο, αλλά και ο Ράγιος που για μένα ήταν έκπληξη που δεν τον ήξερα καθόλου και φυσικά βοήθησε πολύ μπροστά από τα στόπερ ο Χουανίτο που έκλεισε καλά τον Φουστέρ που ήταν… εφιάλτης για μένα πέρσι. Στη συνέχεια μπήκε και ο Αλβάρεζ και «δέσαμε» την ομάδα καλύτερα για να διαχειριστούμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Για την επιλογή τριών υψηλόσωμων αμυντικών, πρόσθεσε: «Η επιλογή των παικτών αυτών, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κάνει 90% γκολ από στημένες φάσεις. Βάζοντας αυτούς τους παίκτες περίμενα ότι και με καλή απόδοση του τερματοφύλακα είχαμε πιθανότητες να πάρουμε το παιχνίδι».

Τέλος, για το αν ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει στο πρωτάθλημα ανέφερε: «Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός ακόμα είναι μέσα στο παιχνίδι και με καλή απόδοση θα μπορέσει να φτάσει εκεί που θέλει».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved