Πρόμπιερζ: «Να φέρω τίτλο στον Άρη»!

Πρόμπιερζ: «Να φέρω τίτλο στον Άρη»!

Πίστωση χρόνου από τους φίλους του Άρη ώστε δίνοντας τα πάντα για την ομάδα, να την οδηγήσει εκεί που της αξίζει, ζήτησε ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, τονίζοντας παράλληλα πως οι «κίτρινοι» πρέπει να γίνουν μια οικογένεια.

{textlink02}

«Ξέρω ότι ο τελευταίος τίτλος είναι το 1970 και ελπίζω να είμαι εγώ αυτός που θα φέρει τίτλο στην ομάδα», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Πολωνού τεχνικού στον αέρα του «ΑΡΗΣ FM», όπου έκανε λόγο για ρίσκο αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία των Θεσσαλονικιών, εκφράζοντας πίστη στην δουλειά του, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για όλους και για όλα («Πάντοτε θεωρώ ωραία στιγμή να μιλάς για το ποδόσφαιρο και γι' αυτό είμαι εδώ. Και είναι και μια ευκαιρία να με γνωρίσετε καλύτερα και την άποψή μου για το ποδόσφαιρο», υποστήριξε), κάνοντας αναφορές στον Μουρίνιο, αλλά και στον Αϊνστάιν!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίχαλ Πρόμπιερζ:

Για τον κόσμο της ομάδας, τι έχει μάθει και πως βιώνει ο ίδιος την παρουσία τους: «Αν ο σύλλογος δεν είχε πρόβλημα, δεν θα βρισκόμουν εδώ. Το διάστημα που είμαι εδώ και παρατήρησα κάποια πράγματα, ένα που μου έκανε εντύπωση είναι το μεγάλο ρόστερ, από 37 παίκτες. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε προπονήσεις με τόσους παίκτες και δεν μπορείς να φτιάξεις καλό κλίμα, αφού έχεις περισσότερους ανικανοποίητους παρά ικανοποιημένους. Πρέπει να παρθούν δύσκολες αποφάσεις κάποια στιγμή, γιατί αυτό αφορά και τους ανθρώπους του Άρη».

«Να γίνουμε οικογένεια»

«Θα πρέπει να γίνουμε όλοι μια οικογένεια, όπου ο καθένας θα μάχεται για τον άλλον και για τους φιλάθλους και όχι μόνο για τον εαυτό του. Έτσι όπως είναι η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, σου δίνει μια ώθηση παραπάνω, σε οδηγεί σε μεγαλύτερη προσπάθεια... Ελπίζω με τον Παναθηναϊκό να μην είναι άδειο το γήπεδο. Ξέρω ότι είμαστε χαμηλά, αλλά η ομάδα χρειάζεται την στήριξη. Βρέθηκα δύο φορές εδώ. Την πρώτη φορά ως αντίπαλος και τη δεύτερη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.
Δεν είχα κανέναν φόβο, γιατί γνώριζα ότι το κοινό εδώ είναι ενθουσιώδες και το είδα όταν ήμασταν πίσω με 0-2. Δεν ήταν αρκετό όμως γιατί δεν πετύχαμε τρίτο γκολ και δεν γυρίσαμε το παιχνίδι. Δεν είχαμε τους φιλάθλους στα δύο τελευταία παιχνίδια, αφού παίζαμε εκτός έδρας. Ελπίζω να σας ικανοποιήσουμε περισσότερο από εδώ και πέρα. Δεν νιώθω πίεση από τις φιλοδοξίες του κόσμου. Θα δώσω τα πάντα για τον Άρη και θα προσπαθήσω να φέρω τον Άρη εκεί που του αρμόζει κανονικά».

Ερωτηθείς για το αν έχει ενημερωθεί για το πως έχει φτάσει η ομάδα σε αυτό σημείο, πως… σώθηκε τα περασμένα χρόνια και επιβίωσε: «Συγκεκριμένα την Πέμπτη πήραμε όλοι κάποια βιβλία με την ιστορία του Άρη. Γνώριζα κάποια πράγματα όπως ότι ο Άρης διοικείται από τον λαό του. Επειδή υπάρχει αυτή η δεδομένη κατάσταση, θα πρέπει και η ομάδα να είναι μια οικογένεια.
Προς αυτή τη κατεύθυνση πρέπει να δουλέψουμε, γιατί μας λείπουν αρκετά πράγματα. Εγώ έχω έρθει εδώ σαν προπονητής και θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε μια ομάδα που θα αφήσει όλους ικανοποιημένους και ελπίζω να έχουμε και τα θετικά αποτελέσματα».


Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Το πρώτο που είδα ήταν το πρόγραμμα. Είχαμε Ολυμπιακό, δύο εκτός έδρας, και μετά τον Παναθηναϊκό. Ήταν το πιο εύκολο για μένα να περιμένω λίγο, αλλά πήρα το ρίσκο. Μετά από αυτά τα τέσσερα παιχνίδια θα έχω μια πιο εμπεριστατωμένη εικόνα της ομάδας. Στο ένα παιχνίδι ήμουν κατευθείαν από το αεροπλάνο. Για μένα, είναι σαν ήττα αυτό το παιχνίδι (με τον Ολυμπιακό), αλλά δεν είχαμε και πολλά χρονικά περιθώρια. Αν είχα μια μέρα παραπάνω ίσως θα μπορούσα να βοηθήσω ακόμα περισσότερο. Από τα τελευταία δύο παιχνίδια, το ένα το κερδίσαμε, το άλλο το χάσαμε.

Είμαι απογοητευμένος από αυτή τη κατάσταση, αλλά έχω καλύτερη εικόνα για την ομάδα, γνωρίζω τι συμβαίνει μέσα στην ομάδα καλύτερα. Γνωρίζω περισσότερα πράγματα για τον σχηματισμό της ομάδας, που θα αγωνίζεται από το πρώτο ως το 90ο λεπτό. Δεν γίνεται να αλλάξεις πολλά από τη μια μέρα στην άλλη. Ο Μουρίνιο πήγε στη Ρεάλ και έχασε σχεδόν όλους τους τίτλους παρότι πήρε πολλούς και ακριβούς και καλούς παίκτες».

«Τίτλο με την ομάδα»

«Έχω μια κατανόηση για τους φιλάθλους, που μπορεί να σκέφτονται ότι ήρθε ένας προπονητής, νέος από την Πολωνία και αυτό συνέβη και στην προηγούμενη ομάδα μου. Η Γιαγκελόνια για 90 χρόνια δεν είχε να επιδείξει τίποτα. Έπαιζαν πάντα για την παραμονή και μόλις πήγα εκεί τους είπα ότι εγώ θέλω να φύγω ως πρωταθλητής Πολωνίας. Όλοι πίστεψαν ότι είμαι τρελός! Μετά παίξαμε δύο φορές στην Ευρώπη και παρότι η ομάδα ήταν τιμωρημένη με -10 βαθμούς, κερδίσαμε το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ. Ελπίζω από την πλευρά των φιλάθλων να μου δώσουν χρόνο, όπως έγινε και εκεί... Ξέρω ότι ο τελευταίος τίτλος είναι το 1970 και ελπίζω να είμαι εγώ αυτός που θα φέρει τίτλο στην ομάδα. Είναι πολύ πιο δύσκολα για μένα τα πράγματα, θα έχουμε σκαμπανεβάσματα. Δεν είναι και του χαρακτήρα μου να μιλάω για τις προηγούμενες καταστάσεις. Με την ομάδα που έχω βρει εδώ, με αυτή θέλω να έχω επιτυχίες».

Για τα δύο γκρουπ προπονήσεων: «Από την αρχή προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την ψυχολογία της ομάδας. Γι' αυτόν τον λόγο σχηματίστηκαν τα δύο γκρουπ στην ομάδα. Δεν είμαστε ομάδα ράγκμπι να παίζουμε με δύο ομάδες των 15 παικτών. Οι κανονισμοί λέει ότι παίζουν 11 παίκτες, άρα οι 26 θα ήταν ανικανοποίητοι από το ρόστερ των 37 παικτών. Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές. Φυσιολογικό είναι κάποιοι να είχαν παράπονο, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά. Όσον αφορά τους παίκτες που επέστρεψαν στην Κ-20, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος, αλλά εγώ βλέπω τις προπονήσεις και η παραμικρή λεπτομέρεια μετράει για μένα, ακόμα και για το πως προετοιμάζεται για την προπόνηση ένας παίκτης. Θα πρέπει να το εξηγήσω αυτό. Το θέμα είναι ότι όταν κάνεις κάτι και γνωρίζεις γιατί το κάνεις, δεν έχω πρόβλημα να απαντήσω σε ερωτήσεις.
Είναι φυσιολογικό όταν 10 παίκτες να μην είναι στην ομάδα, να εκφέρει άποψη δεξιά και αριστερά... Παρακολούθησα τα προηγούμενα έξι παιχνίδια, δεν είδα νίκη της ομάδας και έπρεπε να πάρω δύσκολες αποφάσεις. Κάθε παίκτης που είναι στο δεύτερο γκρουπ ή στην Κ-20 πήγε για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Σαν προπονητές προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα, ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι, ώστε να είμαστε ένα όλοι μαζί. Όταν ένας παίκτης δίνει τα πάντα για την ομάδα, τότε είναι μαζί μου.
Όταν δεν δίνει τα πάντα τότε χωρίζουν οι δρόμοι μας. Θα κάνω ότι μπορώ για να επιστρέψει ο Άρης στις επιτυχίες. Όταν έφυγα από τη Γιαγκελόνια είχαμε 11 διεθνείς. Θέλω και εδώ να βελτιώνονται οι παίκτες κάθε βδομάδα».

«Δεν κλαίω μετά την ήττα»

«Είμαι ένας άνθρωπος που ακόμα και μετά την ήττα, δεν κλαίω. Δουλεύω. Και πιστέψτε με και μετά τη νίκη με τον ΟΦΗ δεν ήμουν ικανοποιημένος, γιατί κάναμε λάθη, δεν είχαμε το παιχνίδι υπό τον έλεγχο μας. Δεν έχω τρελαθεί μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ, γιατί κάναμε ένα βήμα πίσω χθες. Αυτό που μας βάζει ένα βήμα μπροστά είναι το ότι σκοράραμε και τις δύο φορές που ήμασταν πίσω στο σκορ, προσπαθήσαμε να το γυρίσουμε».

Για τους νέους: «Άλλο ένα θετικό στοιχείο είναι ότι πολλοί νεαροί παίκτες θα ενσωματωθούν, όπως ο Γιαννιώτας ή ο Κατίδης, που τα πήγε πολύ καλά μέχρι που τραυματίστηκε και είναι κρίμα γιατί παίζαμε με 10 παίκτες. Αυτό που μου άρεσε πολύ στον Κατίδη και το βλέπουν και οι φίλαθλοι, πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια θα είναι μεγάλο όνομα, παρότι τραυματίστηκε, πάλεψε και δεν ήθελε να βγει. Ξαναμπήκε και πάλεψε και κέρδισε πολλούς πόντους σε μένα! Το θέμα δεν είναι αν θα πέσεις κάτω, αλλά πόσο γρήγορα θα σηκωθείς!».

Για την έλλειψη πάθους που είχαν οι παίκτες στο ξεκίνημα με τον Πανιώνιο: «Έχετε δίκιο, γιατί και εγώ στο πρώτο μέρος δεν ήμουν ικανοποιημένος. Αν μπαίναμε στο παιχνίδι όπως στο δεύτερο μέρος, δεν θα το χάναμε. Είναι ένα κομμάτι που είναι το επόμενο βήμα για τη δουλειά μας. Ξέρω που πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας. Όσον αφορά τους παίκτες που αγωνίστηκαν, είδα κάποιους που αγωνίστηκαν πολύ καλύτερα σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Πρέπει να κάνουμε βήμα προς βήμα πρόοδο και να βελτιωνόμαστε από βδομάδα σε βδομάδα. Οτιδήποτε πρόβλημα υπήρχε στο παρελθόν, προηγήθηκε και το αντιμετωπίζω και εγώ, αλλά πρέπει να είσαι σκληρός για να αντεπεξέρχεσαι των δυσκολιών. Αυτό που είναι το βασικό για μένα είναι να χτίσω σωστά την ομάδα. Είμαι σε μια φάση μάθησης της ομάδας. Θα πρέπει να γνωρίσω καλύτερα τους παίκτες και το ξαναπώ. Αν παρουσιαζόμασταν όπως στο δεύτερο ημίχρονο, δεν θα χάναμε».

Για τη δήλωσή του μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ότι οι ερυθρόλευκοι θα βρουν άλλον Άρη στον δεύτερο γύρο τόνισε πως: «Απλά είπα ότι στο άλλο παιχνίδι, η ομάδα θα έχει ένα άλλο πρόσωπο. Το επεσήμανα και χθες. Μετά τις ήττες πρέπει να παρουσιαζόμαστε πιο ομάδα και να μην έχουμε σκυμμένο κεφάλι. Θα πρέπει να μαθαίνουμε από αυτές τις ήττες και να βελτιωνόμαστε από μέρα σε μέρα».

Για το πρόβλημα που παρατηρείται σε συνάρτηση ψυχολογίας και αγωνιστικής συμπεριφοράς: «Για μένα είναι πολύ απλά τα πράγματα. Αφού έχω την εμπιστοσύνη της διοίκησης και οι φίλαθλοι δεχτούν κάποια πράγματα, θα χτίσουμε μια ομάδα που θα αφήσει όλους ικανοποιημένους. Μετά από μια ήττα πάντα θα φταίει ο προπονητής, αλλά εγώ έχω μια γραμμή και δεν υπάρχουν παραστρατήματα. Έχω μια κατεύθυνση: Επιτυχία με τον Άρη. Θέλω να βρω τους κατάλληλους ανθρώπους για να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. Μπορεί να μην παίζουμε καλά σε κάποια παιχνίδια, αλλά θα πρέπει να τα δίνεις όλα για την ομάδα. Γι' αυτό και από την ομάδα Κ-20 θα έρθουν παίκτες, θα πάρουν ευκαιρίες και αν δουλέψουν σωστά θα είναι στην πρώτη ομάδα. Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος, ότι τέτοιου είδους παίκτες θα δίνουν τα πάντα για τον Άρη. Γνωρίζετε ένα ρητό του Αϊνστάιν, που είχε πως “όλοι πίστευαν ότι δεν γίνεται κάτι, βρέθηκε ένας και το έκανε και μετά όλοι έλεγαν πόσο εύκολο είναι”. Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία και ελληνική φιλοσοφία, αρκετά ελληνικά ρητά τα μελετάω. Έχω διαβάσει πάρα πολύ ωραία πράγματα».

Για το πως θα πείσει έναν... φτασμένο παίκτη να παίζει δυναμικά και να τα δίνει όλα: «Όταν θα έρθει η στιγμή θα το δείτε μέσα στο γήπεδο. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά. Θα το περάσουμε στην ομάδα. Δεν χρειάζεται να πω το πως και το γιατί... Το βασικότερο για μένα είναι ο χρόνος. Πρέπει να έχω λίγο χρόνο».

Για τη συνεργασία του με τη διοίκηση της ΠΑΕ: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα, είμαστε όλοι μια ομάδα, επιζητούμε όλοι την επιτυχία. Θέλουμε να χτίσουμε μια καλή ομάδα. Είναι φυσιολογικό ακόμα και τον Μπενίτεθ να φέρεις, να χρειαστεί χρόνο για να δείξει κάποια πράγματα. Πρώτο μου μέλημα είναι να ανασυγκροτήσω την ομάδα, να χτίσω μια νέα ομάδα, να μάχεται ο ένας για τον άλλον και μετά να παίρνει αποτελέσματα. Έχω κατανόηση για τα λάθη που κάνει ένας παίκτης μέσα στο γήπεδο, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει", ενώ για την επαφή που έχει με τους διοικούντες τόνισε πως "είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα. Έχω δει ότι είναι άτομα που έχουν όλοι την καλή πρόθεση να πάνε την ομάδα μπροστά. Είναι σημαντικό να νιώθω ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Βήμα – βήμα θα έχουμε ακόμα καλύτερη συνεργασία».

Φίλος η... ήττα

«Ο ρόλος του προπονητή είναι να έχει καθαρό μυαλό. Ο καλύτερος... φίλος του προπονητή είναι η ήττα, γιατί πάντα τον συνοδεύει. Είναι δεδομένο είναι ότι μας περιμένει πολύ δουλειά. Είμαι άνθρωπος που είμαι των πράξεων και όχι των λόγων. Τώρα κάθομαι και μιλάω επειδή δεν με γνωρίζει ο κόσμος. Όταν θα φτάσουν να κατανοήσουν την φιλοσοφία μου, θα κατανοήσουν και τις δύσκολες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρω».

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο το έμβλημα του Άρη, του θεού του πολέμου: «Είναι αυτό που προανέφερα. Αυτό πρέπει να το περάσουμε μέσα στο γήπεδο. Κάναμε την έρευνα για να δούμε τι φταίει. Τώρα θα πρέπει να το εφαρμόσουμε στην ομάδα. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά δεξιά και αριστερά, να το δείξουμε στο γήπεδο. Μπορώ να σας κατανοήσω και γι' αυτό είμαι απογοητευμένος και εγώ (για την εικόνα της ομάδας μέσα στο γήπεδο). Μέσα σε 21 μέρες δεν χτίστηκε ένας κόσμος, χρειάζεται χρόνος».

Καλούμενος να προβλέψει τη θέση του Άρη βάσει της εικόνας που έχει μέχρι τώρα: «Αυτό που προέχει είναι να χτίσουμε μια καλή ομάδα πρώτα. Όταν θα βελτιωθούμε σε κάθε τομέα, τακτική και φυσική κατάσταση, τότε θα φτάσουμε εκεί που πρέπει. Στον Άρη αρμόζει να είναι πάντα ψηλά. Μέχρι τέλη Δεκεμβρίου έχουμε πολλά παιχνίδια, μέσα στον Ιανουάριο θα ξέρουμε που βαδίζουμε. Θα έχουμε δουλέψει δύο μήνες με την ομάδα. Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω να παίζουμε με 12 παίκτες, αυτόν χρειαζόμαστε και αυτό που έχω να προτείνω είναι να πάρει ο καθένας τον φίλο του και να έρθει στο γήπεδο. Πρέπει να ανατρέψουμε την κατάσταση και το πρώτο βήμα είναι να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό, παλεύοντας μέχρι τελικής πτώσης. Την Κυριακή πρέπει να είμαστε όλοι ένα. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι η δουλειά. Επιδίωξή μου είναι να μη μιλάω πολύ. Πρέπει να μιλάμε μέσα στο γήπεδο».



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα Μεντιλίμπαρ - Δύο αλλαγές στη ρεβάνς
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα Μεντιλίμπαρ - Δύο αλλαγές στη ρεβάνς
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Πήγε Κωνσταντινούπολη ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Πήγε Κωνσταντινούπολη ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Συλλυπητήρια από Ολυμπιακό και Εφές για τον θάνατο του πατέρα του Εργκίν Αταμάν
Συλλυπητήρια από Ολυμπιακό και Εφές για τον θάνατο του πατέρα του Εργκίν Αταμάν
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved