«Φουρνιά» Φουρλάνου… από την Παιανία

«Φουρνιά» Φουρλάνου… από την Παιανία

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ έχοντας στο γήπεδο δύο 17χρονους και έναν 18χρονο ποδοσφαιριστή, προϊόντα των ακαδημιών της Παιανίας, και το Onsports παρουσιάζει την επόμενη «φουρνιά» που έρχεται από τα «πράσινα» φυτώρια.

{textlink02}

Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ πέρα από την παραμονή του Παναθηναϊκού στην κορυφή, με διαφορά πέντε βαθμών από τον Ολυμπιακό μάλιστα, ήταν αρκετά σημαντικό και για το μέλλον του «τριφυλλιού». Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ολοκλήρωσε το ματς έχοντας στον αγωνιστικό χώρο τους γεννημένους το 1994, Στέφανο Καπίνο και Χάρη Μαυρία και τον γεννημένο το 1993 Σπύρο Φουρλάνο, που μάλιστα έκανε το ντεμπούτο του σε επίσημο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ο ρόλος του Ζεσουάλδο Φερέιρα

Είναι ξεκάθαρο ότι σημαντικό ρόλο στην παρουσία των νεαρών παιδιών στο ρόστερ της πρώτης ομάδας του Παναθηναϊκού, έχει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός εμπιστεύεται νέους παίκτες, έχει μιλήσει πολλές φορές για την ανάγκη αξιοποίησης των ταλέντων που υπάρχουν στο «τριφύλλι» και φαίνεται πως έχει καταρτίσει πλάνο για να βγουν και νέα «φυντάνια» από την Παιανία που θα μπορούν στο μέλλον να γίνουν βασικά στελέχη της πρώτης ομάδας.

Ο Φερέιρα από πέρσι παρακολουθεί συχνά προπονήσεις και αγώνες των Νέων ενώ πολλές φορές συνεργάζεται και ζητά από τους προπονητές των ακαδημιών να δίνουν το «παρών» στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας έτσι ώστε να υπάρχει αλληλουχία στον τρόπο δουλειάς – κυρίως στην τακτική – σε όλες τις ομάδες των «πράσινων» και να μπορούν τα παιδιά που έρχονται από τις Κ17 και Κ20 να προσαρμόζονται πιο εύκολα στις ανάγκες της πρώτης ομάδας.

Η γενιά του τίτλου στο «Καραϊσκάκης»

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σπύρος Φουρλάνος, που χθες έκανε ντεμπούτο σε επίσημα παιχνίδια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ήταν ο αρχηγός της ομάδας Κ17 που κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2009 μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», έχοντας συμπαίκτες τους Στέφανο Καπίνο και Χάρη Μαυρία που ήταν βασικά στελέχη της τότε ομάδας Εφήβων του Παναθηναϊκού.

Οι τρεις τους ξεχώρισαν και στην Κ20 τα επόμενα χρόνια, με τον Μαυρία να παίρνει πρώτος την ευκαιρία και τους Καπίνο και Φουρλάνο να ακολουθούν. Από εκείνη την ομάδα των «πρασίνων» έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω εμφανίζεται και ο φετινός αρχηγός της «Golden Team», Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, που το καλοκαίρι είχε ακολουθήσει την προετοιμασία της πρώτης ομάδας.

Εξυπακούεται βέβαια ότι τα περισσότερα από τα παιδιά των τμημάτων υποδομής του Παναθηναϊκού, είναι διεθνείς με τα μικρότερα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας όπως το βασικό στέλεχος της Ελπίδων, Τάσος Λαγός, που έχει ήδη πάρει κάποιες ευκαιρίες σε φιλικά και προετοιμασίες του Παναθηναϊκού κι ετοιμάζεται κι αυτός σταδιακά να κάνει το βήμα για την πρώτη ομάδα.

Συνεχίζεται η δουλειά για νεανικό Παναθηναϊκό…

Αυτό που θέλει ο Φερέιρα, αλλά και οι Γιάννης Σαμαράς και Χουάν Ραμόν Ρότσα, είναι να συνεχιστεί η δουλειά στην Παιανία από τα παιδιά που αγωνίζονται στις ομάδες Νέων και Εφήβων του Παναθηναϊκού, καθώς έχουν δείξει ότι έχουν τις δυνατότητες να κάνουν το βήμα παραπάνω και να βοηθήσουν και την πρώτη ομάδα. Οι Τάσος και Χρήστος Δώνης, ο Νίκος Γιαννιτσάνης και αρκετά ακόμα παιδιά που τώρα στελεχώνουν τα τμήματα υποδομής των «πρασίνων» δείχνουν δυνατότητες.

Η… ευλογία για τη συγκεκριμένη «φουρνιά», είναι πως υπάρχει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που δε διστάζει να δίνει ευκαιρίες στους νέους. Αποδεικνύεται αυτό και από το γεγονός ότι ο Μ.Ο. του ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι στα 26,2 έτη, ενώ ο Μ.Ο. των παικτών που αγωνίζονται στην ενδεκάδα σταθερά το τελευταίο διάστημα δεν ξεπερνάει τα 25 έτη, δείγμα ότι ο Πορτογάλος επιζητά νεανικό σύνολο που μπορεί να έχει «φρεσκάδα» και δυνάμεις για να παίξει γρήγορο, σύγχρονο και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Χάρη Μαυρία μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ

Διαβάστε τι είπε ο Σπύρος Φουρλάνος για τις πιθανότητες του Παναθηναϊκού να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα



Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved