Η πιο παραγωγική Ξάνθη της δεκαετίας!

Η πιο παραγωγική Ξάνθη της δεκαετίας!

Υπήρξαν σεζόν την τελευταία δεκαετία κατά τις οποίες η Ξάνθη είχε υψηλότερη συγκομιδή από την τωρινή στις έντεκα πρώτες αγωνιστικές. Ποτέ, όμως, δεν ήταν τόσο παραγωγική όσο την βλέπουν φέτος οι φίλοι της και ο Χρήστος Πανόπουλος που τρίβει τα χέρια του...

Αν κάτι ενοχλούσε πολύ τους φίλους της ακριτικής ομάδας τα τελευταία χρόνια, δεν ήταν τόσο οι αγωνιστικές περιπέτειες και το άγχος της… επιβίωσης που ζούσαν από την 20ή αγωνιστική και έπειτα. Πιο πολύ τους στενοχωρούσε το γεγονός ότι η Ξάνθη είχε αλλάξει το DNA της και από φύσει επιθετική ομάδα, στηριζόταν πλέον σε μεγάλο βαθμό στην άμυνά της. Η διαπίστωση αυτή δεν ήταν καθόλου… ευκολοχώνευτη και για τον Πανόπουλο που πριν το ξεκίνημα της φετινής περιόδου έστειλε μήνυμα αλλαγής στο τεχνικό τιμ. Ο μεγαλομέτοχος ζήτησε από τον Μαρίνο Ουζουνίδη να διαφοροποιήσει στο μέτρο του δυνατού τη φιλοσοφία της Ξάνθης, πιστεύοντας ότι όταν κυνηγάς τη νίκη και δεν προσπαθείς να αποτρέψεις την ήττα, τα αποτελέσματα σταδιακά θα σε δικαιώσουν. Αλλωστε, ο μόνος τρόπος να κερδίσεις ξανά τον κόσμο είναι να προσφέρεις καλό θέαμα και όχι να τερματίσεις δυο θέσεις ψηλότερα.

Το έργο του Ουζουνίδη, βέβαια, δεν ήταν καθόλου εύκολο. Γιατί έπρεπε να εμφυσήσει την καινούρια νοοτροπία σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η Ξάνθη είχε αποφασίσει να ρίξει στη μάχη πολλά Ελληνόπουλα και δη πιτσιρίκια. Τόσο λόγω της οικονομικής στενότητας, όσο και λόγω της δεύτερης επιθυμίας του Πανόπουλου, που αφορούσε στην αξιοποίηση της δουλειάς στις Ακαδημίες και στη μείωση του μέσου όρου ηλικίας.

Το δύσκολο πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών δημιούργησε ένα μικρό πρόβλημα. Η Ξάνθη μπορεί να ήταν αρκετά ελκυστική, ωστόσο δεν έβαζε πόντους στο σακούλι. Για πρώτη φορά, ωστόσο, μετά από αρκετά χρόνια, στην πόλη επικρατούσε θετική αύρα. Ο κόσμος αναγνώριζε την προσπάθεια για δημιουργία και έβαζε σε δεύτερη μοίρα τα αποτελέσματα. Πιθανόν, συμμεριζόμενος την άποψη του Πανόπουλου. Ότι σταδιακά θα δικαιωθείς.

Προς τιμήν του, ο Ουζουνίδης δεν διαφοροποίησε τα πλάνα του. Και μετά το πέρας και της 11ης αγωνιστικής που συνοδεύτηκε από το εμφατικό 3-0 κόντρα στον αήττητο Ατρόμητο που μέχρι χθες είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, οι Ακρίτες φιγουράρουν στην 6η θέση της βαθμολογίας. Όχι, οι 14 βαθμοί που έχουν μαζέψει δεν συνιστούν την καλύτερη συγκομιδή της τελευταίας δεκαετίας. Τα 16 γκολ που έχουν πετύχει σε 11 ματς, όμως, είναι νούμερο που έχουν να το πιάσουν από το μακρινό 2001-02 (17 τότε)! Για να καταλάβει κανείς τη σημασία της επίδοσης αυτής, αξίζει να ρίξει μια ματιά στα νούμερα των τελευταίων πέντε ετών, διάστημα κατά το οποίο η Ξάνθη ουδέποτε είχε διψήφιο αριθμό τερμάτων μετά το πέρας της 11ης αγωνιστικής!

Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον, από το ποια θέση θα καταλάβει τελικά η Ξάνθη και από το αν θα υλοποιηθούν τα όνειρα του ιδιοκτήτη, του προπονητή, των συνεργατών του και όλων όσοι δουλεύουν καθημερινά με στόχο την πρόοδο της ομάδας, ένα είναι σίγουρο. Ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να διασκεδάζει με τη μπάλα που βλέπει στο γήπεδο. Τα επιφωνήματα θαυμασμού που ακούστηκαν πολλάκις κατά τη διάρκεια του ματς με τον Ατρόμητο με αφορμή την επιθετική διάθεση των Ακριτών, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Και στο φινάλε, φέτος μπορεί κάποιος να «απαιτήσει» από τους οπαδούς να στηρίξουν την προσπάθεια, όπως έκανε χθες ο Μαρκόφσκι…

Η ΞΑΝΘΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΣΕΖΟΝ                  ΓΥ-ΓΚ     ΒΑΘΜΟΙ

2011-12                16-14     14
2010-11                9-14       11

2009-10                7-10       13
2008-09                9-4          20
2007-08                8-11       12
2006-07                8-9          12
2005-06                15-10     20
2004-05                14-13     16
2003-04                12-15     12
2002-03                14-6       16
2001-02                17-11     19



Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved