Ξαναβρίσκει τη λάμψη της πρώτης χρονιάς ο Αστέρας

Ξαναβρίσκει τη λάμψη της πρώτης χρονιάς ο Αστέρας

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε πολύ περίεργα στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά τις τελευταίες αγωνιστικές έχει ανέβει αγωνιστικά και θυμίζει κάτι από τη λάμψη της πρώτης χρονιάς στη Super League.

Από την αβεβαιότητα, στη νίκη επί του Ολυμπιακού

Οι Αρκάδες ξεκίνησαν φέτος τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα ζώντας μέσα στον Σεπτέμβριο το άγχος της παραμονής ή όχι στη Super League. Στις πρώτες τρεις αγωνιστικές ο Αστέρας συγκέντρωσε μόλις έναν βαθμό, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή. Ο Οσκαρ Φερνάντεθ απομακρύνθηκε και επιλέχθηκε η λύση του Οράσιο Γκονσάλβες, που εργαζόταν στις ακαδημίες του συλλόγου. Στα τρία παιχνίδια που έμεινε στον πάγκο δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα σε νίκη και με τη σειρά του αποχώρησε. Ο Στάικος Βεργέτης έγινε ο -υπηρεσιακός- τεχνικός που οδήγησε τους «κυανοκίτρινους» στην πρώτη τους νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, ενώ ο Σάκης Τσιώλης ανέλαβε τα ηνία στη συνέχεια. Αν και ο Αστέρας έπαιξε καλά στο ΟΑΚΑ, ηττήθηκε 2-0 από την ΑΕΚ, ενώ την Κυριακή (27/11) νίκησε τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη με σκορ 2-0, ύστερα από τέσσερα χρόνια.

Μνήμες 2007-08

Αν και το ξεκίνημα φέτος δεν ήταν ιδανικό για την ομάδα της Αρκαδίας, κατάφερε στο δύσκολο κομμάτι του προγράμματος να πάρει δύο εντός έδρας νίκες με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, μια επίδοση που θυμίζει έντονα την πρώτη χρονιά της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια. Τότε ο Αστέρας είχε μόλις δύο ήττες στην έδρα του, μια στην πρεμιέρα και μια την προτελευταία αγωνιστική, ενώ είχαν… υποχρεωθεί σε ήττα και οι τέσσερις μεγάλοι. Μάλιστα, τότε όλοι είχαν αγωνιστεί στην Τρίπολη στον πρώτο γύρο.

Αναλυτικά:

07/10/07

Αστέρας Τρίπολης

Παναθηναϊκός

1-0

10/11/07

Αστέρας Τρίπολης

Ολυμπιακός

1-0

02/12/07

Αστέρας Τρίπολης

ΠΑΟΚ

2-0

06/01/08

Αστέρας Τρίπολης

ΑΕΚ

2-1


Το… απωθημένο του Τσιώλη

Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως τέτοιες νίκες φτιάχνουν την ψυχολογία της ομάδας και γράφουν ιστορία, όπως τόνισε και ο Σάκης Τσιώλης στη συνέντευξη Τύπου. Εξάλλου, αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Καρδιτσιώτη τεχνικού επί του Ολυμπιακού στην προπονητική του καριέρα. Και ελπίζει να ζήσει ανάλογες στιγμές στον πάγκο του Αστέρα, καθώς φαίνεται πως ήδη έχει κερδίσει τους παίκτες και πλέον υπάρχει αισιοδοξία για καλύτερη συνέχεια.

Νέο ρεκόρ προσέλευσης

Τέλος, αυτό το παιχνίδι έχει δώσει άλλο ένα ρεκόρ στον Αστέρα Τρίπολης. Νέο ρεκόρ εισιτηρίων στη Super League. Μέχρι τώρα, ο μεγαλύτερος αριθμός προσέλευσης θεατών είχε σημειωθεί στο παιχνίδι με την ΑΕΚ την πρώτη χρονιά της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια, όταν είχαν κοπεί 4.167 εισιτήρια. Αυτό καταρρίφθηκε την Κυριακή (27/11), οπότε διατέθηκαν 6.150 εισιτήρια. Βέβαια, αυτό έχει να κάνει και με την αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου, καθώς με τα έργα που έχουν γίνει στην κερκίδα των φιλοξενούμενων, τα άτομα που μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα αυξήθηκαν στα 7.800, οπότε υπάρχει ακόμη περιθώριο για νέο ρεκόρ. Και αν συνεχίσει ο Αστέρας τις καλές εμφανίσεις και τα «τρίποντα» δεν αποκλείεται να «σπάσει»…



Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved