Νίκας: «Ο Σισέ θα μείνει αν το θέλει»

Νίκας: «Ο Σισέ θα μείνει αν το θέλει»

«Πρόθεση της διοίκησης, είναι να κρατήσει τον Σισέ», ξεκαθάρισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Sentra FM», ο Β' Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιώργος Νίκας.

Εκ των ουκ άνευ χαρακτήρισε τη συζήτηση που γίνεται γύρω από τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο εκ των μετόχων του Παναθηναϊκού και β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Νίκας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο Σισέ έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο και μπορεί να παραχωρηθεί μόνο αν βρεθεί ομάδα να καλύψει την ρήτρα για τον Γάλλο επιθετικό και παράλληλα να θέλει κι ο ίδιος ο παίκτης να μετακινηθεί στο συγκεκριμένο σύλλογο.

«Να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Η συνάντηση με τους εκπροσώπους του Ενιαίου Φορέα φιλάθλων του Παναθηναϊκού, έγινε αναφορικά με τις εκδρομές και την παρουσία των οπαδών στα εκτός έδρας ματς. Έχουν κάνει την αυτοκριτική τους και είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο», είπε αρχικά ο κ. Νίκας για την συνάντηση που είχε την Τετάρτη με εκπροσώπους των οργανωμένων φιλάθλων, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοικούσας επιτροπής.

Ο Β’ αντιπρόεδρος των «πρασίνων», αναφέρθηκε στη συνέχεια στο θέμα του Τζιμπρίλ Σισέ και στο κατά πόσο ισχύει η είδηση που θέλει τα μέλη της διοικούσας επιτροπής να έχουν δεσμευτεί για την παραμονή του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος στον Παναθηναϊκό.

«Στα πλαίσια της κουβέντας, τέθηκε και το θέμα του Σισέ. Βεβαίως και κάναμε σαφές ότι η πρόθεση της διοίκησης είναι να μείνει ο παίκτης. Από τη στιγμή που θέλει να μείνει, θα μείνει. Θεωρώ ότι είναι εκ των ουκ άνευ το ζήτημα, ο ποδοσφαιριστής έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο, δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν να το συζητάμε», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Νίκας ενώ σε ερώτηση για το αν είναι σαφές ότι δεσμεύτηκαν για την παραμονή του Γάλλου, είπε: «Αυτό είναι ξεκάθαρο. Για να φύγει, πρέπει να έρθει ομάδα που να καλύψει τη ρήτρα και να θέλει κι ο ίδιος να φύγει. Τότε μόνο δεν μπορεί να τον κρατήσει ο Παναθηναϊκός».

Από εκεί και πέρα, ο κ. Νίκας ρωτήθηκε για το κατά πόσο θα μπορεί ο Παναθηναϊκός να κρατήσει τον Τζιμπρίλ Σισέ ακόμα κι αν δεν υπάρχουν χρήματα από πιθανή συμμετοχή στο Champions League της επόμενης περιόδου, αλλά και το πώς θα πορευτεί οικονομικά η «πράσινη» ΠΑΕ από τη νέα σεζόν.

«Η διοικούσα επιτροπή του Παναθηναϊκού δουλεύει αυτό τον καιρό στο να κάνει προγραμματισμό για τα επόμενα χρόνια. Όπως καταλαβαίνετε, το να βασιστούμε σε έσοδα που δεν είναι δεδομένα δεν είναι σωστό και δεν το κάνουμε. Από τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο κ. Γόντικα, και ως όλα τα μέλη της επιτροπής, όλοι πάμε καλά με τα νούμερα, οπότε αφήστε να λύσουμε εμείς αυτά τα προβλήματα αν υπάρχουν», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του μετόχου των «πρασίνων».

Όσο για το αν ο Παναθηναϊκός αποδυναμωθεί και σε μια τέτοια περίπτωση θελήσει να φύγει ο Σισέ, ο κ. Νίκας απάντησε: «Ο Σισέ αποτελεί, ίσως, τον ακρογωνιαίο λίθο της ομάδας. Λέω ίσως γιατί σέβομαι όλους τους αθλητές που φορούν τη φανέλα του συλλόγου του Παναθηναϊκού. Κακώς εστιάζουμε σε ένα σούπερ σταρ. Ο Σισέ είναι και σούπερ σταρ και ηγέτης, δεν έχω μιλήσει μαζί του για να ξέρω πως σκέφτεται σε μια τέτοια περίπτωση. Το ότι τον έχουμε χρίσει όλοι ως μια ηγετική φυσιογνωμία για συμπαίκτες και κόσμο, δε νομίζω ότι θα τον φέρει και σε θέση να απαιτήσει κάτι τέτοιο».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Νίκας ρωτήθηκε για το αν υπάρχει πλάνο πώλησης άλλων ποδοσφαιριστών ή μη απόκτησης παικτών με μεγάλο κόστος για να απαντήσει: «Ο Παναθηναϊκός δε σχεδιάζεται αυτή τη στιγμή για να μικρύνει. Σχεδιάζεται πάντα για να μεγαλώνει. Θα κάνει πάντα πρωταθλητισμό, και θα ζητά πάντα κάτι καλύτερο στην Ευρώπη. Το ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δε θα παραχωρηθούν, το καλύψαμε νομίζω. Το αν πει ο προπονητής ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές μπορεί να αποχωρήσουν τότε ναι θα γίνει».

Ενώ συμπλήρωσε πως: «Η αποδυνάμωση όπως το εννοείτε εσείς, σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα κυνηγά στόχους. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί, η ομάδα είναι «καταδικασμένη» για να το κάνει αυτό».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξουν προτάσεις για παίκτες, τόνισε: «Αυτά θα εξεταστούν κατά περίπτωση και δεν έχουμε βάλει πωλητήριο σε κανένα ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Θεωρούμε ότι υπάρχουν παίκτες που είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους της ομάδας και δεν μπορούν να παραχωρηθούν».

Παράλληλα, ο κ. Νίκας μίλησε και για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και για το κατά πόσο μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Πορτογάλο τεχνικό και τη νέα περίοδο.

«Δεν είναι κάτι που έχει τεθεί ως θέμα αυτή τη στιγμή. Θα εξεταστεί εν ευθέτω χρόνο. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα, έχουμε πολύ καλές παραστάσεις από τον προπονητή, ωστόσο δεν μπορώ να το συζητήσω αυτό το θέμα. Δουλεύουμε προς την κατεύθυνση των ευρωπαϊκών συλλόγων, να αφήνουμε τον προπονητή να δουλέψει για αρκετό καιρό με την ομάδα και να φανούν τα αποτελέσματα», είπε σχετικά με τον Φερέιρα.

Τέλος, ο Β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δήλωσε για το έργο της διοικούσας επιτροπής: «Είμαστε σε μια διαδικασία δημιουργίας κάποιων πραγμάτων κι όταν θα μπορούμε να τα ανακοινώσουμε στον κόσμο θα το κάνουμε. Θέλουμε να υπάρχει εξωστρέφεια, να μαθαίνονται όλα στον κόσμο και θα γίνει όταν είναι εφικτό».



Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved