Ξάνθη για play-off, Ατρόμητος για πονοκέφαλο! (photos)

Ξάνθη για play-off, Ατρόμητος για πονοκέφαλο! (photos)

Την τρίτη διαδοχική νίκη της κατέκτησε η Ξάνθη, η οποία επικράτησε διά περιπάτου του Ατρομήτου στα Πηγάδια (3-0) και δικαιωματικά πλέον ονειρεύεται είσοδο στην πεντάδα και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πρώτη φετινή ήττα για τους απογοητευτικούς Περιστεριώτες.

{textlink02}

Στον αγωνιστικό χώρο παρατάχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής μια ομάδα που προερχόταν από δύο διαδοχικές νίκες και που έπαιζε… σκυλιασμένα και μια άλλη η οποία εκτός του ότι ήταν πολύ… soft (θυμίζοντας παλιές κακές συνήθειες) φάνηκε από την προηγούμενη εβδομάδα και το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, ότι είχε επηρεαστεί πολύ από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Δεν συμβαίνει πάντα στο ποδόσφαιρο, αλλά συνήθως αυτός που διεκδικεί με περισσότερο ζήλο τους βαθμούς, τους παίρνει. Κι αυτό έγινε στην ακριτική πόλη, με την Ξάνθη να κάνει πιο εύκολα από ότι θα περίμενε και ο Ουζουνίδης το «3 στα 3» χάρη στα γκολ των Μαρκόφσκι, Βασιλακάκη και το αυτογκόλ του Τόμας και τον Ατρόμητο να ξαναζεί τον περσινό εφιάλτη των Πηγαδίων (πάλι 3-0).

Η Ξάνθη βρέθηκε να έχει προβάδισμα δύο τερμάτων χωρίς καλά-καλά να το καταλάβει και η ίδια. Παίζοντας πολύ από τις πτέρυγες και κυρίως από δεξιά, όπου ο Βλαχοδήμος ταλαιπώρησε πολύ τον Γιαννούλη και εκμεταλλευόμενη τα τεράστια κενά στο κέντρο της άμυνας του Ατρομήτου που μέχρι και πριν το ματς, ήταν η κορυφαία του πρωταθλήματος, σκόραρε μόλις στο 4’. Ο Βλαχοδήμος με τον Μάνταλο έκαναν το «ένα-δύο» σαν σε προπόνηση, ο πρώτος έβγαλε συρτή παράλληλη σέντρα και ο Μαρκόφσκι με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, άνοιξε το σκορ.

Με τη συμπλήρωση του εικοσαλέπτου, η Ξάνθη έκανε το 2-0, επίσης με χαρακτηριστική ευκολία. Αυτή τη φορά η μπάλα βρέθηκε στην αριστερή πλευρά, όπου ο Πόι κατάφερε να βγάλει τη σέντρα αν και τον επιτηρούσαν δύο αντίπαλοι. Στην καρδιά της άμυνας των Περιστεριωτών πήδηξε μόνο ο Βασιλακάκης (η φάση έγινε σε μια στιγμή που ο Φυτανίδης ήταν εκτός αγώνα λόγω τραυματισμού), ο Ιτάνζ δεν κατάφερε να αντιδράσει και ο Ατρόμητος βρέθηκε από πολύ νωρίς στο καναβάτσο.

Το λογικό θα ήταν η ομάδα των Δυτικών Προαστίων να προσπαθήσει να ανασυνταχθεί μήπως και ξαναμπεί στο ματς. Φευ… Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη (που αναγκάστηκε να περάσει στο ματς τον Σφακιανάκη στη θέση του τραυματία Φυτανίδη) βρίσκονταν σε άλλο γήπεδο και με εξαίρεση μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία που απέκρουσε ο Βιβιανί και μια κεφαλιά του Ζουέλα από καλή θέση μεν, που παραλίγο να καταλήξει πλάγιο άουτ δε, δεν ανησύχησαν καθόλου τους Ακρίτες. Αντιθέτως, μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να καθαρίσουν το ματς αν στο 39’ ο Τόμας δεν έβαζε σωτήρια προβολή στο σουτ του Μαρκόφσκι και αν τέσσερα λεπτά αργότερα, ο – εκ νέου – ανενόχλητος Μάνταλος έπιανε καλύτερα την κεφαλιά.

Αυτογκόλ και… λήξις

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (47’), οι γηπεδούχοι έκαναν το 3-0 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Αφού ανέβηκε με άνεση όλη την πλευρά, ο Εντιμάρ έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Τόμας και αλλάζοντας πορεία κατέληξε στα δίχτυα του Ιτάνζ (ως αυτογκόλ του Αγγλου χρεώθηκε το τέρμα). Ο Ατρόμητος, του οποίου την προσπάθεια κλήθηκε να ενισχύσει και ο Αναστασάκος, άρχισε να ανεβάζει στροφές μόνο όταν τις έριξε η Ξάνθη. Ο Σκόνδρας στο 65’ και ο Μήτρογλου στο 71’ έχασαν δύο καλές ευκαιρίες να μειώσουν, αλλά πέραν τούτου… ουδέν.

Η Ξάνθη δεν χρειαζόταν να φορτσάρει και έκανε συντήρηση δυνάμεων, ώστε την επόμενη εβδομάδα να διευρύνει το σερί της στις τέσσερις νίκες στο εκτός έδρας ματς με τη Δόξα Δράμας. Οι Περιστεριώτες από την πλευρά τους  φιλοξενούν τον Εργοτέλη και θα πρέπει να παρουσιάσουν εντελώς διαφορετική εικόνα αν θέλουν να προσθέσουν βαθμούς στο ενεργητικό τους πριν την πολύ δύσκολη τριάδα αγώνων με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Ολοι όσοι αγωνίστηκαν για την Ξάνθη διακρίθηκαν (κορυφαίος ο Βλαχοδήμος), ενώ από τον Ατρόμητο δεν διασώθηκε κανείς…

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα SKODA Ξάνθη – Ατρόμητος



Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved