Τοτσέ: «Μπορούμε το πρωτάθλημα»

Τοτσέ: «Μπορούμε το πρωτάθλημα»

Την πεποίθηση ότι ο Παναθηναϊκός έχει τη δυναμική να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα εξέφρασε ο Βερντού Τοτσέ, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο match program του αγώνα με τον ΟΦΗ.

{textlink02}

Ο Ισπανός φορ είχε την τιμητική του αν και έμεινε εκτός αποστολής από τη στιγμή που ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έκρινε ότι δεν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ο Τοτσέ υποστήριξε ότι σύντομα θα είναι σε θέση να βοηθήσει τους «πράσινους», εξήγησε ότι προσαρμόστηκε γρήγορα στα νέα δεδομένα τόσο γιατί οι συμπαίκτες τον υποδέχθηκαν καλά όσο και επειδή υπάρχουν αρκετοί ισπανόφωνοι στην Παιανία και υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τοτσέ στο match program του αγώνα Παναθηναϊκός-ΟΦΗ:

Ξεκίνησες την αγωνιστική περίοδο θετικά σκοράροντας στις πρώτες σου εμφανίσεις. Σίγουρα, όμως, ο τραυματισμός σε άφησε πίσω. Πόσο γρήγορα πιστεύεις πως μπορείς να επιστρέψεις σε πλήρη ετοιμότητα;

«Πιστεύω πως σταδιακά, μέρα με τη μέρα, θα ανακτήσω τη φόρμα μου. Θεωρώ ότι είναι ζήτημα μερικών εβδομάδων να βρεθώ στην κατάσταση που θέλω, ώστε να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Θέλω αυτό να γίνει όσο πιο σύντομα γίνεται και να τεθώ στη διάθεση του προπονητή μου, ώστε όταν εκείνος το κρίνει να μπορώ να ανταποκριθώ αγωνιστικά».

Η μεταγραφή σου στον Παναθηναϊκό σηματοδότησε και την πρώτη σου έξοδο από την Ισπανία. Συνεπώς ο απαιτούμενος χρόνος για την προσαρμογή σου είναι αυξημένος. Πιστεύεις ότι πλέον έχεις προσαρμοστεί;

«Σίγουρα υπήρξε μια δύσκολη απόφαση το να φύγω εκτός Ισπανίας. Όμως η προσαρμογή μου μέχρι τώρα έχει κυλήσει πολύ γρήγορα. Αφενός η κουλτούρα και ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα θυμίζουν πολύ την Ισπανία και αφετέρου στα αποδυτήρια της ομάδας με υποδέχτηκαν πολύ καλά. Και οι δύο αυτοί παράγοντες συνετέλεσαν στο να αισθανθώ από την αρχή ακόμα ότι ανήκω στην ομάδα και μπορώ να λειτουργήσω σαν μέλος της».

Σε αυτήν τη γρήγορη προσαρμογή θα έλεγες ότι σε βοήθησε και η παρουσία αρκετών ισπανόφωνων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ της ομάδας;

«Ασφαλώς αυτό βοηθάει πολύ διότι, ειδικά στην αρχή, οι παραστάσεις είναι εντελώς καινούργιες. Σ’ αυτό το σημείο οι συμπαίκτες μου που μιλούν την ίδια γλώσσα με μένα με βοήθησαν να καταλάβω ακόμα πιο γρήγορα πού βρίσκομαι».

Έχουν συμπληρωθεί δέκα αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Ποια είναι η άποψή σου για το επίπεδο της Super League;

«Πρώτα απ’ όλα πρόκειται για ένα πρωτάθλημα στο οποίο οι φίλαθλοι ζουν με πάρα πολλή ένταση το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις 6-7 πιο σημαντικές ομάδες και τις υπόλοιπες. Συνολικά πάντως, για να κερδίσεις οποιονδήποτε αγώνα, πρέπει να υποφέρεις και να τα δώσεις όλα».

Με τη μέχρι τώρα εικόνα πιστεύεις πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να πετύχει τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος;

«Η ομάδα έχει αναπτύξει μια δυναμική μέχρι τώρα και πιστεύω ότι είμαστε αρκετά καλοί, ώστε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό, δίνοντας μέχρι το τέλος τη μάχη μας, να το καταφέρουμε».

Η ομάδα επιστρέφει σήμερα στην αγωνιστική δράση έπειτα από μια σειρά αγώνων ντέρμπι. Πιστεύεις ότι το πρωτάθλημα κρίνεται στους αγώνες μεταξύ των διεκδικητών ή στα αποτελέσματα με τις υπόλοιπες ομάδες;

«Θεωρώ ότι όλοι οι αγώνες έχουν την ίδια αξία. Σίγουρα από πλευράς ηθικού και σε ό,τι αφορά τους φιλάθλους, οι νίκες στα ντέρμπι είναι πολύ σημαντικές. Όμως για να κατακτήσεις το πρωτάθλημα, οφείλεις να διατηρείς τον ρυθμό σου σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Πώς οριοθετείς τους προσωπικούς σου στόχους;

«Θέλω να βοηθήσω την ομάδα σκοράροντας και δίνοντας το 100%. Θέλω να είμαι ο παίκτης που υπήρξα μέχρι τώρα στην καριέρα μου και να συμβάλλω ώστε ο κόσμος να χαίρεται παρακολουθώντας τους αγώνες μας».



Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved