«Υπάρχει προοπτική στον Ηρακλή»

«Υπάρχει προοπτική στον Ηρακλή»

Πετυχημένη χαρακτηρίζει την παρουσία του Ηρακλή, στη φετινή Superleague, ο Νίκος Αραμπατζής.

Ο 26χρονος αμυντικός του «Γηραιού», παραχώρησε συνέντευξη στο www.wind.com.gr, όπου και μίλησε για την σπουδαιότητα του επόμενη αγώνα της ομάδας του με τον Αστέρα Τρίπολης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για το χαρακτήρα που έδειξε στο προηγούμενο παιχνίδι της Σούπερ Λίγκα στις Σέρρες όπου κατάφερε και πήρε μια σημαντική νίκη.

Παράλληλα, θεωρεί σημαντική την συνεισφορά της νέας διοίκησης στην λειτουργία της ομάδας και περιμένει μια επιτυχημένη παρουσία του Ηρακλή στο άμεσο μέλλον, καθώς πιστεύει πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις σε όλα τα επίπεδα σε συνδυασμό με την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου.

Νίκο, πως κατάφερε ο Ηρακλής και ξεπέρασε το άγχος των περασμένων ημερών για να φτάσει σε αυτή τη σημαντική νίκη στην έδρα του Πανσερραϊκού την περασμένη αγωνιστική;

«Όντως ζήσαμε δύσκολες στιγμές την περασμένη εβδομάδα καθώς όλοι μας νιώσαμε μια μεγάλη πίεση αφού η ομάδα βρέθηκε σε δύσκολη θέση βαθμολογικά.

Δεν ήταν μόνο αυτό, αλλά ήρθε και η αλλαγή προπονητή που μας αναστάτωσε ως έναν βαθμό, αλλά νομίζω πως σε τέτοιες περιπτώσεις οι παίκτες είναι αυτή που ανεβάζουν τον δείκτη της αυτοσυγκέντρωσής τους για να δώσουν την ώθηση στην ομάδα.

Θα ήταν παράλογο να περιμέναμε ουσιαστικές βοήθειες από τον νέο προπονητή σε 3-4 μέρες. Μόνοι μας σκεφτήκαμε το τι έπρεπε να κάνουμε και πώς να πάρουμε αυτό που θέλουμε στο ματς των Σερρών.

Κάτσαμε και συζητήσαμε για το τι έπρεπε να γίνει και με τις παροτρύνσεις των πιο έμπειρων παικτών η ομάδα πήγε αποφασισμένη για τη νίκη και αυτό τελικά έκανε.

Δεν πιστεύω όμως πως ξεπεράσαμε πλήρως τους όποιους κινδύνους διότι βλέπετε πως στο φετινό πρωτάθλημα μια νίκη σου δίνει ώθηση και σε ανεβάζει ψηλά, αλλά ένα άσχημο αποτέλεσμα σου φέρνει μεγάλη πίεση.

Πολλές ομάδες είναι ακόμα σε δύσκολη θέση κι εμείς θα βγούμε από τέτοια άγχη με νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης την ερχόμενη Κυριακή στο γήπεδό μας».

Ο Ηρακλής της φετινής σεζόν θεωρείς πως θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα πράγματα;

«Πιστεύω πως ναι εάν λάβουμε υπόψη τις ικανότητες που έχει πραγματικά αυτή η ομάδα. Όμως ας είμαστε λίγο ρεαλιστές. Ξεκινήσαμε τη χρονιά μέσα σε πολλά προβλήματα το περασμένο καλοκαίρι όπου κυριαρχούσε η αβεβαιότητα σε όλα τα επίπεδα.

Η ομάδα είχε λίγο χρόνο μπροστά της για να κάνει μια σωστή προετοιμασία. Ακόμα και οι φιλικοί αγώνες έγιναν μέσα σε μεγάλη χρονική πίεση. Όλα αυτά ήταν επόμενο να μας βγούνε στην πορεία της σεζόν.

Γι' αυτό εκτιμώ πως η ομάδα φέτος έκανε τον δικό της άθλο αφού μπόρεσε και έδειξε σε πολλά ματς έναν καλό χαρακτήρα και εάν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί θα βρισκόμασταν ακόμη πιο ψηλά. Έγινε προσπάθεια από όλους.

Τώρα όμως δεν προλαβαίνουμε να σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα. Είναι μπροστά μας το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Δύσκολος αγώνας αφού και οι αντίπαλοί μας είναι σε δύσκολη θέση.

Θεωρώ πως ακόμα ο Ηρακλής δεν έχει ξεφύγει τους κινδύνους, αλλά με νίκη θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για να αποσπαστεί στο βαθμολογικό πίνακα σε βαθμό που να μην υπάρχει αισθητή απειλή.

Για μας στο μυαλό μας υπάρχει πλέον αυτό το ματς καθώς αναγνωρίζουμε την σπουδαιότητά του. Θα δώσουμε τα πάντα στο γήπεδο για να κερδίσουμε και νομίζω πως θα το πετύχουμε εφόσον πιάσουμε την καλή μας απόδοση».

Τι άλλο καλύτερο θα ήθελες να ζήσεις ως το φινάλε τις φετινής περιόδου και ποια πιστεύεις ότι μπορεί να είναι η προοπτική της ομάδας στο μέλλον;

«Θέλω να είμαστε σε θέση να διεκδικούμε τη νίκη και ακόμα καλύτερα αποτελέσματα με την ομάδα του Ηρακλή.

Πάνω απ' όλα να είμαι γερός και υγιείς έτσι ώστε να προσφέρω τον καλύτερο εαυτό μου στο γήπεδο. Να νικήσουμε την ερχόμενη Κυριακή και στη συνέχεια να τερματίσουμε το πρωτάθλημα με όσο το δυνατόν καλύτερες στιγμές για την ομάδα.

Υπάρχει προοπτική στον Ηρακλή διότι υπάρχουν άνθρωποι που κοπιάζουν καθημερινά γι' αυτό το λόγο. Εάν η διοίκηση μπορέσει να ισορροπήσει μέσα στα δεδομένα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι αυτή την εποχή θα μπορέσει να χτίσει μια ομάδα, με βάση το παρών έμψυχο δυναμικό, αλλά και την κατάλληλη ενίσχυση έτσι ώστε να κοιτάξει ο Ηρακλής πιο ψηλά και πιο αισιόδοξα το μέλλον.

Να ξέρει ο κόσμος πως οι παίκτες ανησυχούν και είναι σε μια μόνιμη εγρήγορση έτσι ώστε ο Ηρακλής να βρίσκεται στη φυσική του θέση. Κοντά στην κορυφή και όχι πιο κάτω. Δεν κάνουμε όνειρα μετά από κάθε νίκη και βλέπουμε με ψυχραιμία το κάθε αποτέλεσμα.

Δεν είναι εύκολο να σκέφτεσαι την Ευρώπη εάν κάνεις 2-3 συνεχόμενες νίκες αφού χάνοντας την αυτοσυγκέντρωση μπορεί να ξαναγίνουν δύσκολα τα πράγματα.

Με σωστή οργάνωση και ηρεμία ο Ηρακλής θα καταφέρει σύντομα να διεκδικεί μεγαλύτερα πράγματα και ελπίζω αυτό να το ζήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved