Ασπιάθου: «Νίκες με καλό θέαμα για τον Ολυμπιακό»

Ασπιάθου: «Νίκες με καλό θέαμα για τον Ολυμπιακό»

Στις δυσκολίες που υπάρχουν στο να συγκεντρωθεί ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μαρσέιγ, στάθηκε ο Γιον Ασπιάθου.

{textlink02}

Ο συνεργάτης του Ερνέστο Βαλβέρδε τόνισε:

-Πόσο δύσκολο είναι το έργο της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού να αποβάλλει απ' το μυαλό των ποδοσφαιριστών μία τόσο σημαντική νίκη όπως ήταν αυτή επί της Μαρσέιγ και να τους πείσει ν' αφοσιωθούν στο πρωτάθλημα;
«Όταν μπαίνεις σε μία φάση του πρωταθλήματος με συνεχόμενα παιχνίδια αλλά και αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, σίγουρα οι παίκτες προετοιμάζονται πιο εύκολα για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και χάνονται λίγο στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Οπότε χρειάζονται πολύ βοήθεια απ' τους προπονητές. Να τους μιλήσουμε για να καταλάβουν πως είναι πάρα πολύ σημαντικός ο αγώνας της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης. Αλλά και εμείς είμαστε πολύ ξεροκέφαλοι και τους μιλάμε συνέχεια για να τους κρατάμε συγκεντρωμένους».

-Πόσο προβληματίζει την τεχνική ηγεσία το θέμα των συνεχόμενων αγώνων έως τα Χριστούγεννα, κυρίως σε ότι αφορά στις δυνάμεις των παικτών;
«Τώρα πρέπει να κάνουμε προπονήσεις μεγάλης ποιότητας για τους παίκτες που δεν παίζουν τόσο συχνά για να είναι έτοιμοι. Και για τους παίκτες που παίζουν συνέχεια χρειάζεται πάντα αποκατάσταση. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε χρόνο για να δουλέψουμε πάνω στη φυσική κατάσταση. Χρειάζεται να προστατεύσουμε τους παίκτες που παίζουν πιο συχνά. Και μεγαλύτερη προπόνηση για όσους δεν αγωνίζονται».

-Τι εικόνα έχετε για τον Αστέρα Τρίπολης;
«Δεν ξεκίνησε πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Αν και στο τελευταίο εντός έδρας ματς κατάφερε μία πολύ σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ. Ήταν μία μάχη εκείνος ο αγώνας. Μετά όμως δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Ολυμπιακό Στάδιο επί της ΑΕΚ. Για εμάς θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί σ' αυτό το γήπεδο ο κόσμος είναι «πάνω» σου. Ο κόσμος σπρώχνει την ομάδα της Τρίπολης. Είναι πολύ σημαντικό να παίζουν με τον Ολυμπιακό. Σίγουρα θα είναι ένα πολύ σημαντικό ματς, γιατί ιστορικά πάντα ο Ολυμπιακός δεν τα πηγαίνει καλά σ' αυτήν την έδρα».

-Πάντως, ο Ολυμπιακός θα έχει στο πλευρό του οπαδούς της ομάδας. Πόσο βοηθάει τους παίκτες σας;
«Αναμφίβολα είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε κόσμο που ακολουθεί την ομάδα, είτε από φιλάθλους που μένουν εκεί και έρχονται στο γήπεδο. Πάντα είναι σημαντικό για την ομάδα να βρίσκει οπαδούς στα εκτός έδρας ματς. Είναι πολύ ευχάριστο για εμάς».

-Οι παίκτες έδειξαν στη Μασσαλία πως διαχειρίζονται σωστά την πίεση. Μπορούν να τα καταφέρουν και στο πρωτάθλημα όπου υπάρχει πολύ πίεση αφού η νίκη είναι μονόδρομος;
«Ο Ολυμπιακός και πίεση είναι δύο πράγματα που για εμάς είναι πολλές φορές το ίδιο. Σίγουρα είναι μία ομάδα που πρέπει πάντα να νικάει. Πρέπει και να παίζει καλά και να προσφέρει θέαμα. Είναι κάτι το οποίο το ξέρουν οι παίκτες. Το ξέρουμε και εμείς οι προπονητές. Εμείς δουλεύουμε για να τα καταφέρουμε σε κάθε παιχνίδι. Θέλουμε πάντα τη νίκη με καλό θέαμα. Θέλουμε να κάνουμε πάντα ένα καλό παιχνίδι. Οπότε είναι κάτι πάνω στο οποίο δουλεύουμε καθημερινά για να το καταφέρουμε».



Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved