Τα βλέμματα στους «Δικεφάλους»

Τα βλέμματα στους «Δικεφάλους»

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει το Σάββατο (26/11) η αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Super League. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επίσκεψη της ΑΕΚ στο Αγρίνιο για το ματς με τον Παναιτωλικό (19.30), ενώ λίγο νωρίτερα διεξάγονται τα ματς ΠΑΟΚ-Κέρκυρα και Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα.

{textlink02}

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (17.15, Novasports 3)

Επειτα από την ήττα από την Κέρκυρα και τις διαμαρτυρίες για τη διαιτησία του Κωνσταντινέα, ο Εργοτέλης επιστρέφει στο Παγκρήτιο και δίνει έναν σημαντικό από βαθμολογικής, αλλά και ψυχολογικής άποψης αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Νίκος Καραγεωργίου συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Σέρχιο Λεάλ που τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρήθηκε από τράβηγμα, ωστόσο η συμμετοχή του Ουρουγουανού θα αποφασιστεί την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Εκτός αντίθετα, έμεινε ο τιμωρημένος Τζούνιορ που αποβλήθηκε στην αναμέτρηση με τους Φαίακες.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΣ ταξίδεψε στην Κρήτη χωρίς τον Στεφάν Ντεμόλ που πλέον αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία και το σημερινό παιχνίδι αποτελεί στοίχημα, ειδικά από τη στιγμή που προηγήθηκε η εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη. Οι Γιαννιώτες έκαναν καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, εντούτοις στην πορεία χάλασαν την εικόνα τους και χρειάζονται οπωσδήποτε ένα αποτέλεσμα που θα αποτελέσει την απαρχή της αντεπίθεσης.  Το έργο τους στο Παγκρήτιο, πάντως, δεν είναι εύκολο, ειδικά από τη στιγμή που εκτός αποστολής λόγω οικογενειακού προβλήματος έμεινε ο Μπουζίντ όπως επίσης και οι τραυματίες Τζάνης και Ζαϊρί, αλλά και οι Ανδράλας, Ντάσιος, Μαμαντού Μπαγκαγιόκο και Ταμπάσης. Στον πάγκο του «Αγιαξ» θα καθίσει ο μέχρι πρότινος βοηθός του Ντεμόλ, Γιάννης Χριστόπουλος.

ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Καβουσάκης, Πίρσον, Σαρρής, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Ντάντομο, Μπέτο, Φραγκουλάκης, Χρυσοφάκης, Κυριακίδης, Λεάλ, Κουτσιανικούλης, Κατσικοκέρης, Βίσιο, Ρέντζας, Μπούντιμιρ και Καρέλης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Φέγκρους, Πάντος, Κώτσιος, Μιχαήλ, Βάντερσον, Κειτά, Τζημόπουλος, Λίλα, Πατσατζόγλου, Κυριάκος, Σκούφαλης, Ντε Βινσέντι, Βίλα, Γεωργίου, Μπεσέρα, Κουέβας και Μπακαγιόκο.

ery

ΠΑΟΚ – ΚΕΡΚΥΡΑ (17.15, Novasports 2)

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να διακόψει το αρνητικό σερί των πέντε αγωνιστικών χωρίς νίκη επικρατώντας του Παναιτωλικού την περασμένη εβδομάδα και τώρα έχει την ευκαιρία να κάνει το «2 στα 2» φιλοξενώντας την Κέρκυρα. Ο Λάζλο Μπόλονι κατέστρωσε τα πλάνα του χωρίς να υπλογίζει στους ανέτοιμους Λίνο, Τσουκαλά και Λεονάρντο, συμπεριέλαβε όμως στην αποστολή τους Ιβιτς, Λαζάρ και Ετό που αποθεραπεύτηκαν. Σε ό,τι αφορά στα πλάνα του Ρουμάνου τεχνικού, υπάρχει μια σκέψη να ξεκουραστεί ο Σαλπιγγίδης και στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης να αγωνιστεί ο Αθανασιάδης. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Χαλκιάς και στην άμυνα ο Έτο δεξιά, ο Σταφυλίδης αριστερά και στο κέντρο οι Μπαλάφας, Μαλεζάς. Στη μεσαία γραμμή αναμένεται να πάρει τη θέση του Φωτάκη ο Λαζάρ, με παρτενέρ τον Γκαρσία, ενώ μπροστά τους θα βρίσκεται ο Σπαντάτσιο. Στην επίθεση, τέλος, ο Αθανασιάδης θα αγωνιστεί δεξιά, αριστερά ο Βιεϊρίνια και στην κορυφή ο Παπάζογλου.

Η Κέρκυρα πήρε μεγάλη ανάσα με τη νίκη της περασμένης εβδομάδας επί του Εργοτέλη και ο Χάβι Γκράθια είχε την πολυτέλεια να δουλέψει με περισσότερη ηρεμία, ώστε να οδηγήσει τους Φαίακες σε δεύτερο διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα. Ο Ισπανός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μετίν και Σακελλαρίου που παραμένουν στα πιτς, ενώ για λόγους τακτικής απέκλεισε από την αποστολή τον Μπάρκογλου. Αντίθετα, στη Θεσσαλονίκη ταξίδεψε ο Θανάσης Τσίγκας, ο οποίος επιστρέφει στη δράση έπειτα από τρεις ολόκληρους μήνες, έχοντας πλέον ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί σε φιλικό προετοιμασίας με την ΑΕΚ. Ο Γκράθια απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών, η επικρατέστερη ενδεκάδα όμως θα αποτελείται από τους Γκαλίνοβιτς, Γκουστάβο (δεξιός μπακ), Κοντοδήμο (αριστερός μπακ) Βενέτη, Μαϊστόροβιτς (στόπερ), Οσμάν , Χαμπλ (αμυντικοί μέσοι), Γραμμόζη (κεντρικός μέσος), Καλαντζή (δεξιός χαφ-εξτρέμ), Αγρίτη (αριστερός χαφ-εξτρέμ) και Ιωάννου (κορυφή).

ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αθανασιάδης, Γεωργιάδης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Σταφυλλίδης, Φωτάκης, Αρίας, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Έτο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λάζαρ, Σνάουτσνερ, Σπαντάτσιο και Βιεϊρίνια

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αναστασόπουλος, Γκαλίνοβιτς, Γκουστάβο, Μίχος, Κοντοδήμος, Αγρίτης, Τσίγκας, Καλαντζής, Ιωάννου, Όσμαν, Γιάντσης, Βέντσελ, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ, Γραμμόζης, Μαζνόφ, Λόβιν

paok

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΕΚ (19.30, Novasports 1)

Το ματς με τον ΠΑΟΚ στράβωσε από το πέμπτο κιόλας λεπτό για τον Παναιτωλικό που μετά την αποβολή του Αντι και το 1-0, δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο από το να κρατήσει απλώς το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα. Η ομάδα του Αγρινίου επιστρέφει τώρα στο «σπίτι» της που στο ματς με την ΑΕΚ αναμένεται να είναι κατάμεστο και θέλει να πατσίσει με μια νίκη που θα τη βοηθήσει και στην ψυχολογία. Ειδικά για τον Μπάμπη Τεννέ, το σημερινό παιχνίδι έχει ξεχωριστή αξία μια και θα είναι το 300ό του στους πάγκους σε επίπεδο Α’ Εθνικής. Ο τεχνικός των Κυανοκίτρινων δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Αντι, ενώ άφησε εκτός αποστολής τους Μπελεβώνη, Μπαμπανιώτη, Δέντσα, Μεζάκ, Σέγε και Παππά. Κανονικά, αντίθετα, αναμένεται να αγωνιστεί ο Χαριστέας, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες ταλαιπωρήθηκε από ίωση.

Ανεβασμένη είναι το τελευταίο διάστημα η ΑΕΚ, η οποία μετρά δύο διαδοχικές νίκες επί του Αστέρα Τρίπολης και του Λεβαδειακού, αμφότερες στο ΟΑΚΑ. Η έξοδος στο Αγρίνιο, ωστόσο, έρχεται σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο και η Ενωση καλείται να πιστοποιήσει την αγωνιστική της άνοδο σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια καλή και οργανωμένη ομάδα, όπως είναι ο Παναιτωλικός.

Ο Νίκος Κωστένογλου είδε τους Λεονάρντο και Μάκο να βγάζουν χωρίς πρόβλημα την προπόνηση της Παρασκευής με αποτέλεσμα να τους συμπεριλάβει στην 20μελή αποστολή και το πιθανότερο είναι ότι θα χρησιμοποιήσει αμφότερους στο αρχικό σχήμα. Εκτός μάχης, αντίθετα, τέθηκαν οι Παντελής Καφές και Σάββας Γκέντσογλου. Η διάγνωση για τον τραυματισμό του πρώτου στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό έδειξε θλάση β' βαθμού με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για έναν περίπου μήνα. Ο Γκέντσογλου, από την άλλη, ζήτησε από μόνος του να μην ταξιδέψει στο Αγρίνιο και οι σχέσεις του με την ΑΕΚ διαταράσσονται, καθώς διεκδικεί τα δεδουλευμένα του και την ελευθέρας του, τη στιγμή που η ομάδα δεν έχει αντίρρηση για το διαζύγιο, αρκεί όμως να φέρει πρόταση και να παραχωρηθεί με μεταγραφή.

ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπαμόγκο, Μπλάζιτς, Μπουμάλ, Καμαρά, Τσενάμο, Ντολεζάι, Ετζενγκουέλε, Ρότσα, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Θεοδωρίδης, Καραμαλίκης, Κουτρομάνος, Κούσας, Μητρόπουλος, Μουμίν, Παλαιολόγος, Σιόντης, Χαριστέας

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Κάλα, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Σιαλμάς, Μάκος, Καράμπελας, Αργυρίου, Βάργκας, Μπερνς, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος, Κλωναρίδης, Φούντας

aek_-



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved