Μαχλάς: «Ευθυνόμαστε όλοι»

Μαχλάς: «Ευθυνόμαστε όλοι»

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς μίλησε για τις οικονομικές δυσκολίες και σημείωσε ότι υπάρχουν περιθώρια για να βρεθεί λύση.

{textlink02}

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Athletic Radio» παραχώρησε συνέντευξη ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς και αναφέρθηκε σε όλα τα «καυτά» ζητήματα που απασχολούν την ομάδα του Ηρακλείου.

Η τοποθέτηση του Μαχλά:

Για τις σκέψεις παραιτήσεων κάποιων μελών του Δ.Σ:

«Ήταν μια πολύ κουραστική μέρα αλλά έχουμε μάθει σε αυτά τα προβλήματα. Έχει γίνει συνήθεια τα προβλήματα που βγαίνουν και να βρίσκουμε λύσεις. Έτσι και τώρα. Το θέμα έχει ξεκινήσει με τον Ρόβα. Καταλαβαίνετε ότι δημιουργούνται κάποια προβλήματα όταν ένας παίκτης φεύγει από την ομάδα. Το κακό σε αυτή την ομάδα είναι ότι το όποιο πρόβλημα το μεγεθύνουμε  τόσο πολύ  που το φτάνουμε στο στάδιο της καταστροφής και το καλό το μεγαλοποιούμε.

Θέλω να καταλάβει ο κόσμος κάποια πράγματα. Η ομάδα από το καλοκαίρι που μας πέρασε είχα βγει και είχα πει πως δεν γίνεται να προχωρήσει έτσι και σκέφτηκα να παραιτηθώ. Είπα πως πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα της ομάδας και να βοηθήσουμε την κατάσταση αυτή γιατί θα έρθουν μεγαλύτερα προβλήματα. Το θέμα είναι ότι και τώρα υπάρχουν κάποια προβλήματα. Η ομάδα δεν είναι δικιά μου ούτε κάποιου συγκεκριμένα. Είναι όλων που θέλουν το καλό του ΟΦΗ μας. Τα προβλήματα αυτά δεν αναλογούν μόνο σε μένα. Με το να φτάσουμε σε παραιτήσεις δεν αλλάζει κάτι. Ηθελαν να παραιτηθούν τρία παιδιά με σκοπό να καταλάβουν κάποιοι πως το οικονομικό πρόβλημα δεν είναι του Μαχλά ή κάποιου άλλου αλλά αφορά την ομάδα. Θέλαμε να φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική όσο πιο γρήγορα γίνεται για να είναι έτοιμη στην κατηγορία. Η ΠΑΕ ΟΦΗ έχει το χαμηλότερο μπάτζετ και ένα από τα καλύτερα ρόστερ.  Είναι εύκολο να γίνεται κάτι στραβό και να λέμε όλοι για τα λάθη της διοίκησης. Και βέβαια έχει κάνει λάθη  και υπάρχουν προβλήματα. Το θέμα είναι πως δεν λειτουργούμε ατομικά αλλά σαν σύνολο. Είμαι μπροστά στις ευθύνες και δεν μπορώ να κρυφτώ».

Για το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει:

«Όλοι γνωρίζουμε το πρόβλημα μέχρι το τελευταίο ευρώ. Όταν παλεύεις για κάτι θέλεις  να τα λύσεις γρήγορα. Ξεχνάμε το παρελθόν. Η ενημέρωση πρέπει να γίνεται σωστά και όχι να τα παρουσιάζουμε όπως θέλουμε.Δεν είναι ότι δεν ξέρανε κάποιοι το οικονομικό πρόβλημα, όλοι το ξέρανε, όλοι.Έχουμε ανθρώπους που συνεισφέρουν στην ομάδα. Δεν έχουν κάποιο πρόβλημα στην ΠΑΕ ΟΦΗ εκτός από το οικονομικό. Το πρόβλημα χρειάζεται να το καταλάβουν όλοι. Με 1,5 εκατομμύριο λύνονται πολλά προβλήματα. Αυτό πρέπει να βρεθεί με κάποιο τρόπο και πρέπει να τρέξουμε όλοι μαζί για να βρεθεί. Μετά από πολλά χρόνια όλοι μαζί προσπαθούμε για να βρεθεί λύση. Το μοναδικό πρόβλημα είναι το οικονομικό|.

Για το πώς θα βρεθούν τα χρήματα που χρειάζονται:

«Αν την είχα την απάντηση δεν θα βάζαμε αυτή την ημερομηνία, τις 15 Δεκεμβρίου. Στην συνέντευξη Τύπου που θα δώσουμε θα τα δούμε. Πρέπει να καταλάβουν όλοι η οικονομική κατάσταση της χώρας επηρεάζει τον ΟΦΗ και όχι μόνο. Υπάρχουν όμως επιχειρηματίες και αν πέσουμε όλοι πάνω στο πρόβλημα θα βρεθεί λύση. Έχουμε τη δυνατότητα να προβάλουμε την εικόνα της ομάδας μας και τον αγώνα που δίνουμε. Δεν μπορούν να το καταλάβουν πολλοί που δεν ζουν από μέσα την ομάδα. Αν όμως δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα μπορεί να βρεθεί λύση. Αν δεν το μεταφέρουμε μπροστά, έξω δεν γίνεται τίποτα. Από τα παιδιά που είναι στο Δ.Σ.... Ολοι τα κάνουνε όλα μαζί».

Αν είναι αισιόδοξος πως μπορούν να βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα:

«Αν είμαι αισιόδοξος πρέπει να το πούμε όλοι και όχι εγώ. Αν δεν ήμουν πάντως, δεν θα βρισκόμουν στην ομάδα. Είμαστε στην Super League, όχι στην Β΄Εθνική αλλά όπως και να το κάνουμε, οι χρονιές στην Β΄Εθνική δεν γίνεται να μην σου αφήσει ένα κατάλυμα Υπάρχει όμως χρόνος. Δεν είναι λίγος και μπορεί να τακτοποιήσουμε την χρονιά σε ένα εύλογο διάστημα. Μπορεί το 1,5 εκ. να ακούγεται τεράστιο γιατί υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν να φάνε και προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με 600 ευρώ. Όμως για μια ομάδα δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι όλων το πρόβλημα. Όταν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις λες τι άλλο να κάνεις.Προσπαθείς με κάθε τρόπο να λύσεις τα προβλήματα για να μην δημιουργηθεί πανικός. Κατά την άποψη μου χρειάζονται 2,5 εκ. ευρώ αλλά με το 1,5 κάνεις την δουλειά σου. Η αγάπη μου για την ομάδα με κάνει να αισιοδοξώ. Το να είσαι απ’έξω είναι εύκολο. Μπορούν να βρεθούν λύσεις. Τα δεδομένα στην Α΄Εθνική είναι πολύ καλύτερα από πέρυσι».

Σχετικά με τις κατευθύνσεις που θα κινηθεί η ΠΑΕ για να βρει οικονομικούς πόρους:

«Υπάρχει ένα πλάνο που έχουμε κάνει και με τον κ. Κουράκη, με Κρητικούς επιχειρηματίες που ζουν στην Αθήνα  και όχι μόνο και προσπαθούμε να βρούμε ανταπόκριση. Υπάρχει αλλά δεν είναι ακόμα ικανη για αυτό που θέλουμε. Αν δεν μπορούμε να βρούμε κάποιους που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα τι να πω… Επιβάλλεται να το κάνουμε».

Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πρέπει να γίνει:

«Έχει να κάνει με νομικά θέματα και πρέπει να ολοκληρωθούν κάποια θέματα. Πρέπει και είναι σημαντικό να γίνει η ΑΜΚ. Κάνουμε τις απαραίτητες διαδικασίες για να γίνει. Ότι γνωρίζουμε λέμε. Ξέρετε και εσείς πως δεν μπορούμε να κρατήσουμε τίποτα μυστικό. Δεν  υπάρχουν μαγικά ραβδάκια. Αυτά είναι τα δεδομένα. Δεν τα παρατούμε επειδή αγαπάμε την ομάδα. Πολλοί λενε, έλα μωρέ εντάξει είναι ο δήμαρχος είναι ο Μαχλάς κάτι θα γίνει αλλά δεν είναι έτσι. Η ομάδα πρωταγωνιστεί στη  Super League και πρωταγωνιστεί περνώντας από ένα σημαντικό στάδιο».

Για το αν υπάρχει σκέψη δάνειου:

«Για να πάρουμε ένα δάνειο πρέπει να βρεθεί λύση με τον κ. Βατσινά που έχουν δεσμευτεί κάποια πράγματα. Όταν κάνεις μια εκχώρηση δεν μπορείς να κάνεις ότι θες και υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα.Η μόνη λύση είναι να βάζαμε το Βαρδιναγιονειο για 5-6 χρόνια ενέχυρο. Αν μια τράπεζα δεχθεί αυτό το πράγμα είναι εύκολο. Το  Βαρδινογιάνειο μπορεί να κοστολογηθεί ένα σημαντικό ποσό. Ένα δάνειο υπό κάποιες προϋποθέσεις δεν είναι ζημιογόνο και θα δώσει λύσεις σε προβλήματα. Θα κινηθούμε σε όποια περίπτωση μπορεί να δώσει άμεσα λύση στην ομάδα. Εύχομαι να βρεθεί κάποιος να πάρει κάποτε αυτή την ομάδα αλλά δεν βλέπω να υπάρχουν σωτήρες. Χρειάζεται προσπάθεια και συσπείρωση απ’όλους μας».

Σε περίπτωση που μέχρι τις 15 Δεκέμβη δεν βρεθεί κάτι, ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον ΟΦΗ:

«Να πω αρχικά ότι ενδεχομένως για λόγους εγωισμού δεν μπορώ να παραιτηθώ. Υπάρχει πρόβλημα αλλά πολλοί άνθρωποι μαζί μπορούν να βρουν λύσεις. Αν είναι όλες οι πόρτες κλειστές και δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος μιας ομάδας όλοι οι Ηρακλειώτες- γιατί μιλάμε για ποδόσφαιρο και να θέλουμε τον ΟΦΗ στην Α΄Εθνική- τότε τι να πω. Οι ευθύνες καταλογίζονται σε όλους. Από αυτόν που κάθεται στον καναπέ μέχρι τον οποιονδήποτε. Αν δεν αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας, τότε τι να πω».

Για τον Βατσινά:

«Επειδή είμαι ρεαλιστής και τα λεω τα πράγματα όπως είναι. Θα πω πως πιστεύω ότι μας έχει κοστίσει πολύ αυτή η καθυστέρηση. Εγώ σαν πρόεδρος δεν θέλω κανένα απέναντι. Δεν είναι εχθρός ο Βατσινάς. Αυτοί που αγαπάμε την ομάδα, ενδιαφέρει τον κόσμο να την προχωράει. Να είμαστε όλοι ένα ανεξαρτήτου το τι έχει γίνει, να γίνουμε μια γροθιά για την ομάδα».

Για την υπόθεση Ρόβα:

«Δυστυχώς με πλήγωσε πολύ αυτό το θέμα. Οσο έχω εκτιμήσει και έχω αγαπήσει αυτό το παιδί δεν το έχω κάνει για πολλούς. Έχει πέσει κεραμίδα στο κεφάλι μου. Το περίμενα από όλους εκτός από αυτόν. Ήμουν πάντα δίπλα του. Όταν ήρθε από το Βέλγιο που έκανε αποθεραπείες μου ζήτησε να ενεργοποιηθεί το συμβόλαιο του και παρά το ότι ηξερα πως αν ξανατραυματιστεί θα πέσει όλο το βάρος σε εμένα, το έκανα. Κράτησα το λόγο μου. Είναι ενα διαμάντι ο Ρόβας και το λέω ακόμα όσο και αν με έχει πληγώσει. Ομως κάνει λάθος απέναντι στο πρόσωπο μου και στην ομάδα.

Ξέρω κάποιες καταστάσεις. Το έχω εκτιμήσει αυτό το παιδί. Υπάρχει μια διαμάχη τώρα και δεν ξέρω που θα φτάσει. Αν θέλουμε εμείς μπορεί να μην πάρει για 4 μήνες ούτε ένα ευρώ. Ξέρω ότι ενώ είχε συμβόλαιο μαζί μας συμφώνησε με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Με λυπεί αυτό, δεν έπρεπε να το κάνει. Όλοι έχουν προβλήματα, δεν μου μίλησε,, δεν μου είπε κάτι είπε. Έχω πάθει σοκ. Θα δείτε πως θα παει στον ΠΑΣ. Δεν το λέω για κόντρα. Μπορεί να μην μπορώ να το αποδείξω αλλά θα το δείτε. Αν κάνω λάθος θα ζητήσω συγγνώμη δημοσίως.

Ας πάει όπου θέλει αλλά να το κάνει με γνώμονα όπως του έχουμε φερθεί. Αν υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα ας μου το έλεγε. Δεν θα άφηνα ένα παιδί έτσι. Ίσως να ντράπηκε να μου το πει. Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα το συζητάς.Το τηλέφωνο μου είναι ανοιχτό 24 ώρες την μέρα για τους παίκτες και τους το έχω πει. Θα είχα κινήσει γη και ουρανό και θα είχε βρεθεί μια λύση».

Για το αν ο ΟΦΗ έκανε περισσότερες μεταγραφές από όσες θα έπρεπε και αν στην ομάδα φοβούνται μην προκύψει νέος Ρόβας:

«Το σκεπτικό το δικό μου έχει να κάνει με την επιβίωση της ομάδας. Σκοπός είναι η εξυγίανση. Δεν μπορεί να γίνει σε ένα χρόνο. Αν πάμε σε ποιοτικά χαμηλούς παίκτες είπαμε πως θα είναι ρίσκο. Το μπάτζετ της ομάδας είναι 3.069.000 με την εφορία πληρωμένη. Αν βάλουμε και τα νοίκια να πούμε 3,5 εκ. Όταν φτιάχναμε την ομάδα το καλοκαίρι το σκεπτικό ήταν η ομάδα να μείνει στην κατηγορία. Ακούω πως έχουμε 4 αριστερά μπακ. Τα βασικά είναι ο Πίτσος και ο Βάντο. Ο Μπουλούτ δεν είναι αριστερό μπακ λλά έχει την ποιότητα και τον χρησιμοποιεί εκεί ο προπονητής.

Πήραμε αρκετούς παίκτες με το σκεπτικό να υπάρχουν άξιοι αντικαταστάτες. Τα αποτελέσματα και οι τραυματισμοί μας δικαιώνουν για τις επιλογές μας. Τώρα αν προκύψει νέος Ρόβας, δεν το ξέρω. Πάντα είναι θέμα χαρακτήρα. Αν ένας άνθρωπος έχει την πολυτέλεια της υπομονής. Παίζουν 11 τι να κάνουμε. Άλλοι πληρώνονται με 600 ευρώ και κάνουν 10 χρόνια για να πάρουν όσα ένας ποδοσφαιριστής σε 1. Είναι θέμα ποιότητα χαρακτήρων.

Με το να φιλάμε τη φανέλα και να πληρωνόμαστε για 4 χρόνια ενώ έχουμε παίξει ένα-δύο δεν είναι σωστό. Ακόμα χειρότερα να επικαλούνται τον κόσμο. Και ο Σφακιανάκης φιλούσε την φανέλα όμως  έπρεπε να υπογράψει για να παίξουμε την Κυριακή. Σε όλα αυτά υπάρχει και το ηθικό κομμάτι. Αν δεν το τηρήσεις μπορεί να δημιουργήσεις ένα πρόβλημα αλλά θα το βρεις από κάπου».



Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved