Ζήκος: «Δεν είχε κόμπλεξ ο Ολυμπιακός»

Ζήκος: «Δεν είχε κόμπλεξ ο Ολυμπιακός»

Την άποψή του πως ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς να έχει κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι στην Μαρσέιγ, εξέφρασε ο Άκης Ζήκος.

{textlink02}

Ο Έλληνας πρώην ποδοσφαιριστής και νυν μάνατζερ, μιλώντας στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣπορ FM» τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως αυτό που τους ενδιέφερε στην αναμέτρηση ήταν μόνο η ομάδα τους και τίποτα άλλο.

«Η εικόνα της Μαρσέιγ ήταν απογοητευτική. Όταν έχεις παίκτες που έχεις χρυσοπληρώσει και έχουν τεράστια ατομικά προσόντα, τότε είναι εύλογο να υπάρχουν λύσεις συνεργασίας, όπως του Ζινιάκ (σ.σ. «υποβιβάστηκε» στη δεύτερη ομάδα). Ο Ολυμπιακός έδειξε πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η ομάδα του και τίποτα άλλο», ανέφερε αρχικά ο Άκης Ζήκος.

Και συνέχισε: «Η Μαρσέιγ είναι μια ομάδα πολύ αθλητική. Αυτό που έδειξαν στον αγωνιστικό χώρο με έλλειψη κινήτρου και πάθους είναι απογοητευτικό για μία ομάδα και μία χώρα όπως η Γαλλία. Βέβαια, από την είναι σπάνιο μία ελληνική ομάδα, αγωνιζόμενη στο επίπεδο του Champions League ότι μπαίνει στο παιχνίδι με στόχο να το κερδίσει και να μην περιμένει τον αντίπαλο».

Όσον αφορά στον Ενκουλού και τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, απάντησε: «Αν ο Ενκουλού κοστολογείται 4 εκ. ευρώ, το αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού αξίζουν τα διπλάσια. Δεν πρέπει να πέρασε ούτε μία μπαλιά από εκείνο το σημείο. Ήταν καθαρά αγωνιστικό το παιχνίδι. Ήταν δύσκολο παιχνίδι γιατί ήταν δυνατή ομάδα».

Για το αν οι Γάλλοι δεν περίμεναν τους «ερυθρόλευκους» να παρουσιαστούν με αυτόν τον τρόπο, απάντησε: «Όταν μια ομάδα παραπαίει στο γαλλικό πρωτάθλημα και είδαμε όχι άδικα, η εικόνα της ήταν απογοητευτική. Δεν νομίζω ότι δεν το περίμεναν. Είχα μιλήσει με πολλούς ανθρώπους της Μαρσέιγ, που έλεγαν πως φοβόντουσαν τον αγώνα. Ήταν η καλή απόδοση του Ολυμπιακού και η κακή της Μαρσέιγ που έκρινε το αποτέλεσμα».

Για το τι του έκανε εντύπωση από τον Ολυμπιακό, σχολίασε: «Θεωρώ ότι πρέπει να σταθούμε σε ένα πρόσωπο τον Γιάννη Μανιάτη που έπαιξε αμυντικό χαφ. Είχε παίξει και στον Πανιώνιο, αλλά δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε γιατί είναι διαφορετικό το επίπεδο. Είδαμε πόσο σταθερός ήταν, πόσο καλά κρατούσε τη θέση του και πόσο έξυπνα έπαιξε μόλις κουράστηκε. Κανένας παίκτης του Ολυμπιακού δεν υστέρησε. Η κατακόρυφη άνοδος του Μαρκάνο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μοντέστο έκανε καταπληκτική δουλειά στο κέντρο. Και οι Τζεμπούρ και Μιραλάς κρατούσαν την μπάλα, πρέσαραν τους αντιπάλους. Είναι κρίμα να ξεχωρίσουμε κάποιον».

Παράλληλα, ο Άκης Ζήκος μίλησε και για τον συντελεστή δυσκολίας του γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη: «Αυξάνεται επειδή η μπάλα έχει πολλά φάλτσα. Πρέπει να πιάσεις το σουτ έτσι για να δώσεις τα ανάποδα φάλτσα και να καταλήξει στην εστία. Πρέπει να τον βλέπουμε σαν έτοιμο ποδοσφαιριστή. Βοήθησε τον Ολυμπιακό και νομίζω ότι ο ίδιος πρέπει να έχει την αυτοπεποίθηση που πρέπει γιατί δεν υπολείπεται σε τίποτα από ξένους ποδοσφαιριστές. Πιο παλιά υπήρξε ένα κόμπλεξ στις ελληνικές ομάδες και ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν πρέπει να έχουν τέτοιο και αν είναι σοβαροί και αγωνιστικοί δεν νομίζω ότι μπορούν και έχουν να φοβηθούν πολλά πράγματα. Ανάλογα πάντα με τον αντίπαλο. Παίζει μεγάλο ρόλο η νοοτροπία».

Τέλος, για την παρουσία του Χοσέ Χολέμπας, τόνισε: «Μιλάμε για μια δύσκολη θέση σε όλο τον κόσμο, που καλείται ένας ποδοσφαιριστής από αριστερό μπακ να μπορεί να παίξει όλη τη γραμμή. Το χρειάζεται αυτό το ποδόσφαιρο. Και η Εθνική βρίσκει στο πρόσωπό του ένα «όπλο» που μπορεί να τη βοηθήσει. Το θέμα είναι να υπάρχει συνέχεια. Να πατάει με τα δύο πόδια στη γη, γιατί αυτό θα τον αναδείξει στην πορεία».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved