Φερναντέζ: «Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες μαχητές»

Φερναντέζ: «Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες μαχητές»

Μαχητές χαρακτήρισε τους παίκτες του Ολυμπιακού ο Γάλλος προπονητής της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ, Λουί Φερναντέζ, ο οποίος ξεχώρισε τους Κέβιν Μιραλάς και Ραφίκ Τζεμπούρ.

{textlink02}

Μιλώντας στην αθλητική εφημερίδα «Sportday», ο Λουί Φερναντέζ είπε:

-Τελικά ποια ήταν η αληθινή εικόνα των δύο ομάδων; Εκείνη που έδειξαν στο πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα ή αυτή που είδαμε στο «Βελοντρόμ»; Είναι δύο παιχνίδια εντελώς αντίθετα...

«Το είχα πει και ύστερα από το πρώτο παιχνίδι, ότι η εικόνα που είχε αφήσει ήταν λίγο πλασματική. Ο Ολυμπιακός, αν θυμάμαι καλά, δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του και η έλλειψη ρυθμού τον είχε επηρεάσει. Είχα επισημάνει τότε πως το αποτέλεσμα δεν έπρεπε να ξεγελάσει τη Μαρσέιγ που δεν είχε παίξει κάτι το ιδιαίτερο στην Ελλάδα. Τότε με είχαν κατηγορήσει, όταν το είπα, τώρα όλοι βλέπουν την αλήθεια. Οι Έλληνες που βρήκαν ρυθμό έδειξαν ότι είναι πολύ καλύτεροι από ό,τι είδαμε στο πρώτο ματς. Ο Ολυμπιακός έκανε βήματα μπροστά από τότε, η Μαρσέιγ έκανε βήματα προς τα πίσω».

-Πώς θα χαρακτηρίζατε τον Ολυμπιακό σαν ομάδα, σε σχέση πάντα με το γαλλικό ποδόσφαιρο;

«Ας αφήσουμε πρώτα τα αποτελέσματα να μιλήσουν. Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Ντόρτμουντ. Προσοχή! Την πρωταθλήτρια Γερμανίας Ντόρτμουντ. Δεν μιλάμε για αποτέλεσμα ό,τι κι ό,τι. Εν συνεχεία ήρθε και κέρδισε με επιθετικό ποδόσφαιρο στο «Βελοντρόμ». Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά. Η ελληνική ομάδα έχει παίκτες μαχητές, που δημιουργούν ένα σφιχτό αμυντικό μπλοκ. Το κύριο χαρακτηριστικό του Ολυμπιακού, όμως, είναι πως όλοι του οι παίκτες έχουν ανεπτυγμένη τεχνική. Ξέρουν μπάλα. Εν αντιθέσει με τη Μαρσέιγ και τις περισσότερες γαλλικές ομάδες, οι οποίες δίνουν έμφαση στη φυσική κατάσταση και στη δύναμη. Κοίταξε, ο Ολυμπιακός δεν είναι Μίλαν. Σίγουρα δεν είναι. Ωστόσο, είναι μία σημαντική ευρωπαϊκή ομάδα».

-Ας πάμε σε ατομικό επίπεδο. Υπάρχει κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού που ξεχωρίσατε;

«Ναι, βέβαια. Ο Μιραλάς. Τι παίκτης! Πολύ ωραίο στυλ, πολύ χρήσιμος για την ομάδα του. Γεμίζει το γήπεδο, κρατάει πολύ ωραία τη θέση του, «τρέχει» την μπάλα. Είναι ένας διαρκής κίνδυνος για τους αμυντικούς, αφού με την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός μπορεί να φτιάξει φάσεις μόνος του, από το μηδέν. Βλέπω ότι έχει προοδεύσει πάρα πολύ από τότε που έφυγε από τη Γαλλία».

-Χωράει σε κάποια γαλλική ομάδα;

«Μα φυσικά! Αυτή τη στιγμή, έτσι όπως είναι ο Μιραλάς χωράει σε οποιαδήποτε γαλλική ομάδα της Ligue 1! Σε αυτή τη Μαρσέιγ που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, ο Μιραλάς παίζει άνετα. Αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη μου κοστίζει περισσότερο από ό,τι παίκτες όπως ο Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ και ο Ζορντάν Αγιού!»

-Ηταν ο μόνος που σας εντυπωσίασε;

«Κοίτα, ο Ολυμπιακός λειτούργησε πολύ σωστά σαν ομάδα και οι παίκτες του υπάκουσαν στο τακτικό πλάνο. Για παράδειγμα, μου άρεσε πολύ ο τρόπος που κινούνταν στο γήπεδο ο Ράφικ Τζεμπούρ. Μπορεί να μην έκανε κάποια μεγάλη φάση, αλλά η ζωντάνια που έβγαλε σε κάθε φάση στο γήπεδο και τα τρεξίματά του ήταν καθοριστικά για να λειτουργεί σωστά ο Ολυμπιακός επιθετικά».

-Και τώρα τι γίνεται; Πώς διαμορφώνονται τα πράγματα στον όμιλο; Υπάρχει φαβορί πρόκρισης;

«Τώρα τα πράγματα έγιναν περίπλοκα. Η Μαρσέιγ είχε την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση και μαθηματικά από χθες (σ.σ.: προχθές), αλλά την κλώτσησε. Είχαν ένα τελικό και τον έχασαν χωρίς να παλέψουν. Οταν βλέπεις τη Μαρσέιγ να παίζει, βλέπεις μία φτώχεια. Τώρα υπάρχει και το ντέρμπι με την Παρί Σεν Ζερμέν που μπορεί να διαμορφώσει άλλες καταστάσεις. Δεν θέλω να μιλάω για φαβορί. Οι καταστάσεις στο ποδόσφαιρο αλλάζουν πολύ γρήγορα. Η Μαρσέιγ, πάντως, σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν είναι σε πλεονεκτική θέση».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved