Ντεμόλ: «Με απόφαση του Αγγελή, έφυγα από τον ΠΑΣ»

Ντεμόλ: «Με απόφαση του Αγγελή, έφυγα από τον ΠΑΣ»

Για τους λόγους του διαζυγίου με τον ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε ο Στεφάν Ντεμόλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα passports.gr. O Βέλγος τεχνικός κατονόμασε τον Βαγγέλη Αγγελή(σύμβουλο του Γιώργου Χριστοβασίλη) ως κύριο υπαίτιο της απομάκρυνσής του από τον πάγκο της ομάδας των Ιωαννίνων, ενώ έκανε λόγο για οικονομική ασυνέπεια της διοίκησης, τόσο στο δικό του πρόσωπο, όσο και των ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά η συνέντευξη του πρώην τεχνικού του ΠΑΣ:

«Πιστεύω ότι από όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, εγώ είμαι αυτός που βρίσκεται τα περισσότερα χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου είτε ως ποδοσφαιριστής είτε ως  προπονητής. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω στους ανθρώπους  αλλά δυστυχώς ζω στον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου.  Από την μία λοιπόν μένω έκπληκτος που ο ΠΑΣ Γιάννινα σταμάτησε το συμβόλαιο μαζί μου αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα αλλά και το κλίμα στα αποδυτήρια αλλά και το γενικότερο κλίμα εργασίας. Από την άλλη όμως,  δεν μου προκάλεσε τόσο έκπληξη καθώς  είμαι έμπειρος στον χώρο του ποδοσφαίρου και ξέρω ακριβώς τι γίνεται. Τις τελευταίες 4-6 εβδομάδες άρχισε να «μυρίζει η φυγή μου. Αυτή η μυρωδιά άρχισε πριν το ματς με τον Ατρόμητο αλλά  μετά από αυτό το παιχνίδι έγινε εντονότερη. 'Οσα χρόνια και να μείνω στο ποδόσφαιρο, πάντα θα αρνούμαι να συμμετάσχω σε υπόγειες διαδρομές. Πιστεύω ότι λόγω της καλής κατανόησης με τους ποδοσφαιριστές μου και της καλής σχέσης που έχω με τους κατοίκους της πόλης των Ιωαννίνων, ήταν πολύ δύσκολο για κάποιους να πείσουν τον πρόεδρο να λύσει το συμβόλαιο μαζί μου γιατί είχα καλή συνεργασία με τον κ. Χριστοβασίλη. Τις τελευταίες 6 εβδομάδες  πραγματοποιήθηκε μια ενορχηστρωμένη σχέδιο για να γίνει η ζωή του προπονητή πιο δύσκολη κι αυτό είναι πολύ δυστυχές. Θέλω να ευχαριστήσω  τους κ.κ. Καχριμάνη, Χήτο, Κολόκα και Σουκοβέλο για την υποστήριξη τους όλο αυτόν τον καιρό».

Σε ερώτηση για τις εντυπώσεις του από τους 17 μήνες συνολικής παρουσίας του στην πόλη και τον ΠΑΣ Γιάννινα, απάντησε: «Πέραν αυτών των 6 εβδομάδων, πέρασα πολύ όμορφα στα Γιάννενα και απέκτησα πολλούς φίλους εδώ, όπως ο Λάκης Παπαγγέλης και  ο Γιάννης Τάτσης που μπήκαν πλέον στον κύκλο των πολύ στενών μου φίλων και σίγουρα θα παραμείνουν εκεί. Θέλω να πω κάτι πολύ σημαντικό: αυτές οι 6 εβδομάδες με επηρέασαν αρνητικά στη δουλειά παρά την εμπειρία μου. Πέρα από μένα όμως, θεωρώ ότι αυτές οι κακές εβδομάδες επηρέασαν χειρότερα τους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι μόνο δικό μου συμπέρασμα αυτό αλλά και των ποδοσφαιριστών με τους οποίους μιλούσα καθημερινά. Είναι φυσιολογικό όσοι δεν παίζουν να έχουν παράπονα. Βεβαίως αυτή η σεζόν είναι εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη στην οποία όλα ήταν σχεδόν τέλεια. Όμως φέτος που ανεβήκαμε κατηγορία , η ομάδα σε όλους τους τομείς δούλεψε σαν να είχαμε πέσει κατηγορία αντί να ανεβούμε. Φυσικά αυτό δεν εξηγείται μόνο από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Στην ομάδα άρχισαν από το καλοκαίρι τα οικονομικά προβλήματα  αλλά και προστριβές με την πόλη και τους φορείς της όπως με την Επιτροπή Σταδίου.  Είτε το πιστέυετε είτε όχι, είμαι σε θέση να γνωρίζω  ότι όλα αυτά επηρεάζουν πάρα πολύ τους ποδοσφαιριστές».

Σε ερώτηση για τα περίφημα ποντίκια που ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου και αν πρέπει πλεόν να τα κατονομάσει, σχολίασε: «Αυτή η φράση χρησιμοποιείται παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα. Όταν τη χρησιμοποιείς λοιπόν, υπάρχει κάποιος λόγος. Ο πρόεδρος δεν μου έχει κάνει ούτε ένα τηλεφώνημα μέχρι τώρα  παρότι ξέρω ότι είναι στην Κύπρο και ότι μιλάει συνεχώς με τους συνεργάτες του. Ήταν τόσο δύσκολο να μου το πει αυτός  σε ένα τηλεφώνημα, έστω για 2 λεπτά; Γνωρίζω κι εγώ αλλά και οι ποδοσφαιριστές μου,  ότι η απόφαση για την απομάκρυνσή μου δεν είναι του κ. Χριστοβασίλη αλλά του Βαγγέλη Αγγελή. Όλοι γνωρίζουμε, εγώ, οι ποδοσφαιριστές,  εσείς οι δημοσιογράφοι , ο κόσμος της πόλης ότι ο Βαγγέλης Αγγελής έχει το ελεύθερο από τον πρόεδρο να κάνει και να αποφασίσει ότι θέλει στο ποδοσφαιρικό τμήμα. ο Αγγελής λοιπόν είναι υπεύθυνος για τα πάντα: για τη σύνθεση του τεχνικού επιτελείου, για τον μεταγραφικό σχεδιασμό και την υλοποίησή του, επομένως και υπεύθυνος για τη λύση του δικού μου συμβολαίου. Το ήξερα από την αρχή όμως και δεν  ήταν πρόβλημα για μένα, καθώς γνώριζα εκ των προτέρων πως λειτουργεί ο ΠΑΣ και δέχτηκα να δουλέψω υπό αυτές τις συνθήκες. Θεωρώ ότι ο κ. Αγγελής θα έχει τους λόγους του που πήρε αυτή την απόφαση ή μάλλον καλύτερα να πείσει τον πρόεδρο να υπογράψει αυτή την απόφαση. Ας ελπίσουμε για τον ΠΑΣ Γιάννινα ότι θα είναι η σωστή απόφαση. Το εύχομαι ολόψυχα γιατί δεν υπήρξα ποτέ χαιρέκακος  στη ζωή μου. Αγαπώ αυτή την ομάδα και θέλω να πηγαίνει καλά, έστω και χωρίς εμένα».

Σε ερώτηση για τον μεταγραφικό σχεδιασμό και το ποιοι παίχτες ήταν δικές του εισηγήσεις, αποκάλυψε ότι: «Ο μοναδικός  ποδοσφαιριστής που έφερα εγώ σε 17-18 μήνες παραμονής μου εδώ είναι ο Πολ Κεϊτά. Δέχτηκα να δουλέψω σε μια ομάδα στην οποία το μεταγραφικό σχεδιασμό δεν τον υλοποιεί ο προπονητής.  Βεβαίως για να είμαι απολύτως ειλικρινής, κανένας δεν ανακατεύτηκε με τις προπονήσεις ή τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Εκεί ήμουν το απόλυτο αφεντικό. Ο πρόεδρος είναι το γενικό αφεντικό, εγώ ήμουν υπεύθυνος για την καθημερινή προπόνηση και τους αγώνες και ο Αγγελής για τις μεταγραφές και το τεχνικό επιτελείο».

Για το αν αυτό υποβαθμίζει τον ρόλο του προπονητή, δήλωσε: «Δεν καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ: φυσικά και είχα άποψη και ερωτήθηκα για τις μεταγραφές και σε ποιες θέσεις χρειαζόμουν ενίσχυση αλλά δεν ήμουν αυτός που έκανε τις επιλογές και έπαιρνε τις τελικές αποφάσεις. Η μοναδική δική μου επιλογή αυτούς τους μήνες ήταν ο Πολ Κεϊτά»

Σε ερώτηση για το αν όντως είναι απλήρωτοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ για μεγάλο χρονικό διάστημα, τόνισε: «H πληροφόρηση από το δικό μου περιβάλλον αλλά και από την πλευρά των παιχτών είναι ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Για να μάθετε όμως λεπτομέρειες του τι πραγματικά ισχύει, πρέπει να μιλήσετε με κάποιους ποδοσφαιριστές. Για μένα μπορώ να σας πω ότι έλαβα τον μισθό του Ιουλίου και έκτοτε τίποτα. Για τους ποδοσφαιριστές μπορώ να το επαληθεύσω, όχι όμως και να το αποδείξω. Για την περίπτωσή μου μπορώ να το αποδείξω ότι δεν έχω πληρωθεί έκτοτε

Σε ερώτηση για ποιον λόγο δεν βγήκε να μιλήσει για όλα αυτά νωρίτερα όντας προπονητής του ΠΑΣ, ξεκαθάρισε: «Νομίζω ότι όλες οι πληροφορίες που δίνω σήμερα δεν είναι πολύ κακές για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εξαιτίας της κατάστασης τη φετινή χρονιά που τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα από πέρσι, θεώρησα καλύτερο να μην ρίξω περισσότερο λάδι στη φωτιά. Ακόμια κι αν πολλοί φίλοι με συμβούλευσαν να το κάνω νωρίτερα, έθεσα ως προτεραιότητα το καλό της ομάδας και δεν ήθελα να προσθέσω προβλήματα στα αποδυτήρια. Πίστευα και πιστεύω ότι παρόλα τα προβλήματα ο ΠΑΣ Γιάννινα του Στεφάν Ντεμόλ θα παραμείνει στην Super League. Μετά από τόσο χρονικό διάστημα ξέραμε όλοι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της ομάδας και ήμασταν πεπεισμένοι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε

Σχετικά με την τελική άποψη του για τον Χριστοβασίλη, είπε: «Μια μέρα μετά την απομάκρυνσή μου και βλέποντας το ψύχραιμα μπορώ να πω ότι είχα 15 μήνες πολύ καλής συνεργασίας μαζί του αλλά τους τελευταίους 2 μήνες ένιωθα λίγο εγκαταλελειμμένος από τον πρόεδρο».



Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved