Άμυνα... ημιχρόνου για τίτλο ο Παναθηναϊκός!

Άμυνα... ημιχρόνου για τίτλο ο Παναθηναϊκός!

Την καλύτερη αμυντική επίδοση της Ευρώπης, στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων, έχει ο Παναθηναϊκός καθώς μετά από 8 ματς πρωταθλήματος δεν έχει ακόμα δεχθεί γκολ σε πρώτο 45λεπτο.

{textlink02}

Το «τριφύλλι» έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος φέτος έχοντας δεχθεί 8 γκολ σε 8 αναμετρήσεις, την ώρα που πρώτος είναι ο Ατρόμητος με 7 γκολ παθητικό σε 9 παιχνίδια ενώ ο Ολυμπιακός έχει 10 γκολ παθητικό σε ίδια ματς με τους «πράσινους».

Απροσπέλαστος στο πρώτο μέρος

Η εντυπωσιακή επίδοση ωστόσο του Παναθηναϊκού, είναι άλλη. Οι ποδοσφαιριστές του Ζεσουάλδο Φερέιρα, από την πρεμιέρα τους στο πρωτάθλημα με αντίπαλο την Κέρκυρα εκτός έδρας ως και το ντέρμπι του περασμένο Σαββάτου με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», δεν έχουν δεχθεί γκολ σε πρώτο ημίχρονο.

Το εντυπωσιακό αυτό επίτευγμα φέτος το έχει μόνο ο Παναθηναϊκός και η ΑΕ Λεμεσού στην Κύπρο, η οποία έχει και την καλύτερη αμυντική επίδοση όμως πανευρωπαϊκά με μόλις 1 γκολ παθητικό (!), σε όλη την Ευρώπη πάνω από ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Πόρτο, ο ΑΠΟΕΛ, η Άντερλεχτ και ο Ατρόμητος που έχουν δεχθεί μόλις 1 γκολ στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων τους.

Δείχνει το τελικό αποτέλεσμα

Ενδεικτικό των επιτευγμάτων του Παναθηναϊκού φέτος είναι και το γεγονός ότι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου των αγώνων του, δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα για το «τριφύλλι». Στα 8 ματς πρωταθλήματος ως τώρα, τα αποτελέσματα που έχει στα πρώτα ημίχρονα είναι ίδια με τα συνολικά δηλαδή 6 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Στις 8 αγωνιστικές που έχει παίξει στην Super League το «τριφύλλι», 6 φορές είχε το ίδιο τελικό αποτέλεσμα με το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, ενώ δυο φορές ο πίνακας του σκορ ήταν διαφορετικός στο 90’ από ότι στο 45’. Αυτό έγινε στην πρεμιέρα στην Κέρκυρα όταν το 0-0 του ημιχρόνου έγινε 2-0 για τον Παναθηναϊκό στο φινάλε και επαναλήφθηκε στο «Καραϊσκάκης» όπου το 0-1 για το «τριφύλλι» έγινε τελικά 1-1 απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οιωνός τίτλου, αν υπάρχει και συνέχεια

Στο «τριφύλλι» φαίνεται πως παίζει σημαντικό ρόλο φέτος και η αμυντική λειτουργία, παρά το γεγονός ότι ως τώρα η ομάδα του Φερέιρα δείχνει να βασίζεται κυρίως στην επιθετική της γραμμή που φέτος αποδίδει εξαιρετικά με τον Παναθηναϊκό να έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, καθώς το γεγονός ότι δεν δέχεται γκολ στα πρώτα 45 λεπτά των αγώνων του είναι… οιωνός τίτλου.

Το ίδιο επίτευγμα στα πρώτα ημίχρονα είχε κάνει και ο περσινός πρωταθλητής Ολυμπιακός, που το διατήρησε για 22 αγωνιστικές μέχρι να καταφέρει να παραβιάσει την εστία του ο Άρης στη Θεσσαλονίκη σε ματς όμως που οι Πειραιώτες πήραν την νίκη. Σαφώς και ο Παναθηναϊκός θέλει να επεκτείνει το σερί του και να ξεπεράσει αυτό που κατάφερε πέρσι ο Ολυμπιακός, αφού με τέτοια αμυντική λειτουργία θα έχει προβάδισμα για να παραμείνει στην κορυφή ως το φινάλε και να πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή.



Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved