Στο πλευρό του Φερέιρα ο Ρότσα

Στο πλευρό του Φερέιρα ο Ρότσα

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, προπονητής της ομάδας νέων του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε την ανδρική ομάδα τυχερή, επειδή έχει κόουτς τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.{textlink02}

Ο δημοφιλής κόουτς, ο οποίος έχει συνδέσει με αρκετούς τρόπους το όνομα του με τους «πράσινους» είχε μόνο... θερμά λόγια για τον Πορτογάλο συνάδελφο του και τα εξέφρασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «NovaΣΠΟΡ FM». Σε αυτόν άλλωστε οφείλεται, σύμφωνα με τον Ρότσα, η θετική πορεία της ομάδας:

«Πέρασε από μία μεγάλη δοκιμασία με τους δύο αποκλεισμούς στην Ευρώπη από νωρίς. Ίσως η συγκυρία που ήταν σε μία μεταβατική περίοδο με τη διοίκηση. Όμως, το καλό ότι έμεινε ένας έμπειρος προπονητής στην ομάδα και διατήρησε ένα πιο ρεαλιστικό το σενάριο. Ο Φερέιρα με την εμπειρία που έχει και το ρόστερ που έχει, έκανε ένα ανακάτεμα της τράπουλας και βρήκε μία φόρμουλα, που ο Παναθηναϊκός να παίρνει τα αποτελέσματα και να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Αυτό είχαμε να το δούμε πολλά χρόνια. Είναι το ποδόσφαιρο που περιμένει ο κόσμος για να έρθει στο γήπεδο. Όπως είναι η ζωή στην Ελλάδα, έτσι είχε γίνει και το ποδόσφαιρο. Φτωχό και μίζερο, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι μία όαση σε αυτό».

Στον Φερέιρα χρέωσε επίσης την αγωνιστική άνοδο του Λέτο:

«Όσο περνούν τα χρόνια γίνεται πιο σοφός. Ο Φερέιρα του βρήκε μία άλλη θέση. Μία θέση που μπορεί να κινηθεί πιο ελεύθερα και να κάνει πιο πολλά πράγματα. Δεν το περίμενα να είναι τόσο καλός. Όλα αυτά οφείλονται στην καθημερινότητα, στις ομιλίες. Γενικά είναι πολλά πράγματα και αυτό το κατάφερε ο προπονητής. Ο Παναθηναϊκός είχε μόνο μία επιλογή στην επίθεση τότε με Σισέ, αλλά τώρα παίζει με άλλον τρόπο. Πλέον παίζει πιο κοντά στις γραμμές, ενώ έχει και την κατοχή της μπάλας. Παιχνίδι με υπομονή, με κάθετες μπαλιές».

Σχολίασε και το ντέρμπι:

«Παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο και σε πολύ καλό περιβάλλον. Σε αυτό πρέπει να σταθούμε περισσότερο. Είναι μία μεγάλη βελτίωση όλα αυτά που είδαμε στο ντέρμπι. Έγινε κάπως πιο ανθρώπινο το ντέρμπι. Ένα από τα καλύτερα ντέρμπι όλα αυτά τα χρόνια. Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε ένα σημείο να πάρει τη νίκη. Μπορεί να είχαν κερδίσει και οι δύο, καθώς μπήκαν και οι δύο νικήσουν και όχι να αμύνονται».

Έδειξε επίσης εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του τεχνικού του Παναθηναϊκού, όταν κλήθηκε να μιλήσει για την συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Τα πιο επικίνδυνα έρχονται τώρα. Τώρα είναι τα επικίνδυνα παιχνίδια που υποτίθεται ότι είναι πιο εύκολα. Εκεί, η ομάδα θα πρέπει να είναι δυνατή. Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ είναι πολύ δύσκολο. Μας έχει δυσκολέψει τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό το κομμάτι θα λειτουργήσει σωστά ο κ. Φερέιρα, καθώς έχει δώσει ρυθμό ηρεμία και έναν πολύ καλό τρόπο παιχνιδιού».

Και παρέθεσε την άποψή του για τον Καπίνο:

«Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά για τον Στέφανο, αλλά καμιά φορά γινόμαστε υπερβολικοί. Είναι ένα παιδί που έχει τα σωματικά προσόντα. Βλέπω από το πρόσωπό του ότι δεν επηρεάζεται. Έχει μία δυνατή προσωπικότητα. Αυτοί που τον ζουν τον συμβουλεύουν. Ο καλός ποδοσφαιριστής είναι αυτός που έχει διάρκεια και αυτό το καταφέρνεις μόνο με τη δουλειά. Πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα, ειδικά εάν είσαι τερματοφύλακας και παίζεις σε μία μεγάλη ομάδα. Έχει όλα τα προσόντα να γίνει πολύ καλός, καθώς έχει πολλά να μάθει ακόμα. Οι δάσκαλοι που είναι δίπλα του ξέρουν πώς να τον δουλέψουν. Τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός βασίζεται στους τερματοφύλακες από την ακαδημία και έχει δημιουργήσει μία παράδοση».

Ο Ρότσα αποθέωσε την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του αθηναϊκού συλλόγου:

«Όταν ένα ποσοστό πέντε έξι παικτών αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα, είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Θα πρέπει να προσέχουν την ακαδημία, όλοι στον Παναθηναϊκό. Αυτή την ώρα ο Παναθηναϊκός είναι πολύ τυχερός, καθώς ο Γιάννης Σαμαράς κάνει ένα πολύ καλό πρόγραμμα, το οποίο φαίνεται και θα φανεί και στο μέλλον. Μπορεί ο Παναθηναϊκός μπορεί να βγάλει πολλούς ποδοσφαιριστές σε μία αγορά που είναι μικρή. Χρειαζόμαστε να βλέπει ο κόσμος Έλληνες ποδοσφαιριστές».

Ενώ φάνηκε αισιόδοξος για την μελλοντική πορεία του Κουίνσι:

«Ο Κουίνσι έχει να δώσει παραπάνω στον Παναθηναϊκό με τα προσόντα που έχει. Τον είδα με τον Ολυμπιακό. Με την ταχύτητα που έχει είναι αδύνατο να τον σταματήσει κάποιος. Είναι σημαντικός παίκτης, όπως ο Ζέκα. Και οι δύο έχουν προσαρμοστεί σε αυτό που θέλει ο προπονητής».

Μίλησε και για τον Σαντιάγκο Ντίας:

«Πρέπει να του δώσουμε χρόνο. Το παιδί ήθελε τον Παναθηναϊκό, καθώς είχε και άλλες προτάσεις. Είναι ένα μοντέρνο χαφ που μπορεί να αμύνεται και να επιτίθεται εξίσου καλά».

Και κατέληξε στην συνεργασία που έχει ο ίδιος με τον Φερέιρα:

«Ο Γιάννης Σαμαράς που είναι επικεφαλής στην ακαδημία, έχει μία πολύ καλή συνεργασία με τον Φερέιρα. Ο κ. Φερέιρα είναι ένας σοφός άνθρωπος, με μεγάλη εμπειρία όπου έχει καταφέρει αυτά που βλέπουμε τώρα μετά από δύο αποκλεισμούς στην Ευρώπη. Δείχνει να έχει το ενδιαφέρον να αφήσει ένα έργο στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι προπονητής που θα προσπαθήσει να μη ρισκάρει καθόλου και αυτό είναι ένα μεγάλο προτέρημα που έχει. Ο Παναθηναϊκός είναι τυχερός που κράτησε τον Φερέιρα. Νομίζω ότι έχει δώσει ήδη αλλά έχει να δώσει και άλλο στην ομάδα. Βλέπουμε καθημερινά την καλή συνεργασία που υπάρχει. Θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να φτιάξει την περιουσία του. Ο στόχος για εμάς είναι να φτιάξουμε ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα. Εμείς στην ακαδημία θέλουμε να φτιάξουμε ποδοσφαιριστές που να αντέχουν στον πρωταθλητισμό».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved