Ουζουνίδης: «Τόπο στα νιάτα»

Ουζουνίδης: «Τόπο στα νιάτα»

Για την σημασία αξιοποίησης των νεαρών ποδοσφαιριστών και τη γενικότερη φιλοσοφία της Ξάνθης μίλησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, τονίζοντας πάντως ότι το πρωτάθλημα της Super League δεν είναι τίμιο.

Ο τεχνικός της ακριτικής ομάδας μίλησε την Τρίτη (22/11) στο «Αθλητικό Metropolis» και αφού ανέλυσε τις εντυπώσεις του από τη μέχρι τώρα πορεία της Ξάνθης, αναφέρθηκε στα νέα παιδιά και τις ακαδημίες του συλλόγου, ανέλυσε τις απόψεις του για το ελληνικό πρωτάθλημα και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κάθαρση που (δεν) έγινε.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Ουζουνίδης στο «Αθλητικό Metropolis» για:

Την πορεία της Ξάνθης στο πρωτάθλημα

«Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε καλά, από πλευράς ποιότητας και ανταγωνιστικότητας, αλλά δεν ήρθαν τα αποτελέσματα και αυτό μας έκανε επιφυλακτικούς. Παρ’ όλα αυτά, δεν άλλαξε το στυλ μας, παρέμεινε γρήγορη και πιεστική η ομάδα και έδωσε έμφαση στο αμυντικό κομμάτι που αποτέλεσε αιτία να μην πάρουμε βαθμούς στα πρώτα παιχνίδια. Στα τελευταία ματς είμαστε πιο προσεκτικοί και από τη στιγμή που έχουμε την επιθετικότητα, κερδίζουμε. Τις δύο τελευταίες αγωνιστικές κρατήσαμε ανέπαφη την εστία μας, ήρθαν οι νίκες και πήραμε ώθηση για τη συνέχεια».

Τις δυνατότητες της Ξάνθη και την πρωτοβουλία που θέλει να δώσει σε ορισμένους παίκτες

«Οι προπονητές, λόγω της πίεσης, κοιτούν την τακτική και αφαιρούν την πρωτοβουλία του παίκτη. Αυτό ήθελα φέτος να το αλλάξω. Το έχουμε σε γενικές γραμμές, με Μαρσελίνιο, Βλαχοδήμο, Βασιλακάκη που μπορούν να το κάνουν. Μπορούμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι και θεαματικοί, διότι πολλά παιδιά μπορούν να δώσουν περισσότερα. Ξέρουμε το όριο που μπορεί να γίνει αυτό, οπότε δε μας φοβίζει. Άλλωστε, μέσα από αυτή τη διαδικασία η ομάδα προσφέρει και θέαμα που αρέσει στον κόσμο».

Την προσπάθεια της Ξάνθης να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά

«Τα τελευταία χρόνια είχε δοθεί βαρύτητα σε άλλους τομείς, από την προηγούμενη σεζόν όμως ξεκίνησε στην Ξάνθη μία προσπάθεια για επιλογή παικτών κάτω των 20 και 17 ετών, που προέρχονται τόσο από την Ξάνθη, όσο και από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έγινε καλή επιλογή παικτών, έχουν ήδη προωθηθεί στην πρώτη ομάδα αρκετοί νεαροί και ήδη αγωνίζονται σε αυτήν 4 με 5 παιδιά από τις ακαδημίες. Σε μερικά χρόνια θέλουμε η ομάδα να απαρτίζεται από Έλληνες παίκτες και από παιδιά που θα προέρχονται από τις ακαδημίες μας. Κυρίως αυτό συμβαίνει γιατί η προηγούμενη συνταγή ήταν πετυχημένη. Ομάδες σαν τη Ξάνθη δεν μπορούν να επιβιώσουν έχοντας συνέχεια έξοδα. Αυτό γίνεται ακόμη πιο αναγκαίο αυτή την εποχή, από τη στιγμή που λείπουν οι χορηγοί. Αυτό μας αναγκάζει να το κάνουμε πιο γρήγορα και πιο έντονα. Αν θέλεις να είσαι σοβαρή ομάδα και να δεις αλλιώς το μέλλον, πρέπει να αλλάξεις τη δομή και την οργάνωση σου. Αυτό γίνεται, δίνουμε βαρύτητα στις νεαρές ηλικίες και προσπαθούμε να το συνδυάσουμε με καλή αγωνιστική παρουσία. Μέσα από την κρίση ακολουθούμε αυτή τη φιλοσοφία. Το αξίζουν τα παιδιά, δεν τους κάνουμε χάρη, απλά γίνεται πιο εύκολα απ’ ότι παλαιότερα».

Τη σχέση ομάδας και προπονητή και πως αυτή πρέπει να είναι είπε:

«Πρέπει να υπάρχει μια φιλοσοφία σε κάθε ομάδα και πάνω σε αυτό να επιλέξει και προπονητή. Ανεξάρτητα από το αν θα μείνει ή θα φύγει από μια ομάδα, θα πρέπει να έχει μια φιλοσοφία. Δεν το είχαν αυτό πολλές ομάδες και για αυτό και άλλαζαν προπονητή. Οι περισσότερες ομάδες δεν ήξεραν τι ήθελαν. Ανεξάρτητα από το αν ρισκάρει ή όχι ένας προπονητής πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένη φιλοσοφία. Με την Ξάνθη έτσι έγινε και αυτό φαίνεται από το πώς λειτουργεί η ομάδα, αλλά και από το αγωνιστικό. Δε φύγαμε από το πλάνο αυτό, ακόμη κι όταν δεν ήρθαν τα αποτελέσματα. Θα το προχωρήσουμε».

Το φετινό πρωτάθλημα

«Το πρωτάθλημα έχει ενδιαφέρον, γιατί και στην κορυφή θα έχουμε μονομαχία μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, αλλά θα γίνει μάχη τόσο για την Ευρώπη, όσο και για τον υποβιβασμό. Δε μιλάμε βέβαια για σοβαρά πράγματα, όταν οι ομάδες μπαίνουν στο πρωτάθλημα ενώ έχει χειμωνιάσει. Δεν βγαίνουν και ακριβή συμπεράσματα, με τις διακοπές, τα ρεπό και δεν έχουμε ακριβή εικόνα. Θα θέλαμε να είναι περισσότερες οι ομάδες που διεκδικούν τίτλο, αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα δε θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Δε γίνεται η μία ομάδα να μην χρωστά καθόλου, άλλη να χρωστάει 10 και άλλη 100. Δεν είναι τίμιο το πρωτάθλημα».

Την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο

«Πολύ κακό για το τίποτα. Όχι μόνο δεν άλλαξε τίποτα, αλλά όλα τα λόγια στην αρχή δεν έγιναν πράξη. Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, είναι χειρότερα».

{textlink02}



Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved