Βελλίδης: «Πρώτα να καθιερωθώ στον Άρη…»

Βελλίδης: «Πρώτα να καθιερωθώ στον Άρη…»

Για την πρώτη νίκη του Άρη στο πρωτάθλημα επί του ΟΦΗ, τα όνειρά του, αλλά και για την περίοδο που έβλεπε τα παιχνίδια των «κίτρινων» από τον πάγκο, μίλησε ο Μάρκος Βελλίδης.

Ο πορτιέρο του Άρη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Europe 1», όπου μεταξύ άλλων δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον… ήρωα της απόδρασης από το «Γεντί Κουλέ», Γιάννη Γιαννιώτα, στο κακό ξεκίνημα, στην ερχόμενη αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, στον Μίχαλ Πρόμπιερζ, αλλά και στους στόχους των Θεσσαλινικιών.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά φάνηκε ότι θέλαμε πάρα πολύ αυτή τη νίκη. Παρουσιαστήκαμε βελτιωμένοι και πιο δεμένοι από άλλες φορές. Δείξαμε χαρακτήρα και φάνηκε ότι παλεύαμε ο ένας για τον άλλο. Η πίεση ήταν μεγάλη, λόγω της χαμηλής βαθμολογικής συγκομιδής μας, και αυτό φάνηκε στο β' ημίχρονο. Μπορέσαμε όμως να κρατήσουμε τη νίκη που θέλαμε τόσο πολύ. Σε ό,τι αφορά την προσωπική μου απόδοση, είναι σημαντικό για μένα ότι βοήθησα ξανά την ομάδα μου και είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να κερδίσουμε», τόνισε αρχικά ο Βελλίδης, συμπληρώνοντας για τον Γιάννη Γιαννιώτα:

«Αυτή την στιγμή, πραγματικά πρέπει να αισθάνεται πανευτυχής και το αξίζει, γιατί προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας. Ξέρει ότι ο κόσμος τον αγαπάει και τον στηρίζει. Είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ σκληρά και πραγματικά αξίζει μια θέση στην ομάδα. Το γκολ που πέτυχε ήταν πολύ όμορφο, ένα από τα ωραιότερα της αγωνιστικής. Τόσο η ασίστ του Ουμπίντες όσο και η εκτέλεση του Γιαννιώτα ήταν πολύ καλή».

Για το κακό ξεκίνημα, που οδήγησε και στην αποχώρηση του Σάκη Τσιώλη από την τεχνική ηγεσία, είπε: «Αν ξέραμε τι έφταιγε, θα είχαμε βρει και τη λύση. Πολλά παίζουν ρόλο... Ίσως να μην ήμασταν τόσο προσεκτικοί όσο έπρεπε στα προηγούμενα παιχνίδια. Παρότι δημιουργούσαμε φάσεις, δεν μπορούσαμε να τις εκμεταλλευτούμε και να σκοράρουμε, από δικά μας κακά τελειώματα. Μετά, όσο έρχονταν άσχημα αποτελέσματα, κάθε παιχνίδι γινόταν και πιο δύσκολο».

Ο 24χρονος γκολκίπερ αποκάλυψε επίσης ότι η χθεσινή νίκη του στο «Γεντί Κουλέ» ήταν η δεύτερη της καριέρας του…: «Είχα ξαναπαίξει σ' αυτό το γήπεδο και είχα φύγει πάλι νικητής με 0-1, κάνοντας και τότε πολλές αποκρούσεις! Έπαιζα στο Διαγόρα Ρόδου και είχαμε αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής».

Για την προσεχή εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, ανέφερε: «Θα επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη νίκη. Αν το πετύχουμε, θα αλλάξει άρδην η ψυχολογία μας, αφού θα έχουμε πάρει έξι βαθμούς σε δύο εκτός έδρας παιχνίδια. Θα φτιάξει φυσικά και η διάθεση του κόσμου μας, που μας επηρεάζει και εμάς. Η ομάδα ξεκίνησε καταστροφικά, αφού είχε ένα πρόγραμμα που περιμέναμε ότι θα μας έδινε πολλούς βαθμούς, αλλά είχαμε μόνο 4 βαθμούς. Παρόλα αυτά, ο κόσμος συνέχιζε να μας στηρίζει με απίστευτο τρόπο».

Για τον Μιχάλη Σηφάκη, η ατυχία του οποίου «άνοιξε» για τον ίδιο την πόρτα της ενδεκάδας, υπογράμμισε: «Σίγουρα δεν είναι ωραίο να τραυματίζεται ένας συμπαίκτης σου, πολύ περισσότερο ο Μιχάλης. Είναι ένας αξιόλογος τερματοφύλακας και φανταστικό παιδί, που έχει προσφέρει πολλά στον Άρη. Έχουμε συχνή επικοινωνία διαρκώς και μιλάμε για την πορεία της αποθεραπείας του. Αυτό είναι όμως το ποδόσφαιρο και αυτή η ευκαιρία μου δόθηκε».

Για το όνειρό του να φορέσει κάποια στιγμή τη φανέλα με το εθνόσημο: «Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα έρθει και η κλήση στην Εθνική ομάδα. Και μόνο που γίνεται λόγος για κάτι τέτοιο, με μόλις πέντε συμμετοχές για μένα, είναι πολύ ευχάριστο. Φυσικά είναι κάτι που το θέλω και θα το κυνηγήσω. Ο πρώτος στόχος μου είναι η καθιέρωση στον Άρη και έπειτα θα έρθουν όλα τα υπόλοιπα. Θα ήθελα πάρα πολύ να κληθώ στο Euro 2012, θα κάνω ό,τι μπορώ για να το πετύχω. Αν βοηθήσω τον Άρη όπως πρέπει και η ομάδα βοηθήσει εμένα, νομίζω ότι είναι ένας εφικτός στόχος.

Το ό,τι βρισκόμουν πίσω από το Μιχάλη Σηφάκη, στην πρώτη χρονιά μου στον Άρη, ήταν τιμή και διαφήμιση για μένα, γιατί μιλάμε για τον βασικό τερματοφύλακα της Εθνικής, που έπαιζε τέσσερα χρόνια στον σύλλογο.

Όταν βρισκόμουν πίσω από τον Χουάνμα, ήταν ένα γεγονός που με γέμιζε εγωισμό, γιατί ήταν κάτι που δεν μπορούσα να δεχθώ. Με τη δουλειά και την προσπάθειά μου, αυτό άλλαξε».

Παράλληλα, έσπευσε να υπερασπιστεί την απόκτηση του Ελντίν Γιακούποβιτς από τον Άρη: «Η μεταγραφή του Γιακούποβιτς ήταν δικαιολογημένη, γιατί ο Μιχάλης είχε έναν σοβαρό τραυματισμό και θα έμενε για αρκετό διάστημα εκτός δράσης. Ίσα - ίσα, ευχαριστήθηκα που ήρθε ένας καλός τερματοφύλακας, γιατί όταν δουλεύεις και υπάρχει συναγωνισμός στην προπόνηση γίνεσαι πολύ καλύτερος».

Όσο για το γεγονός ότι ήταν αναπληρωματικός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, πράγμα που προκάλεσε έκπληξη και συζητήθηκε αρκετά, ο Βελλίδης σχολίασε: «Το να μην αγωνίζεσαι αλλά να ακούγεται το όνομά σου παντού, είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για έναν ποδοσφαιριστή. Δεν έχω να πω κάτι άλλο πάνω σ' αυτό το θέμα. Έχει περάσει πλέον για μένα. Φυσικά και μ' ενόχλησε, φυσικά και με πείραξε, αλλά είμαι τέτοιος χαρακτήρας που δεν θα σταθώ πάρα πολύ σ' αυτό το κομμάτι».

Aκολούθως έκανε ένα σύντομο σχόλιο για τον Μίχαλ Πρόμπιερζ: «Του αρέσει η πειθαρχία και θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για μια ομάδα».

Για το ποιο είναι το αδύναμο σημείο που νομίζει ότι έχει, ως τερματοφύλακας, υπογράμμισε: «Θα ήμουν τρελός αν αποκάλυπτα δημόσια τα ελαττώματά μου! Τα γνωρίζω, δουλεύω πάνω σ' αυτά, άρα για ποιο λόγο να τα αποκαλύψω; Όταν καταλάβεις ποια είναι τα μειονεκτήματα σου και δουλεύεις πάνω σ' αυτά, τα μετατρέπεις σε πλεονεκτήματα».

Τέλος, αναφορικά με τον φετινό στόχο της ομάδας, κατέληξε: «Ο στόχος του Άρη πρέπει να είναι η πιο υψηλή δυνατή θέση. Γίνεται να πάρουμε το πρωτάθλημα; Άμα γίνεται, ο στόχος πρέπει να είναι η κατάκτηση του. Όταν δεν γίνεται να πάρεις το πρωτάθλημα, πρέπει να στοχεύσεις στην αμέσως επόμενη διάκριση. Να βγεις 2ος, 3ος... Να πάρεις την υψηλότερη δυνατή θέση. Και στο Κύπελλο, μακάρι να είμαστε πιο τυχεροί από πέρσι και να πάμε σ' έναν τελικό, όπως συμβαίνει κάθε δύο χρόνια, αν το παρατηρήσετε... Μακάρι να φτάσουμε ξανά σ' έναν τελικό και αυτή τη φορά να τον κερδίσουμε».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved