Μοντεστό: «Πρωταθλητής και πάλι ο Ολυμπιακός!»

Μοντεστό: «Πρωταθλητής και πάλι ο Ολυμπιακός!»

Τη βεβαιότητά του πως ο Ολυμπιακός θα κόψει και πάλι πρώτος το νήμα του πρωταθλήματος (το οποίο και έθεσε ως προτεραιότητα) εξέφρασε ο Φρανσουά Μοντέστο που δεν έδειξε να ανησυχεί για το προβάδισμα δύο βαθμών που έχει αποκτήσει ο Παναθηναϊκός.

«Και πέρσι, την ίδια περίοδο ήταν δύο πόντους μπροστά. Εγώ πιστεύω ότι θα το ξαναπάρουμε», ήταν τα λόγια του Κορσικανού μέσου στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM 94.6», όπου δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να αναφερθεί στο ερχόμενο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ, αλλά και στο μέλλον του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φρανσουά Μοντέστο:

-Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:
«Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Έπρεπε να κερδίσουμε. Ήμασταν ομαδικοί, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες αν και τις χάσαμε. Αυτό μας στεναχώρησε πάρα πολύ. Πάντως, τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών νομίζω πως ίσως ήταν το καλύτερο φετινό μας ματς.

Σίγουρα όλος ο κόσμος περίμενε να νικήσουμε. Κάναμε τα πάντα για να το καταφέρουμε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ακόμη όμως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Όπως και πέρυσι την ίδια περίοδο είναι δυο πόντους μπροστά μας, αλλά δεν έχει κριθεί τίποτα».

-Εάν ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί για το πρωτάθλημα:
«Για μένα φαβορί πάντα είναι ο πρωταθλητής της προηγούμενης χρονιάς. Είναι αλήθεια ότι τώρα είναι δυο πόντους μπροστά μας και ίσως ο κόσμος, αλλά και οι ίδιοι να νιώθουν φαβορί. Θα δούμε όμως στο τέλος της χρονιάς που θα τερματίσουν οι δυο ομάδες. Αυτό είναι που έχει σημασία όχι το σήμερα...

Όλοι θέλουν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό. Όλοι παίζουν εναντίον μας καλύτερα. Είναι δύσκολο, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα. Πάμε να το πάρουμε. Ναι, ο Παναθηναϊκός είναι ο βασικός μας αντίπαλος για τον τίτλο, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα το ξαναπάρουμε το πρωτάθλημα».

-Για τα πολλά παιχνίδια μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα που έχει ο Ολυμπιακός:
«Είναι δύσκολη κατάσταση τα σερί παιχνίδια, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και έχει το σύνολο για να τα καταφέρει. Το ξέραμε από την αρχή και έτσι φτιάχτηκε η ομάδα. Το ρόστερ έχει ποιότητα για να τα καταφέρει παντού. Πάμε λοιπόν για ένα καλό αποτέλεσμα στη Μασσαλία και αμέσως μετά επιστρέφουμε για τη νίκη και στο ελληνικό πρωτάθλημα».

-Ποια είναι η προτεραιότητα: Πρωτάθλημα ή πρόκριση Champions League:
«Η προτεραιότητα πάντα είναι το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό πρέπει να κατακτήσεις, όπως γίνεται σε κάθε χώρα, έτσι ώστε να παίξεις και την επόμενη χρονιά στο Champions League. Θέλουμε βέβαια και καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα στην Ευρώπη, αλλά πρώτα από όλα είναι το πρωτάθλημα».

-Για το παιχνίδι με την Μαρσέιγ:
«Το Βελοντρόμ είναι δύσκολο γήπεδο. Από τις πιο καυτές έδρες στη Γαλλία. Έχω αγωνισθεί εκεί, αλλά δεν είναι αυτό που μετράει. Εμείς πάμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας και να ξεπεράσουμε κάθε πρόβλημα ώστε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

-Τι έφταιξε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με την Μαρσέιγ:
«Δεν είχαμε παίξει επίσημα παιχνίδια σε αντίθεση με τη Μαρσέιγ. Έστω κι έτσι όμως, το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν το 0-0. Αυτό όμως δεν αλλάζει. Τώρα πάντως έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας και δεν θα είναι ίδια, αν και κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Πιστεύω στο θετικό αποτέλεσμα. Τώρα θα είναι αλλιώς...»

-Για την κακή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται η Μαρσέιγ:
«Δεν έχει καμία σχέση. Είναι διαφορετικές διοργανώσεις. Η Μαρσέιγ δεν παίζει καλά στη Γαλλία, αλλά εδώ είναι Champions League και είναι διαφορετική η ψυχολογία και η προετοιμασία. Πάνε για την πρωτιά και ξέρουν ότι αν μας νικήσουν θα έχουν περάσει στην επόμενη φάση».

-Για ποιο αποτέλεσμα πάει ο Ολυμπιακός στη Μασσαλία:
«Για τη νίκη! Ο Ολυμπιακός παίζει πάντα για τη νίκη όπου κι αν αγωνίζεται. Αυτή εξάλλου και η φιλοσοφία του ως σύλλογος. Σίγουρα το ποδόσφαιρο είναι άθλημα ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα και κάθε παιχνίδι έχει τις δυσκολίες του, αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει πάντα να παίζει για να κερδίζει. Αυτό είναι ξεκάθαρο».

-Για τις απουσίες βασικών παικτών:
«Δεν είμαι εγώ για να αποφασίσω (γελάει). Αυτός που αποφασίζει είναι ο προπονητής για το ποιος παίζει. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει παίκτες ποιότητας σε όλες τις γραμμές για να έχουμε πάντα μια καλή ομάδα και να καλυφθεί κάθε κενό. Δεν ψάχνουμε ποτέ για δικαιολογίες. Πάμε για το καλύτερο…»

-Σε ποια θέση του αρέσει να αγωνίζεται:
«Για τον Φρανσουά Μοντεστό δεν έχει σημασία η θέση, αλλά το να κερδίζει η ομάδα. Ποτέ μου δεν κοίταξα που θα παίξω. Πάνω από όλα είναι το πως θα κερδίζει η ομάδα μου. Πάντα έπαιζα σε διαφορετικές θέσεις, ανάλογα με τις ανάγκες. Όταν ήρθα εδώ ανακάλυψα και τη θέση στο κέντρο. Ο προπονητής μου έδωσε αυτή την ευκαιρία και μου αρέσει πολύ και αυτή η θέση».

-Εάν αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός αμυντικά προβλήματα:
«Δεν είναι πρόβλημα της άμυνας. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική, δεν χωράνε συγκρίσεις. Φέτος δεχόμαστε παραπάνω γκολ σε σχέση με πέρυσι, αλλά είναι διαφορετικά ματς. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλούς αμυντικούς και δεν πρέπει να τους χρεώνεται αυτό. Δουλεύουμε σκληρά για να γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό έχω να πω. Όλη η ομάδα βάζει γκολ, κι όλη η ομάδα τα δέχεται. Σε ένα άθλημα που κάθε αγώνας έχει πολλές και διαφορετικές φάσεις δεν χωράνε εύκολα οι στατιστικές αναλύσεις. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική και το επαναλαμβάνω αυτό»

-Εάν τον προβληματίζει η πίεση που υπάρχει στους παίκτες του Ολυμπιακού:
«Καθόλου. Ξέρω που βρίσκομαι. Επίσης ξαναλέω ότι και στις νίκες και στις ήττες και στα γκολ που βάζουμε και σε αυτά που δεχόμαστε, εμείς είμαστε ομάδα. Είμαστε ενωμένοι. Δεν έχουμε κερδίσει όλα τα ματς, αλλά εμείς προσπαθούμε. Δεν κερδίζουμε με 5-0, αλλά δουλεύουμε σκληρά για να έχουμε τα σωστά αποτελέσματα.

Εγώ βλέπω ότι παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και γινόμαστε καλύτεροι. Η δουλειά που κάνουμε θα μας βγαίνει από ματς σε ματς όλο και περισσότερο. Εγώ θα ανησυχούσα αν δεν παίζαμε καλά και δεν κάναμε φάσεις. Παίζουμε καλά και δουλεύουμε πολύ κι αυτό είναι κάτι που θα φαίνεται πολύ όσο κυλάει ο καιρός. Η ομάδα είναι σε καλό δρόμο»

-Για τη ζωή στην Αθήνα:
«Διαφορετική από αυτή στο Μονακό και αυτό είναι φυσιολογικό. Η οικογένεια μου όμως είναι πολύ ευχαριστημένη εδώ. Πολύ καλοί άνθρωποι, όλα πάνε θαυμάσια. Δεν έχω κανένα πρόβλημα και όλοι μας φέρονται άριστα. Μακάρι να κερδίσουμε τίτλους για να τους ανταποδώσω την καλοσύνη με την οποία μας φέρονται και μας κάνουν να περνάμε καλά».

-Για το συμβόλαιό του:
«Είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε για αυτό. Το συμβόλαιό μου δεν είναι προτεραιότητα. Προέχει το να πάρει τίτλους ο Ολυμπιακός. Μετά είμαι εγώ. Όταν έρθει η ώρα θα τα βρούμε. Δεν θα είναι το συμβόλαιο το πρόβλημα. Ας πετύχουμε τους στόχους και στο τέλος θα τα πούμε. Το συμβόλαιό μου είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί».



Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved