Ιωάννου: «Η νίκη επί του Εργοτέλη ήταν υποχρέωσή μας»

Ιωάννου: «Η νίκη επί του Εργοτέλη ήταν υποχρέωσή μας»

Στο ρόλο που έπαιξε η αλλαγή προπονητή στην πρώτη νίκη της Κέρκυρας στο πρωτάθλημα επί του Εργοτέλη εστίασε ο Ηλίας Ιωάννου, τονίζοντας πως τα περιθώρια είχαν στενέψει επικίνδυνα για τους Φαίακες.

«Μιλήσαμε και είπαμε να τα δώσουμε όλα», αποκάλυψε χαρακτηριστικά ο επιθετικός της Κέρκυρας στον αέρα του «NovaΣπορ Fm 94,6» όπου δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να μιλήσει και για τη δύσκολη συνέχεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Ιωάννου:

- Για το αν βοήθησε την ομάδα η αλλαγή προπονητή:

«Η έλευση καινούργιου προπονητή πάντα βοηθάει. Φέρνει μικρές αλλαγές όσο και αν το διάστημα που δουλεύει μαζί μας είναι μικρό. Μπορεί να είναι στο ψυχολογικό κομμάτι, αλλά και στο αγωνιστικό. Έτσι αλλάζει ο τρόπος παιχνιδιού μίας ομάδας και τα αποτελέσματα είναι θετικά».

- Για τη νίκη επί του Εργοτέλη και τα προηγούμενα αρνητικά αποτελέσματα:

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αιφνιδιαστεί με τα αρνητικά αποτελέσματα. Στην αρχή δεν περιμέναμε τέτοιο ξεκίνημα. Τώρα είμαστε σε κομβικό σημείο και το χθεσινό ματς ήταν οριακό. Είχαμε πίεση για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς ώστε να αναπτερώσουμε το ηθικό μας και να δημιουργήσουμε μία καλύτερη ατμόσφαιρα στην ομάδα. Ήταν ένα παιχνίδι με άγχος αλλά ευτυχώς το πρόσημο ήταν θετικό. Δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε κάτι άλλο από τη νίκη».

- Για το τι άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα ματς:

«Κάποιοι μιλούσαν για ατυχία στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά δεν χρειάζεται να βρίσκουμε δικαιολογίες. Αυτό που έχουμε «χτίσει» στην ομάδα, είναι να μην ρίχνουμε αλλού τις ευθύνες. Ήμασταν και άτυχοι, αλλά κυρίως κάναμε αρκετά λάθη για αυτό δεν πήραμε αποτελέσματα. Είχαμε κάποια «κενά», για αυτό και ήρθαν οι αποτυχίες. Η κατάσταση τώρα ήταν πιο πιεστική από ποτέ, μιλήσαμε πριν το ματς με τους συμπαίκτες μου και τα δώσαμε όλα. Δεν γινόταν αλλιώς».

- Για το μέλλον της Κέρκυρας στο πρωτάθλημα:

«Ακόμα βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Έρχεται ένα δύσκολο πρόγραμμα, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να προσαρμοστούμε στα δεδομένα του νέου μας προπονητή και να προχωρήσουμε μπροστά. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά που θα μας ζητήσει θα έχουμε πιστεύω καλά αποτελέσματα».

- Για το πρωτάθλημα και αν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα:

«Αρκετοί παίκτες με τα γεγονότα που δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι, έζησαν περίεργες στιγμές. Δεν κοίταζα κάποιο πρωτάθλημα από τα προηγούμενα κάπως, για να σκεφτώ ότι ήταν «βρώμικο» η δεν παιζόταν σωστά. Σε θέματα οργάνωσης πήγαμε πολύ πίσω. Έγιναν πολλά γεγονότα και λήφθηκαν αποφάσεις μετά την έναρξη του πρωταθλήματος και αυτό επηρεάζει παίκτες και ομάδες. Θεωρώ ότι είναι ένα πρωτάθλημα φέτος όπου η αγωνιστική ψαλίδα ανάμεσα σε πολλές ομάδες έχει μικρύνει. Είναι ανταγωνιστικό με καλές ομάδες και εκπλήξεις. Αρκετές ομάδες παίζουν καλά και από εδώ και πέρα θα βρουν καλύτερο ρυθμό».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved