Σάμιος: «Είμαστε ενωμένοι στη Δράμα»

Σάμιος: «Είμαστε ενωμένοι στη Δράμα»

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ομάδες όπως η Δόξα Δράμας, όπως ανέφερε ο Θανάσης Σάμιος.

Ο πρόεδρος της δραμινής ΠΑΕ, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM», μίλησε για τα συναισθήματά του από την εμπειρία της Super League, το γηπεδικό πρόβλημα της Δόξας, αλλά και τη συστράτευση που υπάρχει στην ομάδα.

«Είναι πολύ έντονο το συναίσθημα. Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία η συμμετοχή στη Super League. Το βιώσαμε κόσμια και με ωραία ατμόσφαιρα. Και στη Θεσσαλονίκη αισθανόμαστε το Καυτανζόγλειο «σπίτι» μας», ήταν το πρώτο σχόλιο του Πειραιώτη εφοπλιστή.

Και συνέχισε για το γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Δόξα: «Είμαστε υποχρεωμένοι, από τη στιγμή που το γηγπεδικό, το οποίο δεν μπορεί να λυθεί εύκολα, να νιώσουμε «σπίτι» μας το Καυτανζόγλειο. Ένα από τα πράγματα που έχω μάθει το τελευταίο διάστημα, γιατί δεν έχω καταγωγή από τη Δράμα, είναι ότι η ομάδα της έχει μέσα της στοιχεία της από την προσφυγιά και τον Πόντο. Είναι αξιοπερίεργο και έχει φιλάθλους σε απομακρυσμένα χωριά, στη Γερμανία, αλλά και στη Φιλανδία. Λόγω των υποδομών του γηπέδου, θέλουμε η Θεσσαλονίκη να γίνει το σημείο συνάντησης των Δραμινών».

Για το γεγονός πως ο κύριος όγκος των φιλάθλων της Δόξας δεν μπορούν να χαρούν τη συμμετοχή της ομάδας στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία, ανέφερε: «Οπωσδήποτε υπάρχει πικρία, για μία ιστορική ομάδα που δεν έχει γήπεδο. Δεν είναι μόνο πως δεν έχει γήπεδο. Είναι ελλιπέστατο. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η πικρία μεγαλώνει, ο μεγάλος όγκος των φιλάθλων στερούνται τη δυνατότητα να δουν την ομάδα τους».

Αναφορικά με το πότε προβλέπεται να υπάρχει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, υποστήριξε: «Η πραγματικότητα είναι ότι όλοι οι φορείς στη Δράμα, οι φίλαθλοι, είμαστε ενωμένοι. Έχουμε ξεκινήσει ενέργειες και το Σάββατο βρέθηκε εκπρόσωπος του ΟΠΑΠ από τις τεχνικές υποδομές για να γίνει αυτοψία στο γήπεδο. Δεδομένων των ελλείψεων και της οικονομικής συγκυρίας και δεδομένο είναι πως οι εργασίες είναι χρονοβόρες, για να γίνουν τεχνικά σωστά και να υλοποιηθούν. Επειδή η ομάδα αντιμετωπίζει πολλά μειονεκτήματα, θέλουμε να αφήσουν το πρόβλημα πίσω. Αυτή τη στιγμή το Καυτανζόγλειο πρέπει να γίνει η έδρα μας. Μπαίνουμε στο πρωτάθλημα έχοντας διανύσει το 1/3 του… μαραθωνίου».

Αναφορικά με το πρώτο παιχνίδι της Δόξας στο πρωτάθλημα, απάντησε: «Υπάρχουν παιδιά που αγωνίζονται για πρώτη φορά. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών παίζουν για πρώτη φορά. Έπαιξαν παιδιά 19 ετών. Κερδίσαμε παίκτες, φιλάθλους, μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο Καυτανζόγλειο, παρά τη φιλολογία που υπήρχε. Αφορά τη Δόξα γιατί το ποδόσφαιρο είναι ενιαίο. Κανείς δεν ξέρει που θα φτάσουν τα πράγματα. Υπήρχε άψογη ποδοσφαιρική εικόνα. Εύχομαι να συμβεί και στο μέλλον. Η Δόξα παίζει για όλο το φίλαθλο κόσμο. Είμαστε μια ομάδα που ανέβηκε μετά από 17 χρόνια χωρίς υποδομές».

Και συνέχισε: «Είναι όλα καινούρια στην ομάδα. Στην ομάδα υπάρχει φιλοσοφία. Έχουμε ένα δυνατό τεχνικό τιμ, από τον κ. Κόλα, τον Αντώνη Κασδοβασίλη, τον Στέλιο Πούλο και αυτά τα παιδιά έχουν επιλεγεί για να χτίσουμε μια ομάδα. Δεν έχουμε εμπειρίες. Θέλει παιχνίδια και εμπιστοσύνη και εκτιμώ ότι κάθε παιχνίδι η ομάδα θα είναι καλύτερη».

Για το αν περιμένει τη συμπαράσταση του κόσμου και στα άσχημα αποτελέσματα, τόνισε: «Δεν τρέφω αυταπάτες ότι η νοοτροπία στην Ελλάδα έχει αλλάξει πατώντας ένα μαγικό κουμπί. Επειδή η εποχή είναι δύσκολη, έχουμε αρχίσει να συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Ξέρουμε ότι η φιλοσοφία μας είναι λάθος. Ο κόσμος περιμένει θαύματα, αλλά αν λάβουμε υπόψη την οικονομική συγκυρία, πιστεύω ότι σιγά σιγά θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να αναστήσουμε μια ομάδα που έχει βγάλει ταλέντο. Να δώσει παιδιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ο μεγαλύτερος αριθμό κόσμου θα συμπαρασταθεί. Είμαστε μια ομάδα που είμαστε ανοργάνωτοι, μια και αγωνιζόμαστε για πρώτη φορά στην Super League. Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, με πλησίασαν επιχειρηματίες που μένουν στη Θεσσαλονίκη και είναι από τη Δράμα και θέλουν να στηρίξουν την ομάδα. Τώρα δημιουργούμε τις υποδομές και βγαίνει συναίσθημα. Έχουμε πολλά πράγματα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Είμαι αισιόδοξος στο μέλλον ότι θα είναι καλύτερα».

Για το αν υπάρχει αγάπη για τη Δόξα, υποστήριξε: «Έχω μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο. Έχω περάσει από το επίπεδο του οπαδού και είμαι φίλαθλος. Είμαι πρώτα Ολυμπιακός και μετά ΠΑΟΚ. Για μένα ήταν μεγάλη πρόκληση να πάρω μια ομάδα, που δεν με συνδέει κάποιο όφελος. Αλλά εκτιμώ ότι αυτές τις ομάδες έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να ενισχύσουν αυτές τις ομάδες. Εκτός αν θέλουμε όλη η 18άδα να αποτελείται από αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο, απάντησε: «Το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια δέχθηκε εκ των έσω μεγάλα χτυπήματα. Της βίας, της άσχημης οικονομικής συγκυρίας, της διαφθοράς. Είναι κομμάτι της κοινωνίας και δεν μπορούμε να το απομονώσουμε. Πρέπει να κοιτάζουμε το παρελθόν ή να βλέπουμε μπροστά. Είμαι αισιόδοξος».

Παράλληλα, ο Θανάσης Σάμιος δεν θέλησε να σχολιάσει τη διαιτησία του αγώνα με τον Πανιώνιο: «Δεν πρόκειται να σχολιάσω διαιτησία. Ήταν πολύ καλή. Είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Είναι αδύνατο να μην γίνει λάθη. Να μην είναι σκόπιμα και επαναλαμβανόμενα. Φέτος έχουμε δείγματα πολύ καλών διαιτησιών».

{textlink02}



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved