Αμανατίδης: «Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Ολυμπιακό»

Αμανατίδης: «Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Ολυμπιακό»

Ο Γιώργος Αμανατίδης χαρακτήρισε καλύτερο τον Ολυμπιακό στο χθεσινό (19/11) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στάθηκε στις πολλές ευκαιρίες που έχασαν οι «ερυθρόλευκοι».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM», ο Γιώργος Αμανατίδης αναφέρθηκε αρχικά στο ντέρμπι: «Όλος ο κόσμος χάρηκε το χθεσινό παιχνίδι. Αυτό θέλαμε, αυτό επιθυμούσαμε. Να δούμε τις δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, οι οποίες είναι σε καλή κατάσταση και διαθέτουν πλούσια ρόστερ. Εγώ, όμως, ήθελα ένα άλλο αποτέλεσμα... Αφήνει πικρία το αποτέλεσμα, όταν παίζεις στην έδρα σου και βλέπεις ότι χάνεις τόσες ευκαιρίες. Ευκαιρίες που περιμένεις να δεις την μπάλα στα δίχτυα και τελικά δεν γίνεται αυτό, λες ότι η τύχη σου γυρίζει την πλάτη.

Ήταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσαν να έχουν έρθει όλα τα αποτελέσματα. Θα μπορούσε να γίνει νωρίς το 0-2 στη φάση με τον Λέτο και να ήταν διαφορετικό το τελικό σκορ. Εκεί είδαμε ότι οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και ανά πάσα στιγμή μία από τις δύο ομάδες να φτάσει πιο κοντά στη νίκη. Όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος μέσα στο γήπεδο. Φαίνεται και στους αριθμούς αυτό.

Πολλές φορές οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια, όμως χθες οι τελικές προσπάθειες των δύο ομάδων (Ολυμπιακός 22-Παναθηναϊκός 5) έδειξαν ποιος έλεγχε το παιχνίδι. Είναι λογικό όταν παίζεις στην έδρα σου να πιέζεις έτσι τον αντίπαλο. Δεν ήμασταν τόσο τυχεροί έπρεπε όσο θέλαμε και τελικά ήρθε η ισοπαλία σε ένα ντέρμπι. Το καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι όλοι το χαρήκαμε και δεν ασχοληθήκαμε με άλλα πράγματα, όπως η διαιτησία. Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε με το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτή είναι η ουσία. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να το προστατέψουμε».

Σε ερώτηση για το αν κάτι του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση, απάντησε: «Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περίμενα. Ένα παιχνίδι με πάρα πολύ ένταση, με όλα τα χαρακτηριστικά που έχει ένα ντέρμπι. Με πολύ πάθος, πολλές μονομαχίες, πολλή τακτική και τις ισορροπίες να μπορούν να αλλάξουν από φάση σε φάση».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ: «Είναι μία διοργάνωση που μας ενδιαφέρει αρκετά και το συγκεκριμένο ματς είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι φόβητρο, όμως είναι μια γαλλική ομάδα που ξέρει να παίζει ποδόσφαιρο και να παίρνει αυτό που θέλει στη έδρα της. Και εμείς, όμως, έχουμε την εμπειρία. Είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και θέλουμε να βλέπουμε με πιο θετικό μάτι τη συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ελπίζω να πάρουμε ένα αποτέλεσμα για να συμβεί αυτό».

Τέλος, για τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, τόνισε: «Θεωρώ ότι είναι το πιο υγειές κομμάτι στο ποδόσφαιρο, όπου μπορούμε να δώσουμε βαρύτητα και να υπάρξει πρόοδος. Από τη στιγμή που ανέλαβε ο κ. Μαρινάκης έδωσε προτεραιότητα σε αυτό το κομμάτι. Αυτή τη στιγμή έχουμε 35-40 ακαδημίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχουμε υπό την εποπτεία μας περίπου 6.000 παιδιά.

Θελήσαμε να αναβαθμίσουμε τις ακαδημίες και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που είναι τα μάτια και τα αυτά του συλλόγου. Έχουμε δει ότι υπάρχει ταλέντο σε όλη την Ελλάδα, όμως δεν του δίνουμε την απαραίτητη προσοχή και ένας παίκτης να ενταχθεί σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Για αυτό τον λόγο δώσαμε βαρύτητα στο ποιος προπονεί τα παιδιά. Θέλαμε να φτάσουμε –όπου και αν προπονούνται τα παιδιά– στα επίπεδα του Ρέντη.

Όλοι οι προπονητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν από κοντά τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας ή των ακαδημιών. Έχουμε δώσεις τις κατευθύνσεις μας και περάσαμε έναν ενιαίο προγραμματισμό για τις ακαδημίες. Ο Ολυμπιακός δεν ασχολείται μόνο τι γίνεται σε ένα γήπεδο, αλλά μας ενδιαφέρει το κοινωνικό πρόσωπο και να είμαστε κοντά σε ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη.

Αυτό το αποδεικνύει και το γεγονός ότι ο πρόεδρος βρίσκεται σε διάφορες εκδηλώσεις για ιδρύματα ή άλλου φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Αυτό θέλουμε να περάσουμε και στα παιδιά, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να γυμνάζονται. Στόχος μας είναι να βρούμε παίκτες, οι οποίοι σε λίγα χρόνια θα είναι η βάση της πρώτης ομάδας. Αυτό μας έχει κάνει να είμαστε σε εγρήγορση και να οργώνουμε την Ελλάδα. Χθες, μάλιστα, γύρισα από την Κρήτη, όπου είδα αρκετά παιδιά».

{textlink02}



Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved