Είχε… δουλειά η Αστυνομία πριν το ντέρμπι!

Είχε… δουλειά η Αστυνομία πριν το ντέρμπι!

Δεν θα μπορούσε να γίνει ντέρμπι χωρίς συλλήψεις, με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, να ανακοινώνει δεκατρείς πριν την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Οι έντεκα εκ των δεκατριών συλληφθέντων κατηγορούνται για επιθέσεις κατά Αστυνομικών στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, άλλοι δυο επειδή μετέφεραν τρία σακ βουαγιάζ με πυρσούς, ενώ ένα ακόμη άτομο επειδή επιτέθηκε σε ομάδα ατόμων τα οποία υποστήριζαν άλλη ομάδα!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Χθες (19-11-2011) το απόγευμα, ομάδα εκατό (100) περίπου ατόμων, που επέβαιναν σε δίκυκλα, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κράνη δικυκλιστή, κινήθηκε από διάφορες κατευθύνσεις προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και αποπειράθηκε να προσεγγίσει κτίριο που στεγάζεται Σύνδεσμος Φιλάθλων του Π.Α.Ο.. Η άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε την επίθεση σε βάρος του Συνδέσμου και των ατόμων που βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Στη συνέχεια, η ομάδα των ατόμων αυτών επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και σε άλλα άτομα που μετέβαιναν στον Σύνδεσμο, με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και ξύλα. Τραυματίσθηκαν τρία (3) άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Από τις αστυνομικές επιχειρήσεις στο σημείο των επιθέσεων, προσήχθησαν δεκαοκτώ (18) άτομα, εκ των οποίων τα δέκα (10) συνελήφθησαν για διατάραξη κοινής ειρήνης, συμπλοκή, καθώς και παράβαση του νόμου «περί αντιμετώπισης βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις». Ένας (1) από τους συλληφθέντες, κατηγορείται, επιπλέον, για παράβαση του νόμου «περί όπλων», ενώ ένας (1) ακόμη συνελήφθη γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.

Στο σημείο των επιθέσεων εγκαταλείφθηκαν δεκατρείς (13) δίκυκλες μοτοσικλέτες, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Για το περιστατικό αυτό, διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

Περίπου την ίδια ώρα, χθες (19-11-2011) το απόγευμα, στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης» συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 24 και 30 ετών, που κατευθύνονταν προς τη γηπεδική εγκατάσταση, να μεταφέρουν σε τρείς (3) ταξιδιωτικούς σάκους τριάντα (30) φωσφοριζέ γιλέκα ταξιθεσίας με την ένδειξη STEWART , σαράντα επτά (47) φωτοβολίδες, δεκαεννέα (19) πυρσούς καπνογόνων καθώς και τρία (3) πανό με οπαδικό περιεχόμενο.

Οι δύο (2) ημεδαποί συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Η αστυνομική έρευνα, καθώς και η προανάκριση για το περιστατικό αυτό, διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά.

Επιπλέον, χθες (19.11.11) το απόγευμα, συνελήφθη ένας 33χρονος ημεδαπός, που συμμετείχε σε ομάδα ατόμων που επιτέθηκε σε φιλάθλους με διακριτικά αντίπαλης ομάδας, ενώ προκάλεσε φθορές στα οχήματά τους, στη Λεωφόρο Κηφισού. Η ομάδα αυτή έσπασε και τον υαλοπίνακα περιπολικού, όταν κατέφθασε στο σημείο.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν επικίνδυνες σωματικές βλάβες, διακεκριμένες φθορές, διατάραξη κοινής ειρήνης, παράβαση του νόμου «περί όπλων», καθώς και «περί αντιμετώπισης βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις».

Η δίκυκλη μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαινε κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η αστυνομική έρευνα, καθώς και η προανάκριση για το περιστατικό αυτό, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής».



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved