Λεονάρντο: «Δίνω απαντήσεις»

Λεονάρντο: «Δίνω απαντήσεις»

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ μίλησε στο κυριακάτικο «ΒΗΜΑ» για την εντυπωσιακή του αγωνιστική άνοδο με τους «κιτρινόμαυρους».

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της φετινής ΑΕΚ είναι ο Λεονάρντο ο οποίος είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές της ομάδας που έχει σταθερά καλή απόδοση.

Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν είχε προβλεφθεί από κανέναν, καθώς το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν στην… λίστα με τους ανεπιθύμητους του Μανόνο Χιμένεθ και βρέθηκε πολύ κοντά στην έξοδό του από τους «κιτρινόμαυρους».

Ο ίδιος μίλησε για την δύσκολη περίοδο που πέρασε στο κυριακάτικο «ΒΗΜΑ» και δηλώνει έτοιμος για ακόμα καλύτερες εμφανίσεις.

Αυτή είναι η τρίτη σου σεζόν στην ΑΕΚ, αλλά ουσιαστικά η πρώτη που βλέπουμε από εσένα αυτό που όλοι περίμεναν από το καλοκαίρι του 2009. Γιατί σου πήρε τόσο πολύ;

Την πρώτη μου χρονιά δυσκολεύτηκα γιατί ήταν ένα μεταβατικό στάδιο για εμένα, είχα μάθει να είμαι πρωταγωνιστής σε μικρές ομάδες, όμως η ΑΕΚ είναι μία άλλη υπόθεση. Ο κ. Μπάγεβιτς και ο κ. Γεωργαμλής με πίστεψαν πολύ , όμως δεν μπόρεσα να τους ανταποδώσω με καλές εμφανίσεις. Τη δεύτερη σεζόν δεν είχα την εμπιστοσύνη κανενός.

Τον Ιανουάριο του 2010 ήσουν ο πρώτος υποψήφιος για αποχώρηση από το ρόστερ της ΑΕΚ. Τώρα θεωρείται ο απόλυτος πρωταγωνιστής της. Αισθάνθηκες τότε ανεπιθύμητος, ειδικά όταν γραφόταν ότι προορίζεσαι ακόμη και για αντάλλαγμα για άλλους παίκτες;

Ήταν μία πολύ στενάχωρη περίοδος, η πιο άσχημη στην καριέρα μου. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, που είτε ήταν είτε είναι στην ομάδα, οι οποίοι εξακολουθούν να μην έχουν εμπιστοσύνη σε εμένα. Όμως τώρα που πηγαίνω καλά δεν μπορούν να πουν ή να διαδώσουν τιποτα άσχημο για τον Λεονάρντο. Δεν τους δίνω πλέον την παραμικρή ευκαιρία, Μη με ρωτήσεις για ονόματα, ξέρουν αυτοί που θα διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη, μέσα τους θα καταλάβουν.

Και όμως είσαι ακόμα εδώ. Και ίσως πλέον ως το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της ΑΕΚ όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό της. Που το οφείλεις αυτό;

Πάνω από όλα στον Θεό, στη γυναίκα μου και στο παιδί μου. Από αυτούς άντλησα τη δύναμη, αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα ήμουν τώρα στην ΑΕΚ. Και μετά στον εαυτό μου, διότι ποτέ δεν έσκυψα το κεφάλι. Άκουσα και διάβασα πάρα πολλά, ισοπεδώθηκα από κάποιους, αλλά έπεσε και σηκώθηκα και τώρα δίνω απαντήσεις δείχνοντας ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω.

Ήταν ο Χιμένεθ ένας μέρος του προβλήματος; Συμπέρανες ότι δεν σε υπολόγιζε;

Μέχρι τα πλέι-οφ της προηγούμενης περιόδου, ναι, καταλάβαινα ότι δεν πιστεύει σε εμένα. Μετά το τελευταίο ματς της χρονιάς όμως με φώναξε στο γραφείο του και μου είπε ότι την επόμενη σεζόν θα παίζω περισσότερο. Έπεισα τον εαυτό μου να τον πιστέψει, αν και δεν με έπειθε 100%. Όμως από την προετοιμασία και μετά μου έδειξε ένα άλλο πρόσωπο. Ο Λεονάρντο που βλέπουμε εφέτος είναι και μία επιτυχία του κόουτς Μανόλο.

Φαντάζομαι ότι έπειτα από όλα αυτά που βίωσες πρέπει να αισθάνεσαι δικαιωμένος που εδραίωσες τη θέση σου στην ΑΕΚ και σταδιακά λύνεις το ψυχολογικό σου πρόβλημα;

Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου διότι ήταν πολύ δύσκολη η περασμένη σεζόν. Καταλάβαινα ότι ήμουν ανεπιθύμητος, το έβλεπα σε συμπεριφορές, το διάβαζα σε εφημερίδες, το μάθαινα από τον ατζέντη μου και παράλληλα ουδέποτε κάποιος με κοίταξε στα μάτια για να μου πει ότι δεν με θέλουν. Τώρα βέβαια ουδείς μπορεί να πει κάτι αρνητικό για εμένα.

Ειδικά μετά την φημολογούμενη συναίνεσή σου για μείωση των ετήσιων αποδοχών σου κατά 35%...

Δεν υπάρχει αυτό, είναι ένα ψέμα που κάποιοι μάλλον σκόπιμα έγραψαν για να το παρουσιάσουν ως φυσιολογική εξέλιξη. Έγινε μία κουβέντα με τον μάνατζέρ μου κ. Καινούριο, αλλά από όσο ξέρω δεν δεχθήκαμε καν να το συζητήσουμε. Εγώ δεν υπέγραψα συμβόλαιο με την ΑΕΚ που να λέει ότι θα παίρνω αυτά τα λεφτά εφόσον παίζω καλά και αν δεν παίζω καλά τότε θα πρέπει να παίρνω λιγότερα. Σε εμένα πάντως ο πρόεδρος δεν είπε τίποτα. Αν μου έλεγε θα απαντούσα αρνητικά.

Ούτως ή άλλως, λίγα χρήματα παίρνετε και αυτά συνήθως έναντι… Πόσο είστε διατεθειμένοι να το υπομείνετε αυτό;

Όλοι οι ποδοσφαιριστές αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολη περίοδος είναι για την ΑΕΚ, για την χώρα γενικότερα. Κάνουμε υπομονή και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Εμείς ξέρουμε τι περνάμε, κάποιοι από εμάς ενδεχομένως να έχουν και πρόβλημα καθημερινό στη διαβίωσή τους. Προσωπικά δεν θα έκανα ποτέ προσφυγή κατά της ΑΕΚ. Ελπίζω μόνον να βρεθεί κάποιος που να νοιάζεται και να θέλει να βοηθήσει οικονομικά. Πλέον όλοι μας εκπέμπουμε SOS, η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι πάρα πολύ οριακή.

Σπανίως ξένος ποδοσφαιριστής μιλάει τόσο θερμά για τν προοπτική να φορέσει τη φανέλα μιας άλλης χώρας σε εθνικό επίπεδο…

Έτσι αισθάνομαι και θέλω να βοηθήσω. Παρακολουθώ τους αγώνες, ξέρω από τους Έλληνες διεθνείς που έχουμε στην ΑΕΚ για το καταπληκτικό κλίμα που υπάρχει, θα ήθελα πολύ να γίνω μέλος αυτής της ομάδας. Ποιος δεν θα ήθελε άλλωστε να αγωνιστεί σε μία μεγάλη διοργάνωση εθνικών ομάδων; Αν όχι στο προσεχές EURO διότι δεν συμμετείχα στα προκριματικά, ίσως στην επόμενη. Είμαι 25 ετών ακόμα και έχω χρόνια καλά μπροστά μου και πολλά να δώσω.



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved