Βαλβέρδε: «Ήμασταν καλύτεροι, αξίζαμε τη νίκη»

Βαλβέρδε: «Ήμασταν καλύτεροι, αξίζαμε τη νίκη»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς καλύτερος από τον Παναθηναϊκό και βάσει ευκαιριών άξιζε να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του τον ικανοποίησε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε στο μεγαλύτερο μέρος του ντέρμπι, ενώ για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες είπε πως ήταν θέμα τόσο της πολύ καλή αμυντικής λειτουργίας του Παναθηναϊκού όσο και της αστοχίας των επιθετικών.

Παράλληλα, ο Βαλβέρδε τόνισε πως η απουσία του Ιμπαγάσα δεν φάνηκε, παρότι θα ήθελε να τον έχει στη διάθεσή του για το ντέρμπι, ενώ φάνηκε να μην ενστερνίζεται τις απόψεις περί λανθασμένων αλλαγών και τις ενστάσεις για την μη χρησιμοποίηση του Μόνχε.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ερνέστο Βαλβέρδε:

Η ίδια ερώτηση έγινε και στον κ. Φερέιρα. Τι γεύση σας αφήνει το παιχνίδι με την εξέλιξη που είχε;

«Η γεύση που μου έχει μείνει είναι πως τα δώσαμε όλα για να κερδίσουμε και δεν τα καταφέραμε. Για τον κόσμο ήταν ένα ωραίο παιχνίδι γιατί είχε ευκαιρίες, περισσότερες για εμάς και λιγότερες για τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ πως ο κόσμος απόλαυσε το παιχνίδι γιατί ήταν γρήγορο, είχε ρυθμό και ευκαιρίες και μας μένει μια γλυκόπικρη γεύση γιατί τα δώσαμε όλα παίξαμε καλά και δεν κερδίσαμε. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός, αλλά ήταν η πρώτη φορά που είδα τόσες ευκαιρίες σε ένα ντέρμπι. Τα ντέρμπι είναι συνήθως κλειστά, αλλά σήμερα ήταν εξαιρετικό το παιχνίδι. Θέλω επίσης να αναγνωρίσω την καλή δουλειά του αντιπάλου, ήταν καλός στην άμυνα και ο τερματοφύλακάς του ήταν επίσης πολύ καλός».

Που αποδίδετε τις χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού;

«Και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε. Ο Παναθηναϊκός είχε ένα δοκάρι, όπως κι εμείς αλλά πλησιάσαμε πολλές φορές την εστία τους για να πάμε με καλύτερο σκορ στα αποδυτήρια στο ημίχρονο. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες και δείξαμε ομαδικότητα, ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν γρήγορο και καλό ποδόσφαιρο, αλλά κι εμείς κάναμε τις δικές μας ευκαιρίες και μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Οι χαμένες ευκαιρίες οφείλονται είτε στην επιτυχία της άμυνας, είτε στην έλλειψη επιτυχίας των δικών μας επιθετικών. Ανεξάρτητα από όλα αυτά, έχω συγχαρεί τους παίκτες μου γιατί πιστεύω πως παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο γιατί δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και θα ήμουν στεναχωρημένος αν δεν είχαμε παίξει καλά και δεν είχαμε κάνει ευκαιρίες».

Επηρέασε τον Ολυμπιακό η απουσία του Ιμπαγάσα ή δε στηρίζεται η ομάδα σε έναν παίκτη;

«Αν σήμερα δεν είχαμε κάνει το παιχνίδι που κάναμε και δεν είχαμε τις ευκαιρίες που είχαμε, θα είχε νόημα η ερώτηση. Σήμερα με την υψηλή απόδοση του Μακούν και τις ευκαιρίες που κάναμε, δε μπορούμε να πούμε πως έλειπε ο Ιμπαγάσα. Ο Ολυμπιακός υπάρχει και χωρίς τον Ιμπαγάσα, αλλά σήμερα θα τον θέλαμε μαζί μας».

Το καλοκαίρι είχατε πει πως φέτος θα είναι πιο δύσκολο το πρωτάθλημα, το πιστεύετε ακόμα;

«Είναι σαφές ότι όποιος προηγείται στη βαθμολογία έχει το πλεονέκτημα. Ο Παναθηναϊκός προηγείται με δύο βαθμούς και έχει το πλεονέκτημα του να είναι πιο κοντά στον στόχο, όμως υπάρχουν πολλοί αγώνες και πολλοί βαθμοί ακόμα στο πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την Ευρώπη το καλοκαίρι οι οπαδοί του Ολυμπιακού λόγω της αντιπαλότητας πανηγύριζαν. Εγώ δεν χαιρόμουν όμως γιατί θα ήταν προτιμότερο για μας να έχει ευρωπαϊκά παιχνίδια ο Παναθηναϊκός καθώς αυτό φέρνει κούραση σε μια ομάδα. Ο Παναθηναϊκός εστιάζει μόνο στο πρωτάθλημα και είναι πιο εύκολο για αυτούς από ότι για εμάς που έχουμε να προετοιμάσουμε και παιχνίδια στην Ευρώπη μέσα στην εβδομάδα. Φαίνεται αυτό γιατί προετοιμάζονται καλύτερα και δείχνουν να καταφέρνουν αυτό που είπα. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν εμείς συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι είμαι σίγουρος πως θα είμαστε πρωταθλητές».

Θεωρεί πως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει τον Μόνχε, καθώς οι αλλαγές του Αμπντούν και του Πάντελιτς δεν βοήθησαν;

«Όταν έχουμε κερδίσει στη συνέντευξη Τύπου νιώθω σαν πρωταθλητής κόσμου. Όταν δεν έχουμε κερδίσει, πάντα μια αλλαγή θα μπορούσε να διορθώσει τα πράγματα (σ.σ. γελάει). Αν είχαμε κάνει ένα καταστροφικό παιχνίδι σήμερα, αυτές οι ερωτήσεις γιατί δεν μπήκε ο ένας και ο άλλος θα είχαν σημασία. Μετά το σημερινό παιχνίδι θεωρώ ότι δεν έχει κάνει με τις αλλαγές. Θα μπορούσε να μπει ο Μόνχε και να νικήσουμε με 5-1 αλλά αυτό δεν το ξέρουμε. Αποφασίσαμε να μην βάλουμε τον Μόνχε γιατί έχει μόνο μια συμμετοχή με την ομάδα, είναι παίκτης που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια».

Ο Μέγιερι καθιερώθηκε ή θα ξαναδούμε τον Κοστάντσο;

«Εξαρτάται από την απόδοσή του. Εδώ είμαστε όλοι υπό διαρκείς εξετάσεις. Είμαι ευχαριστημένος ωστόσο από την απόδοσή του».



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved