Φερέιρα: «Χαρούμενοι για την κορυφή, θέλουμε βελτίωση»

Φερέιρα: «Χαρούμενοι για την κορυφή, θέλουμε βελτίωση»

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κερδίσει αν ήταν καλύτερος, αφού σχολίασε ότι είδε πράγματα στην ομάδα του που δεν του άρεσαν, ενώ υποστήριξε πως άπαντες στο «πράσινο» στρατόπεδο είναι χαρούμενοι καθώς βρίσκονται στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού τόνισε πως οι δύο ομάδες ουσιαστικά αλληλοεξουδετερώθηκαν και τόνισε πως στο πρώτο μέρος οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και άλλο γκολ για να «τελειώσουν» το ματς, αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα του Ολυμπιακού στην επανάληψη. Ο Φερέιρα σχολίασε ακόμα πως η ατμόσφαιρα του ντέρμπι ήταν εξαιρετική, απόδειξη ότι μπορούμε να έχουμε παιχνίδια χωρίς έκτροπα στο ελληνικό πρωτάθλημα ακόμα και μεταξύ των «αιωνίων», ενώ για τον Καπίνο σχολίασε πως αν δεν πίστευε στις ικανότητές του δε θα τον χρησιμοποιούσε συστήνοντας του σκληρή δουλειά για το μέλλον.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ζεσουάλδο Φερέιρα:

Τι γεύση σας αφήνει το παιχνίδι, που ήταν εκπληκτικό, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο μπορούσε να προηγηθεί με 2-0 και ο Ολυμπιακός στο δεύτερο να το γυρίσει εντελώς;

«Με βάση την εμπειρία που έχετε όλοι από τα ντέρμπι, γνωρίζουμε όλοι πως είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει κλίμα γαλήνης, ηρεμίας και με τους παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι. Αυτά τα παιχνίδια είναι παιχνίδια μεγάλης έντασης, υψηλής ενέργειας και είναι δύσκολο να τα ελέγξει κανείς. Σήμερα δεν μπορούσαμε να κάνουμε το παιχνίδι που θέλαμε, με ρυθμό. Ο Ολυμπιακός μας πίεσε πολύ και ήταν επιθετικός. Αυτό όμως δεν εμπόδισε να σπάσουμε την τακτική του αντιπάλου και να σκοράρουμε. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του αντιστάθηκε και πίεσε πάρα πολύ στο τέλος. Σήμερα πιστεύω πως δεν παίξαμε πάρα πολύ καλά, αυτό εξαρτάται κι από τον Ολυμπιακό. Ούτε ο Ολυμπιακός βέβαια έπαιξε τόσο καλά όσο συνηθίζει να παίζει, εξαιτίας του Παναθηναϊκού.

Στο δεύτερο ημίχρονο, άλλαξαν τα πράγματα όταν στα πρώτα λεπτά δεχθήκαμε ένα γκολ. Αυτό βεβαίως έγινε λόγω της τακτικής θέσης που είχαν οι παίκτες, χάσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, χάσαμε αρκετές μπάλες, μετά από τα πρώτα είκοσι λεπτά όμως το παιχνίδι ισορρόπησε και από εκεί και πέρα έγινε ένας αγώνας που οποιαδήποτε ομάδα θα μπορούσε να νικήσει. Θα ήθελα να πω πως στα ντέρμπι όπως αυτό, με όλη την ιστορία που έχει πίσω του, εγώ σαν προπονητής είμαι ευτυχής που είδα τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να έχουν σωστή στάση τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Άρα, βλέπετε πως μπορούμε να καταφέρουμε να κάνουμε ντέρμπι με όλο το πάθος και όλη την αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ουσιαστικά, χωρίς να γίνουν έκτροπα και απρόοπτα, έγινε ένα καλό παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που προσέφεραν όμορφο θέαμα σε όσους τον παρακολούθησαν».

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στην Τούμπα, δεν έχασε στο «Καραϊσκάκης», έχει νικήσει την ΑΕΚ, είναι 2 βαθμούς μπροστά στη βαθμολογία και στο δεύτερο γύρο υποδέχεται ο Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο;

«Ουδείς ανακηρύσσεται πρωταθλητής και ουδείς μπορούμε να πούμε ότι είναι φαβορί, όταν μιλάμε για παιχνίδια που δεν έχουν ακόμα γίνει. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε πρώτοι, ενώ έχουμε δώσει τρεις αγώνες απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους και στις έδρες τους. Πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, υπήρχαν πράγματα στον αγώνα που δε μου άρεσαν και η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί. Έχουμε λίγες λύσεις στη διάθεσή μας, εξαιτίας των τραυματισμών που όλοι γνωρίζετε ότι έχουμε. Ό,τι έχει γίνει ως τώρα, το εκτιμώ και το αναγνωρίζω. Συγχαίρω τους παίκτες μου και μπορώ να διαβεβαιώσω τους φιλάθλους μας πως η ομάδα θα συνεχίσει με την ίδια ομαδικότητα και την ίδια εργατικότητα για να προχωρήσει μπροστά».

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, φοβηθήκατε για το παιχνίδι;

«Όχι, αλλά όπως είπα δεν μου άρεσαν κάποια πράγματα. Το γκολ που ήρθε νωρίς, έφερε πίεση στους δικούς μας παίκτες και αυτοπεποίθηση στον Ολυμπιακό. Μετά από τα πρώτα 20 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, έγινε πιο ισορροπημένο παιχνίδι και πιο ελέγξιμο για εμάς».

Ήταν μια έκπληξη που ο Καπίνο στάθηκε πάρα πολύ καλά, όσο και αν είχε παιχνίδια στα πόδια του ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία να αγωνιστεί σε τέτοιο ντέρμπι. Εσείς που τον ζείτε στις προπονήσεις περιμένατε να ανταποκριθεί έτσι ή φοβηθήκατε;

«Αν δεν είχα εμπιστοσύνη στον Καπίνο, δε θα έπαιζε. Για το μέλλον του τα έχω πει. Αν «στρώσει» καλά, εννοώντας τη ζωή του και την επαγγελματική του σταδιοδρομία, τότε θα… κοιμηθεί καλά. Όταν λέω να στρώσει καλά, εννοώ να δει τι πρέπει να κάνει, να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά, να είναι ταπεινός και δουλευταράς. Αν τα κάνει αυτά, θα πάει καλά στην καριέρα του. Μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός έχει πάντα μια-δυο επεμβάσεις ανά αγώνα. Σε αυτές τις δύο-τρεις-τέσσερις επεμβάσεις θα πρέπει να είναι αποτελεσματικός και να παίξει καλά. Όλα αυτά, προϋποθέτουν μεγάλο συναισθηματικό έλεγχο και μια μεγάλη αυτοσυγκέντρωση που σιγά-σιγά θα αποκτήσει, είναι νέος ακόμα. Ο Καπίνο τώρα… μπουσουλάει. Θα κάνει και αυτός τα λάθη του, όμως εμείς εδώ δίπλα του, για να τον καθοδηγήσουμε στο τι πρέπει να κάνει ανά πάσα στιγμή. Κανένας δε μπορεί να πει πως θα συνεχίσει έτσι ή θα συμβεί κάτι άλλο. Εάν οι δημοσιογράφοι και οι εφημερίδες δεν γράφουν διθυράμβους και διάφορα άλλα για τον κάθε παίκτη, αυτό θα είναι καλό. Συχνά γράφονται κάποια πράγματα που είναι υπερβολικά και υπέρμετρα. Αν συνεχίζονται να γράφονται τέτοια πράγματα που ενδεχομένως δεν κάνουν καλό, σίγουρα δε θα μπορούμε να έχουμε τερματοφύλακα με την ταπεινοφροσύνη και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται».



Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
Basket League: Συνελήφθη ξένος παίκτης για ενδοοικογενειακή βία
Basket League: Συνελήφθη ξένος παίκτης για ενδοοικογενειακή βία
Παναθηναϊκός: Χωρίς Παλάσιος, αλλά με Αϊτόρ στη Λαμία – Η αποστολή του Φατίχ Τερίμ
Παναθηναϊκός: Χωρίς Παλάσιος, αλλά με Αϊτόρ στη Λαμία – Η αποστολή του Φατίχ Τερίμ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Για την πρόκριση στον τελικό του Barcelona Open – Ώρα και κανάλι με Λάγιοβιτς
Στέφανος Τσιτσιπάς: Για την πρόκριση στον τελικό του Barcelona Open – Ώρα και κανάλι με Λάγιοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved