«Άνεμος» νίκης με Γκράθια για Κέρκυρα, 2-1 τον Εργοτέλη! (videos)

«Άνεμος» νίκης με Γκράθια για Κέρκυρα, 2-1 τον Εργοτέλη! (videos)

«Σεφτέ» στις νίκες στο πρωτάθλημα της Super League έκανε το Σάββατο (19/10) το απόγευμα η Κέρκυρα που επιβλήθηκε με 2-1 του Εργοτέλη.

Ο Χάβι Γκράθια ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις του στον πάγκο των «νησιωτών» και συνέχισε το αήττητο… σερί του σε πάγκο ελληνικής ομάδας, καθώς το καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό Βόλου στα προκριματικά του Europa League, μετρούσε τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

Οι γηπεδούχοι πήραν το πρώτο τους «τρίποντο» με ανατροπή, καθώς ο Εργοτέλης είχε ανοίξει το σκορ με τον Κατσικοκέρη στο 9’. Όμως, στο 34’ ο Ιωάννου με εύστοχο πέναλτι έφερε το ματς στα ίσια (1-1) και στο 55’ με αυτογκόλ του Σασιασβίλι, οι «κυανέρυθροι» πήραν τη νίκη με 2-1. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι Κρητικοί, καθώς στο 44’ αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα ο Τζούνιορ. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή…

Οι «Φαίακες» ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, αλλά ο Αγρίτης μόλις στο 3’ απώλεσε σημαντική ευκαιρία.

Ωστόσο, ο Εργοτέλης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 9’ με τον Κατσικοκέρη. Ο επιθετικός των Κρητικών, μετά την πρώτη του… απόπειρα δύο λεπτά νωρίτερα, με πλασέ νίκησε τον Γκαλίνοβιτς και έκανε το 1-0.

Μάλιστα, στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα τέρματα, παίζοντας εξαιρετικά στην κόντρα. Όμως, στο 11’ ο Μπέτο δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκαλίνοβιτς, ενώ στο 15’ ο Κατσικοκέρης δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Λεάλ.

Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Εργοτέλη να ελέγχει χωρίς δυσκολίες τον αγώνα, τη στιγμή που η Κέρκυρα δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει σημαντικά την εστία του Καβουσάκη.

Ωστόσο στο 33’ έγινε η φάση που άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης, καθώς ο διαιτητής Κωνσταντινέας, υπέδειξε το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε μαρκάρισμα του Χίμπλιγκερ στον Ιωάννου, σε μία φάση που οι Κρητικοί έχουν έντονα παράπονα. Από τα 11… βήματα, ο επιθετικός των «Φαιάκων» δεν αστόχησε και έκανε το 1-1.

Μάλιστα, ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Τζούνιορ θέλησε να διεκδικήσει τη μπάλα, σήκωσε ψηλά το πόδι, δεν ήρθε σε επαφή με την «στρογγυλή θεά», με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον Χαμπλ, που είχε μπει στη φάση και ο Κωνσταντινέας έδειξε την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα στον αρχηγό του Εργοτέλη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, προκειμένου να πετύχουν ένα τέρμα και να… μετουσιώσουν την αριθμητική τους υπεροχή. Η πίεση της Κέρκυρας έφερε… καρπούς στο 55’ με τη… βοήθεια των φιλοξενούμενων. Συγκεκριμένα, ο Αγρίτης έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Ιωάννου κινήθηκε προς την πορεία, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Σασιασβίλι και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Εργοτέλη.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Καραγεωργίου θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μπούντιμιρ στη θέση του Λεάλ, αλλά και τον Χρυσοφάκη στη θέση του Φραγκουλάκη. Ωστόσο, στα λεπτά που απέμειναν δεν άλλαξε τίποτα και οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πανηγυρίσουν τη πρώτη του νίκη τους. Μάλιστα, η τελευταία εντός έδρας νίκη της Κέρκυρας στο πρωτάθλημα, ήταν στο τέλος της περσινής περιόδου, κόντρα στον Εργοτέλη (1-0).

Θυμηθείτε την αναμέτρηση όπως σας την παρουσίασε λεπτό προς λεπτό το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_KERKYRA_ERGOTELIS_191111.flv{/akamai}

{textlink02}

«Άνεμος» νίκης με Γκράθια για Κέρκυρα, 2-1 τον Εργοτέλη! (videos)



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved