Οι συμβουλές των Βαζέχα & Βάντσικ

Οι συμβουλές των Βαζέχα & Βάντσικ

Κριστόφ Βαζέχα και Γιόζεφ Βάντζικ συμβουλεύουν τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ενόψει του σημερινού (19/11) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τονίζουν ότι οι «πράσινοι» θα πρέπει να δείξουν πάθος, δύναμη και κίνητρο για να πάρουν τη νίκη.

Οι δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μίλησαν στην αθλητική εφημερίδα «Πράσινη» και μεταξύ άλλων είπαν:

-Πώς βλέπουν τον φετινό Παναθηναϊκό;

Βαζέχα: «Σίγουρα στα τελευταία τρία παιχνίδια έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, με πολλές φάσεις και πολλά γκολ. Φαίνεται ότι βρίσκει το δρόμο της και παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται καλύτερη. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από τους παίκτες και τον προπονητή για να υπάρξει συνέχεια».

Βάντσικ: «Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός φέτος παίζει στο στιλ της Μπαρτσελόνα. Χωρίς σέντερ-φορ. Παίζει πολύ από τα άκρα και με τον Λέτο που είναι ελεύθερος κάνει τη διαφορά. Πέρσι όλες οι μπάλες πήγαιναν στον Σισέ. Τώρα παίζει με πολλές πάσες και καλή κυκλοφορία της μπάλας».

-Αν θα μπορέσει να κάνει το «παιχνίδι» του στο «Καραϊσκάκη»;

Βαζέχα: «Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, το περιμένουν όλοι. Είναι θετικό το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα που είναι μια δύσκολη έδρα έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει, να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσει τέτοια παιχνίδια»

Βάντσικ: «Φυσικά. Ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες και καλή ομάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ποιότητα. Έπαιξε δύο παιχνίδια με δέκα παίκτες και δεν έχασε. Αυτό είναι θετικό».

-Πού θα κριθεί η αναμέτρηση;

Βαζέχα: «Προβλέψεις δεν γίνονται σε τέτοια παιχνίδια. Θα εξαρτηθεί από την ημέρα που θα βρεθεί η κάθε ομάδα. Μεγάλη σημασία έχει να πιστεύουν οι παίκτες ότι είναι καλύτεροι και να το δείχνουν στο γήπεδο. Τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη».

Βάντσικ: «Στα ντέρμπι πάντα το «κλειδί» είναι το πάθος, η δύναμη και το ποιος θα έχει το κίνητρο».

-Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Ολυμπιακού;

Βαζέχα: «Πιστεύω ότι ο Ιμπαγάσα και ο Τζεμπούρ είναι δύο παίκτες που ο Παναθηναϊκός πρέπει να προσέξει. Ο Ιμπαγάσα είναι αυτός που φτιάχνει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, ενώ ο Τζεμπούρ είναι πολύ επικίνδυνος στην περιοχή. Ξέρει καλή μπάλα και είναι πραγματικός σκόρερ».

Βάντσικ: «Ακούω αυτές τις ημέρες για τον Τζεμπούρ και άλλους παίκτες. Πιστεύω όμως ότι στα ντέρμπι δεν υπάρχουν αυτά. Μπορεί να βγει ένας παίκτης που δεν υπολογίζεις και να σου κάνει τη ζημιά».

-Ποιο ντέρμπι τους έχει μείνει στο μυαλό;

Βαζέχα: «Υπάρχουν πολλά, αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο που έπαιξα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει 4-3 και το παιχνίδι είχε διαρκέσει σχεδόν 2,5 ώρες. Διακοπή αγώνα, πέτρες, για εμένα ήταν πρώτη φορά που έπαιζα σε ένα ντέρμπι στην Ελλάδα και ήταν μεγάλη έκπληξη που δεν είχε διακοπεί. Με την ευκαιρία θέλω να πω ότι είναι κρίμα παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει περίπου 20 χρόνια από τότε, που δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο».

Βάντσικ: «Αυτό που έχει μείνει όχι μόνο σε εμένα αλλά και στους Ολυμπιακούς είναι τη σεζόν 1994-95 όταν απέκρουσα το πέναλτι του Αλεξανδρή στο 93’ και νικήσαμε 3-2».

-Πόσο θα επηρεάσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού η ατμόσφαιρα στο γήπεδο;

Βαζέχα: «Σίγουρα το «Καραϊσκάκη» είναι ένα γήπεδο πάρα πολύ καλό. Οι φίλαθλοι είναι πολύ κοντά στους παίκτες. Πάντα βοηθούν την ομάδα. Ξέρουμε κι εμείς την ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο όταν ο ποδοσφαιριστής νιώθει ότι ο κόσμος είναι δίπλα του δίνει πάντα κάτι παραπάνω. Είναι ένα πλεονέκτημα»

Βάντσικ: «Στο παρελθόν έχουμε δεχθεί πέτρες, φωτοβολίδες, έχουν ανοίξει τα κεφάλια μας και συνεχίσαμε να παίζουμε. Πρέπει να συγκεντρωθούν οι παίκτες στο παιχνίδι και να μην ασχοληθούν με την κερκίδα».

{textlink02}



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved